kads var pastastit kautko sikak
Varbūt tomēr ‘‘dinamo’’?
voi kluda
ja esbiju domajis dinamo (ģenerātors rumbas lai lampai nau jamaina baterijas)
tiesam nevien neko nezin par dinamo rumbam?
http://www.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/0/nexus/product.-code-DH-3D71.-type-.html
Kas tur daudz ko zinaat - liec shito iekshaa un brauc laimiigs! Fanaa bij pa kaadi ~ 30Ls
Kad man nav slinkums tad es daru tā http://www.google.lv/#hl=lv&q=dinamo+hub&aq=f&aqi=&aql=&oq=dinamo+hub&gs_rfai=&fp=e6f670f4e331c4ee
trase.lv vienreiz pa 18 ls bija, parastam ritenim ar v bremzeem, tb, disku piekruuveet nevar.
Un kuraa Fanaa bija, nekad tur neesmu tadas redzejis atseviskji, vismaz tajaa, kas pie manam majam tuvak?
Par pashiem LED lukturiishiem prieksh dinamo teorija ir te:
http://www.pilom.com/BicycleElectronics/DynamoCircuits.htm
jo LED lukturus dinamo lv jedziigus neesmu redzejis un vai nu jaasuuta vai jataisha pasham.
Jedziigs piedavajums ir http://bumm.de Viniem ir teju visiem dzives gadijumiem.
Ir arii versijas uz disku bremzeem un rolleru bremzeem. rolleru bremzeem lv pat pasuutiit nevar faktiski.
veel shto to jedziigu var velobig.ru forumaa palasiit.
[quote=A Vanags]http://www.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/0/nexus/product.-code-DH-3D71.-type-.html
Kas tur daudz ko zinaat - liec shito iekshaa un brauc laimiigs! Fanaa bij pa kaadi ~ 30Ls[/quote]
Iekš bike24.com ir Shimano LX dinamo rumba, jo A Vanags linkā minētā, liekas, ka maksā ap Ls 70, vismaz ebay.
imho pēdējās kakas, manas sievietes ričukam bija(shimano), sākumā noģērbās lampa, to sataisīju, tad pēc kāda laika sāka zust kontakts kautkur(laikam kautkur vados, jo ģenģis pats strādāja), rezultātā noliku ratu plauktā un iespraudu savējo rezerves, lampu uzliku diožu ar AA baterijām, nezinu bēdu tagad. Pie tam ja gribās braukt nopietnāk, tad šisdinamo tomēr pretestību rada, nu ne tik lielu kā tas kas pie riepas stāv(old school), bet nu tomēr, un kautkā ātrāk par 25 km/h tā bailīgi braukt, liekas, ka tur viss nosvils :)
protams, ja velo paredzēts izbraukšanai 1x nedēļā(un tikai vasarā), tad varbūt savādāk!
edit: man tā rumba mētājās ar visu 28 collu disku(dubulto) komplektā, ja ir vēlme varu pa kādiem 10 Ls atdot.
Bija man šāds → http://axabasta.intermix5.nl/cat/custom/images/items/hr%20traction%20power%20control.jpg .
Pavasarī pa Valdemāreni minot ap 40-45 kaut kas tur iekšā sabira. Tagad ir tā, ka reizēm tā galviņa griežas pilnīgi bez slodzes, it kā nebūtu saiknes ar pašu ģeneratoru. Protams, elektrību arī vairs neražo. Mazliet žēl, jo bija labs ģenerators ar mazu pretestību. Kāds vispār ir ražotāju paredzētais max ātrums ģeneratoriem? Es tā saprotu, ka normālos apstākļos neviens ar viņiem ātrāk par 30 nebrauc?
dispecer: ja man tagad nebūtu rats ar trumuļu bremzēm, iespējams paņemtu tavējo.
Kads modelja numurs rumbai? Labprat to riteni nopirktu. :)
par to pretestiibu- ja iedos uz aklo riteni ar un bez dinamo rumbas, 99% brauceju starpiibu nejutiis.
Es siicim uz 16" ritenja iespiekjoju DH-3N20 rumbu, shis neko nemana. Pats braucu uz 20" saliecha ar tadu rumbu, arii neko neesmu manijis (nerunaajot jau par 28" ratiem). Ir braukts virs 40, nekas tur nesvilst ja ir normals lukturis ar paarspriegumu aizsardziibu (tadi uz led saak maksaat no kadiem 40 eur, piem, siicim uzliku bumm.de lumotec lyt, gaisma ir super).
Protams, es arii neesmu super-duper sportists, kursh juut katru nieku. :)
A par to bedu nezinu- nu kaa kolegis saaka domaat par labu dinamo tad, kad braucot vakaraa majaas beidzaas baterijas un shis teju pamatiigi apdauzijas iemaucot bedree tumsaa… A generators vienmer ir lidzi un gaisma arii. Bet baterijas ir javaktee regulari.
Cits jautajums, ka latvijaa neieved kvalitatiivus LED lukturus prieksh dinamo (vismaz es neesmu kaut kaa pamanijis)… Bet brakeet sho sistemu kaa tadu sen nav pamata.
[quote=dispecers]imho pēdējās kakas, manas sievietes ričukam bija(shimano), sākumā noģērbās lampa, to sataisīju, tad pēc kāda laika sāka zust kontakts kautkur(laikam kautkur vados, jo ģenģis pats strādāja), rezultātā noliku ratu plauktā un iespraudu savējo rezerves, lampu uzliku diožu ar AA baterijām, nezinu bēdu tagad. Pie tam ja gribās braukt nopietnāk, tad šisdinamo tomēr pretestību rada, nu ne tik lielu kā tas kas pie riepas stāv(old school), bet nu tomēr, un kautkā ātrāk par 25 km/h tā bailīgi braukt, liekas, ka tur viss nosvils :)
protams, ja velo paredzēts izbraukšanai 1x nedēļā(un tikai vasarā), tad varbūt savādāk!
edit: man tā rumba mētājās ar visu 28 collu disku(dubulto) komplektā, ja ir vēlme varu pa kādiem 10 Ls atdot.[/quote]
vai tad ir jeega no led luktura, ja sleedz pie dinamo? man shkjita, ka ledi vajadziigi lai elektriibu taupiitu?
ar 3W LEDiem var dabūt nenormālu gaismu, te par taupību nav runas, viss ir iekš spožuma!
[quote=drazzzas]Kads modelja numurs rumbai? Labprat to riteni nopirktu. :)
par to pretestiibu- ja iedos uz aklo riteni ar un bez dinamo rumbas, 99% brauceju starpiibu nejutiis.
[/quote]
paskatīšos to modeli, no galvas nezinu
Lai nu ko, bet nenormālu gaismu jau nu gan no 3W leda nevar izspiest :D
atvaino, pieminēju nepareizās mērvienības, var dabūt >100 lm redzamās gaismas
Paskaties adresi uz pilom.com, kuru devu ieprieksh… No dinamo var izspiest ap 11W ar LEDu palidziibu. Nemot modernaas diodes, sanaak daudzi simti lumenu, kas kopaa ar pareizu optiku jau ir iespaidiigs prozektors…
Jaudiigaas gaismas diodes attiistas pamatiigos tempos pedejos gados un atdeve no wata jau ir pilnigi pietiekama velo vajadziibaam pat no vienas 3w diodes.
Es tagad braukaju ar tadu vienu 3w diodi un prastaako risinaajumu uz 4 shotki diodeem, 3 kondensatoriem un vienu rezistoru- tiesham araa naak pari pa 100lm. Jaatziist, ka pa ielu braukaajot man pietiekas pilnigi. Ja pieliktu klaat veel 4 tadas diodes, parejiem ne visai ticetos, ka tas nak araa no prasta velo dinamo. :)
Tapat ja veel lietotu papildus elektroniku, varetu veel vairak izspiest, jo diodei vairak par 500-600mA cauri neiet shadaa risinaajumaa (dinamo stradaa kaa shaadas stravas avots, vairak nedod), lai gan 3W diodei var cauri dziit lidz ampeeram un tad baltajam diodeem ir pie 260lm (warm white ap 220lm).
[quote=dispecers]
atvaino, pieminēju nepareizās mērvienības, var dabūt >100 lm redzamās gaismas[/quote]
Nu, kur tad ir tas ritenis pa 10ls? :)
[quote=dispecers]
paskatīšos to modeli, no galvas nezinu[/quote]