Variet cilvēcīgā valodā apstāstīt, kas ir rebounds RockShox dakšai, kāda starpība starp to bruņurupuča vai alņa(a mošh stirnas) pozīciju kurā pagirezts tas kloķītis? Goda vārds nejūtu atšķirību. Kam kura pozīcija paredzēta?
nu ja nejūti, moš kaut kas tur nestrādā?
bruņurupucis nozīmē, ka dakša nāks lēni atpakaļ. tas nozīmē, ka uz saknēm tā nespēs pietiekoši ātri izstaigāt, un kontrole (protams arī komforts) mazināsies.
tas ātrais lopiņš nozīmē, ka dakša uzreiz sitīs atpakaļ. tas ideāli ātrumā braucot pa trepi vai saknēm, bet slikti tehiskā lēnā nobraucienā vai kāpienā.
principā tev vajag pēc iespējas ātri, bet bez asa sitiena. tas nozīmē to rebound pogu turēt praktiski uz visātrāko, bet nedaudz ciet. tā, lai atsitiens ir bez jūtama sitiena. atsevišķos gadījumos var arī uzgriezt lēnu rebound- piemēram pārvietojoties pa asfaltu.
šī ir “pareizā” teorija, nekāda subjektīvisma te nav. visas pārējās ir tikai lirika.
Bruņurupuca un zaķa!
:D
rupucha režīmā dakša atgriezīsies savā izejas pozīcijā lēnāk!
zaķa - ātrāk!
ja skumjā gala dakša, tad īpaši izteiktas atšķirības nebūs!
ja bus normāla dakša, bet nebūs atregulēts spiediens - arī izteiksti nejutīsi!
Paldies!
Fubar, tu kā vienmēr uzdevumu augstumos, man viss tapa skaidrs no pusvārda :)
Dakša no vidējā plauktiņa RockShox Tora 302, rīt izmēģināšu paļurkāt to puļķi, a man toč alnis, tam zvēram ir ragi!
Bet vot līmenis man - 2 mēnešus mierīgu norullēju un pat nebija pastiprinātas interese par to kloķīti :D