Avid BB7 un droši vien arī citām disku bremzēm cik redzēts paplākšņi ir jāliek vienāda biezuma. BB7 gadījumā tur ir tie divi regulējošie paplākšņi. Bet manā gadījumā pievelkot vienu skrūvi atklājas, ka otrā pusē vajadzētu daudz lieāku paplāksni. Tā jau bija no paša sākuma. Visu laiku ignorēju, bet beidzot gribu noskaidrot kā pareizāk.
Man domāt, ka vienā pusē jāliek tik daudz cik otra skrūve pievelkot “prasa”. Jo ja liek vienāda biezuma, tad pievelkot abas skrūves tiek nedaudz ieliektas :o Ko saka tie, kas par DB ir daudz ņēmušies?
Kaut kā šķiet, ka tev tā pāreja neriktīgi stāv, tādēļ ir to lenķu/plakņu nesakritības. Lai arī bultiņa ir tur… tomēr škiet, ka apliekot pāreju otrādi tev problēmai ar lenķiem vairs nevajadzētu būt. Nezinu kas tev ir par dakšu bet izskatas ka tie PM kāju garumi tev ir otrādi kā tām dakšām ko esmu redzējis. Respektīvi vismaz manai dakšai garākā kāja ir lejā un īsākā augšā. Visticamāk tur arī tava problēma slēpjas :)
Dakša R7.
Otrādi pāreju likt nevar, jo pārejai viena puse iefrēzēta, priekš bremžu klučiem.
cik es zinu, tad avid bremzēm ir daudz šaibas, un Tev es tur nevienu no viņām neredzu, ar šaibām var regulēt dažādos lenķos.
varbūt tur ir tā problēma ;)
par šādām šaibām runāju
http://www.gear.com/wp-content/images/posts/full_56_3.jpg
emils - to regulējošo šaibu kopējā distance ir/bija vienāda. Šaibas regulē tikai pašas bremžu iekārtas slīpumu citā plaknē pret rotoru, ne manējā.
Un par regulējošajām šaibām - ja dakšas virsma ir pareizi nofrēzēta tad regulējošās šaibas nav nepieciešamas, viss ir taisni pret rotoru. To pierāda vienādi nodeltētie klucīši.
Tiešām mož dakšai brāķis… Kā citiem ar R7, kura daļa ir garāka?
Meklē vien pazudušās daļas vai piemērotāku pāreju.
Lūk kā tam vajadzētu uz manitou dakšās izskatīties:
Un nekādu miljons jocīgu šaibu
IMAGin - jā paldies, bilde tieši kā man kad pirmo reizi liku.
Klau, tas tavs velo? Kas notiek, kad apakšējo skrūvi atskrūvē vaļā? Šaibas protams izbirst, bet nav tā ka šķirba, kas paveras ir lielāka kā tām divām reguējošajām šaibām starp pāreju un bremzi?
Bilde nav no mana velo, bet manam velo viss ir kārtībā - skrūvējamās virsmas atrodas uz vienas plaknes un problēmu ar šķirbām nekādu nav. Pirmo reizi redzu tādu brīnumu kā tev.
Tie brīnumi, ko Emīls minēja, škiet, ka ir domāti tam, lai Tev tas supports pieskrūvētos tādā leņķī kā vajadzīgs. Loģiski padomājot - supporta daļa ir plakana, pārejas arī plakana, tātad, protams ja vieu skrūvi pievilksi, tad supports tā stāvēs. Tieši tāpēc tās starplika ir ar apaļu galviņu, lai varētu pielāgot. Neesmu 100% pārliecināts, ka man taisnība, bet tads ir mans pieņēmums.
Tad tam ir jābūt kautkam avid specifiskam. Citiem PM>PM adapteriem virsmas ir uz vienas līnijas un nekādas sfēriskas šaibas nav nepieciešamas. Ja tā - tad meklē vien rokā trūkstošās komponentes.
emm, man avid speiserim uz 185mm tiešām nav abas malas uz vienas līnijas ;)
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=13717
Kaspar, bildē viss ir pareizi.
Respektīvi Avid DB ar postmount stiprinājumu tiek pieskrūvētas izmantojot sfēriskas paplāksnes.
Tās ir divas katrai skrūvei. Ja pazudušas, tad var lietot no V-bremzēm.
Ar šādu stiprinājumu supports pielāgojas pārejas neprecizitātēm (jebkurā plaknē).