ķirurgs Edmunds Kārkliņs no ARS Stradiņiem skaldija manu mugurkaulu, lai es varetu braukt ar riteni :)
Pats esmu disku trūces laureāts - 3 skriemeļi ieplīsuši. Sāku nodarboties ar peldēšanu, uztrennēju muguras muskulatūru, padarīju jostas muskuļus stiprākus, lai ir kas satur, ne tikai skelets. Sāku braukt ar velo, mierīgi, izjūtot, bet nepārspīlējit savas izjūtas un varu mierīgi nobraukt gonku vai intensīvu trenniņu bez sāpēm vai uztraukumiem. Kā gudri ārsti saka - galvenais ieklausies savā ķermenī, jo tas vislabāk pateiks priekšā. Tas arī psihologiski pozitīvi iedarbojas. Brauc apdomīgi un bez trakošanas - viss būs labi!
Labots: Vēl atceros sava ārsta ieteikumu dzert B grupas vitamīnu kompleksu kūres veidā (to gan jānoskaidro pie speciālista cik ilgi un cik daudz) - sāpes un tirpoņa pazuda līdz ar fizisko aktivitāšu atsākšanu.
ko zinātāji iesaka labāk pēc diska trūces operācijas… koncentrēties uz amortizācijas rāmi vai pietiek tikai ar amortizējošo sēdekļa štoku?
Ļoti individuāli.
Pašam jāmēģina, sāc ar muguras vingrojumiem, tad mēģini ar cieto.
Ja jūti, ka dari sev pāri, mēgini FS velo.
Stutei neredzu jēgu.
paldies par viedokli :)
Personīgi man, domāju, ka stute palīdzētu, jo vienīgais diskomforts ir nelīdzenās pļavas - mugura sāk sāpēt no kratīšanās. Bet mēģinājis neesmu. Visādi citādi tieši braucot ar velo man mugura sāp mazāk, jo braucot muguras puses muskuļi pastiepjās un atbrīvo nervus. (es tā domāju) Man ir problēma ilgi iet, braukt varu, kamēr tur pakaļa. :) Jāpiemin, ka uzsēde kā uz MTB ar stūri zemāk par benķi, nevis kā uz “čopera”.
Savā entuziasta velo karjerā esmu ticis pie otrās nopietnās traumas un pirmā lūzuma savā eksistencē - Beberbeķos treniņā ar labu ātrumu nolidoju no nogāzes un dabūju trīs plaisas trīs jostas skriemeļos mugurkaulā. Laimīgā kārtā izskatās, ka varētu iztikt bez operācijas, bet pēc ārsta teiktā, varētu cerēt pēc 6 mēn. tikt atpakaļ uz pedāļiem mierīgiem pārbraucieniem, treniņiem… Tāda psiholoģiska trauma visam tagad bonusā, ka esi visu ziemu cītīgi pēc grafika trenējies un sezona rezultātā norakta pat nenobraucot nevienu gonku. Vai kādam ir bijusi līdzīga pieredze ar muguras traumu un rehabilitāciju? Ceru, protams, ka nav, bet varbūt kāds zin, ko tas šobrīd reāli nozīmē un kādas varētu būt paliekošas sekas nākotnē, jo viena lieta, ko saka ārsti, otra kas notiek reāli… Iepriekšējās sezonas sākumā bija divi stipri gūžas sasitumi vienā vietā, bet bez lūzuma, un arī prognozēja, ka min 2 mēn. būs off, bet reāli 3 nedēļas biju back ierindā un pat sezonu pabeidzu ar lielu progresu… Paldies, un ceru, ka pirmā SEB gonka bez ievērīgām traumām!
Laba tēma! Diemžēl marta vidū tuvcīņā metot kūleni dabūju trūci kaklā un tagad cītīgi vingroju pa māju. Velo savests kārtībā, bet terapeits saka, ka šovasar labāk nebraukt! Nu labi, lēni, dažus km pa asfaltu varot! Skumji. Vasara nāk ar joni
Tālajā 2002. gadā konstatēju divas trūces , jeb šķībus skriemeļus, solīja ka kuru katru brīdi plīsīs tas amortizējošais spilvens, neplīst, varianti bija divi operēt vai pieciest sāpi un diskomfortu, dr Auders apdrošinātāju naudu toreiz neņēma , tāpēc joprojām tāds staigāju , braucu ar riteni , agrāk arī sacensībās. man no tā sliktāk diži nepalika. Neaicinu tāpēc darīt tā pat , katram sava veselība un dakteris kurš saka kā ir pareizi.