wrongway, ar stellatsleegu var vienaa momentaa nodariit lielaaku skaadi nekaa bij saakumaa - taisno roku meistari ne taadus vien briinumus ir sataisiijushi.
Plakjenes ir paaraak brutaals instruments smalkajai rotora virsmai. Izoleni 99% taapat neuzliimees, jo neiedomaasies ko taadu dariit. Bet tiem kam pofig kaa kas straadaa, tas taapat neko nemaina.
p.s. nee, garumziimes nav pieejamas, bet ir ceriibaa kaadreiz paariet uz civilizeetu rakstiibu…
Lielaakoties nevajag gan, vajag tikai asu redzi, smalku dzirdi, un maigus pirkstu pieskaarienus. Bet ir gadiijumi, kad vajag ne tikai speciaalos instrumentus, bet arii presi - tie gan ir ekstreemaaki gadiijumi, kad piemeeram kaads pilnaa hodaa ir ienesies tieshi rotoraa, vai arii autinjsh ir uzbraucis virsuu.
Es jau sev kādas 6x 160mm rotoru ar plaķenēm esmu iztaisnojis, nekādu problēmu. Vajag ņemt tās plaķenes ar pagarinātiem un smailiem galiem. Taisnošanas procesu vajag veikt lēnām un prātīgi tikai nedaudz paliecot rotoru uz vienu , vai otru pusi. Rezultāts būs labs.
interesanti gan kāpēc nevarētu izmantot stellatslēgu, pēc lielā meistara domām! Tai ir lielāks saskares lauks ar rotora virsmu - ne kā tam park tools štruntiņam pa nez cik ls… teorētiski lielāks saskares laukums - mazāks spiediens → mazāki bojājumi konkrētajai vietai! ne?
Es 1x vienkārši ar rokām izlocīju (vairāk nav bijusi vajadzība pagaidām). Galvenais jāatrod liekuma “virsotne” un jāpiešaujas, cik stipri uz pretējo pusi jāpaliec, lai nostātos pareizi. Kā pie jebkuras taisnošanas.
Izskatās, ka neviens nav aizdomājies par galveno.
Rotora darba virsma, ja to uzskata par noteikta platuma gredzenu noteiktā attālumā no gredzena centra, var būt salocīta divos veidos:
Locījuma ass iet caur rotora centram, vai atrodas tuvu tam. Tas ir lēzens rotora nolocījums, ko precīzāk ir taisnot ar instrumenta rokturi, kas ir radiālā virzienā.
Locījuma ass atrodas tuvu rotora darba virsmai. Citiem vārdiem, darba virsma atrodas īstajā vietā, bet ir savērpta pati par sevi. To daudz precīzāk ir taisnot ar rokturi, kas vērsts rumbas ass virzienā.
Tieši tāpēc labajiem instrumentiem, kā piem. Taureņa bildes Park Tool, ir aba virziena spraugas attiecībā pret rokturi.
Ja instrumentam sprauga ir viena, tad labāk “2”, jo ar to atlocīt gadījumu “1” var labāk nekā attiecīgi otrādi. Stellatslēga un plaķenes ir instrumenti ar “1”.