Disku bremžu problēma.

Labdien.! :)
Man ir problēmas ar disku bremzēm, vai kāds zin kādu risinājumu.?! :)
Problēma ir tāda, ka spied bremžu rokturi, rokturis neizdara nekādu pretestību (liekas, ka bremzēs iekšā nav spiediena) un no bremžu diska nāk čikstoša skaņa un vispār nebremzējās.
Tas pats arī bija ar vecajiem bremžu rokturiem, tāpēc nopirku jaunus shimano rokturus un pirmajā gonkā atkal tas pats, ka rokturis neizdara pretestību un nebremzējās.

A bremžu trose (eļļa) starp rokturi un suportu vispār ir?

Jeb arī nav kluču :D

Tev laikam buus tas pats kas lielaakai daljai kam ir shaada probleema - kluchi nodilushi liidz blekjim, un eljlja izteceejusi gar cilindriem…
Dodies uz tuvaako no labajiem servisiem un krenjkjis beigsies.

[quote=A Vanags]Tev laikam buus tas pats kas lielaakai daljai kam ir shaada probleema - kluchi nodilushi liidz blekjim, un eljlja izteceejusi gar cilindriem…
Dodies uz tuvaako no labajiem servisiem un krenjkjis beigsies.[/quote]

Bet bremžu kluči ir pilnīgi jauni un eļļa arī ir iekšā. Pirms pagājušā gada gonkas sigulda uzliku jaunus bremžu rokturus ar suportiem un jau gonkas laikā bremzes pazuda un lidz šim brīdim nestrādā.
Kad ilgāku laiku paspaida bremžu rokturi tad pretestība mazliet parādās un suports strādā, bet ir tā čīkstošā skaņa un tāpat nebremzējās.

shimano? modelis? Rotori domāti tikai resin klučiem?

Tak atgaisot vajag, vai ari nav kartigi savilkts un ar laiku parauj gaisu trubas!

Pamēģini atgaisot, bet pirms tam paskaties, vai kaut kur nav noplūdusi eļļa. Varbūt esi štruntīgi atgaisojis. Lai vai kā, citu iemeslu nevaru iedomāties, kā tikai eļļas trūkumu, ja reiz spiediena nav. Un tā metāliskā skaņa var būt ari no netīrumiem, pietiek at 3 smilšu graudiem, lai sāktos džinkstēšana.

Vari pamēģināt to mazo skrūvīti pagrozīt, kas regulē roktura gājienu, diezin vai tas kaut ko atrisinās. Man bija līdzīgi, likās, ka mazliet biju, un vēljoprojam esmu, dabūjis gaisu sitēmā, bet pagaidām bremzē normāli, viens rokturis gan spiežas mazliet mīksti, bet sabloķēt ratu vēl var diezgan normāli, būs vasarā jāsaņemas atgaisot.

Bez servisa neiztiksi - caur forumu taada mineeshana sanaak, un ja jau kluchi ir jauni, tad kautkas nebuus kaartiibaa ar pashu bremzi.