Ir doma izbraukt arī kādu garāku gabaliņu pa Daugavu.
Aptuvenais maršruts - Vanšu tilts - Ķekava - Vanšu tilts.
Lēni un prātīgi ar foto pauzēm.
Startējam 6dien 11.00 pie Daugavas, iepretim Prezidenta pilij.
Ziemas riepas ir ? Ar parastām tur nav ko darīt, ne ?
Manas tizlās hidrauliskās Hayes bremzes sūkā mitrā laikā. Liekas ka kluči varētu būt vainīgi.
Tiklīdz rotors paliek slapjš, mitrs, tā bremzējot nenormāli čīkst un bremžu efektivitāte = 0. Vnk slīd pa to rotoru un viss. (Nē, nav eļļots ;D. Uz sausā laikā, vasarā, bremzē bloķējot ratus.)
Uz ledus bremzes vispār nav vajadzīgas. Ar kāju jābremzē.
Tagad Daugavu klāj apm. 30cm ledus, kuram pa virsu ir aptuveni 2cm sniega. (Pietekās vairāk)
Nav sacensības, tāpēc var iztikt ar slikiem un bez bremzēm.
Laika prognoze: http://www.yr.no/place/Latvia/Riga/Riga/hour_by_hour.html
Vēl padomāšu, varbūt labāk ir slēpot :)
Labi ka rīt, ne parīt, jo parīt būtu stiprs sānvējš, kas vietās kur ir tīrs atsegts ledus būtu visai uzjautrinoš…
Labprāt brauktu, tik ir aizdoma, ka velokurpēs nosaltu kājas …
Varbūt kāds varētu uz rītdienu aizdot parastos pedāļus, lai var ar zābakiem braukt? :D
parīt var ekstrēmo atkārtojumu tiem, kas izdzīvos rīt :)
man arī bremzes čīkst, katras citādāk. braucu pāri tiltiņam pie Vagonuparka stacijas un “muzicēju”, pārmaiņus bremzējot ar vienām un otrām. publikai patika :D
Prātīgi pie Vanšu tilta - blakus osta un prāmji regulāri vazājas (ledu kustina). Turklāt pērn tur kaut kādi dabas pētnieki ledu lauza, savus tīklus staipīja (augšpus Vanšu tilta) - nezinu, kā tur šogad.
Lielupe arī nav slikts variants. Kad dzīvoju Jūrmalā, esmu slidojis no Mellužiem līdz dzelzsceļa tiltam pie Lielupes. Turp - atpakaļ. Forši. Upe mierīga, ledus biezs, bet dažās vietās tāpat ir jāuzmanās.
Uj, domā, tik maz? Vai tad Daugavu kāds tīrījis un šķūrējis?
Cik sniega ir uz ielu malām un takām… es domāju savi 10 stabili…
Kāds ir plāns, laika plānošana, cik laika mierīgā tempā pa sniegiem vajadzēs turp šurp?
Atgriešānās ap cikiem, vai vajag lukturus? Netālu no Ķekavas man ir vasaras dāča Plakanciemā ar Jotul krāsniņu, kura būtu kādas 2h jākurina, bet tad var…! :D
Rītu sola dzestru!
Kāds ir plāns, laika plānošana, cik laika mierīgā tempā pa sniegiem vajadzēs turp šurp?
Atgriešānās ap cikiem, vai vajag lukturus? Netālu no Ķekavas man ir vasaras dāča Plakanciemā ar Jotul krāsniņu, kura būtu kādas 2h jākurina, bet tad var…! :D
Rītu sola dzestru![/quote]
Uz ūdens krātuvēm sniega sega izveidojās vēlāk, jo daļa sniega pārvēršās ledū/ūdenī, jo īpaši tas pirmais, kas uzsniga kad knapi zem nulles bija…
Veļomens jau ir iemēģinājis gan Daugavu gan citas vietiņas… ticamības moments - LIELS!
nu ūdens tur saule utt, tapēc tur maz ir!! pie ķengaraga uz daugavas pirms divām nedēļam bija sniegs 1 cm, un vietām nebija :) krastā gan padaudz!
Esmu braucis, skrējis pa Daugavu - zinu cik tur ir.
Plāns vismaz 4h
Lukturus nevajag
Apģērbs - max silti, jo brauksim lēnām.
P.S. Ceru, ka mēs nebūsim daudz :), jo ar vienu tonnu (10x100) pilnīgi pietiks :)
tāpēc Tev vajadzēja uztaisīt braucienu ar dalībnieku skaita ierobežojumu… [vai arī būs jābrauc noteiktā attālumā vienam no otra :) ]
Velomen, Tev ir informācija par vietām kur liek tīklus un murdus ?
Kā ar āliņģiem braucot tādā barā ? Nevar iebraukt kādā 4stūrī ? :D
[quote=Sram]Velomen, Tev ir informācija par vietām kur liek tīklus un murdus ?
Kā ar āliņģiem braucot tādā barā ? Nevar iebraukt kādā 4stūrī ? :D[/quote]
Jāskatas vien būs pašiem… Domāju, ka ja kādam nebūs šipu riepas, tad kritīs visi, bez izņēmuma… :D
Esiet MAX piesardzīgi uz ledus!
Nebija doma tik vēlu atmosties :) Pēcāk apstāsties, kā ripoja
Milzīgs paldies, visiem (9), kuri nenobijās un izturēja. Visi dzīvi un sausi :)
http://www.endomondo.com/workouts/37582532