Daksas gajiens 80mm vai 100mm

1,Kada atskiriba ir starp sim daksam un to gajieniem!
2.Kada ietekme ir uz riposanu?
3.vai nozime ir ari ramja geometrijai?
4.Kadu labak izveleties maratoniem,kadu krosam?

[quote=ginca23]1,Kada atskiriba ir starp sim daksam un to gajieniem!
2.Kada ietekme ir uz riposanu?
3.vai nozime ir ari ramja geometrijai?
4.Kadu labak izveleties maratoniem,kadu krosam?[/quote]

1. Atšķirība 20mm.
  2. Gribi ripot, pērc rigid dakšu.
  3. Jā. Ir jāskatās pēc rāmja ģeometrijas, kādu dakšu var likt.
  4. Maratoniem vairāk paredzēti FS ar 100-120mm dakšām, krosiem HT ar 80-100mm.
  1. 20mm
  2. Atšķirība ļoti minimāla, ja pieņem, ka abas ir aizslēdzamas. Neaizslēgtā stāvoklī garāks gājiens nodrošinās labāku komfortu uz asākiem, lielākiem šķēršļiem, ļaujot vieglāk pārripot tiem pāri, bet reizē vairāk šūposies, lieki patērējot enerģiju.
  3. Jā. Rāmjiem, kuri paredzēti 100mm gājienam bieži ir savādāka ģeometrija ar pazeminātu smaguma centru.
  4. No trases atkarīgs, nevis no formāta. SEB velomaratonos var braukt arī bez amortizatora, ņemot vērā, ka tur lielākoties jābrauc pa granteni.

Tas tikai pie mums tā iegājies, ka tauta uztver maratonus kā skrienamos gabalus. Lielā mērā šāds stereotips izveidojies pateicoties SEB maratonu seriālam, kurā trases lielākoties paliek tādas pašas no gada uz gadu, neņemot vērā, ka kopējais braukšanas līmenis visu laiku ceļas. Pārējā pasaulē tā nenotiek - maratons ir tāda pati mtb disciplīna kā kross, distances ir smagas un vidējais ātrums nav liels.

Ja esi iesācējs, vienkārši ņem labāko piedāvājumu rāmim/dakšai. Ja rāmis jau ir, tad dakša bez variantiem jāpērk ar tam paredzēto gājienu. Ja rāmja vēl nav, jāizvēlas labākais piedāvājums. Man liekas, ka lielāka nozīme ir tam, cik labu dakšu/rāmi tu nopirksi, nevis tiem mm (ja esi iesācējs).

Man ir aluminija GIANT ramis,kas veikala maksaja 270Ls ja nekludos nosaukums XTC Race,kadu daksu man sim ramim vajadzetu?

Deres abas )

Labi pieregulētām dakšām 80 vai 100mm šūpošanās un zudumi minot faktiski vienādi… Iepumpējot mazliet vairāk gaisa 100niecē un zudumi tādi paši kā 80mm…

Parakos inernetā Giant arhīvā no 2006. līdz 2003. gadam, un tur visiem XTC sērjas ričukiem ir 80mm dakšas.

tad jau sanak kad labak butu velama 80mm!!!

cik Latvijā izplatītas ir SunTour dakšas?
lasot šito forumu par šīm dakšām praktiski nerunā!?
ja kāds ko zin tad kāda ir šī dakša: (SF-XCR-RL )
http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si8321b5ee44da8a5cee9663f3600318/index.php?screen=sh.detail&tnid=142

laba, vidēja, slikta

Tev taču jau ir Suntour, pats vari labāk padalīties iespaidos! :)

Man ir - jāaa, bet ko lai es saku. To ka braucot pa ceļu, biku pa mežu un vienreiz Riekstukalna trasi izbraucot nav nekas salūzis! :)))

Man nav viedokļa. Strādāt strādā, bet kā ir kad ir Rock Shok vai Fox, vai citas es nezinu, un nezinu ari to kādām sajūtām ir jābūt…

Tēlaini skaot zinu kā garšo maize ar sviestu, bet ja pieliek desu nezinu, jo neesmu ēdis! :D :D :D

nu tad šitas suntour nav desmaize, bet gan švaka siermaize!

Kā jūs domā, pēc jūsu uzskatiem, švakāku par FOX nav vērts izvēlēties… :D :))

[quote=CabaLLarius]cik Latvijā izplatītas ir SunTour dakšas?
lasot šito forumu par šīm dakšām praktiski nerunā!?
ja kāds ko zin tad kāda ir šī dakša: (SF-XCR-RL )
http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si8321b5ee44da8a5cee9663f3600318/index.php?screen=sh.detail&tnid=142

laba, vidēja, slikta[/quote]
Nezinu vai tieši šādu, bet vienu Suntour XCR es šovasar piebeidzu, izbeidzās Lockouts, tagad uzlika Rock Shox Pilot - cita lieta:)

Nu kapēc uzreiz galējībās? FOX jau nav vienīgā, ar ko var komfortabli braukt. Nu tas suntour ir braucama, bet ne tik labi, kā dārgās dakšas. Tas taču redzams pēc riteņa cenas, līdz ar to tā dakša nekad nestrādās tā, kā dārgās.

nu bet neviens jau neko prātīgu nepsaka, visiem jau tikai uzreiz viss no augstiem plauktiem.

Nu nav jau visiem uzreiz no augšējiem plauktiem. Man pašam bija ntās dakšas, kamēr tiku līdz virsotnei. un tā ir gandrīz visiem. Nu ir braucams tas suntour. Sezonu pabrauxi, gribēsi kko labāku… tas attiecas arī uz riteni.

nu tur jau ir tā lieta, ka gribas to felli nomainīt, jo ir lietas kas šim ritenim ir jāuzlabo, bet daudzi jau ir taikuši ka nav vērts, labāk ir pirkt jaunu, bet tie varinati ir tik daudz, ka neko nesaprotu, kuru… tikai pēs izskata izvēlēties, būtu stulbi, gribas nopirkt ko tādu kas man vismaz 2 gadus apmierinātu, priekš manām vajadzībām, bet kas var ieteikt kurš variants ir labākais… Nezinu!

Domāju šitā un tā, katrs no jums te ir kaut kādas vellu firmas tirgotājs vai tuvi stāvošs cilvēks un ja vienā diskusijā saka, ka uzrakstam nav nozīmes ir svarīgas detaļas tad otrajā saka, nē tā marka ir sū…, bet tā redz ir super, jo man tāds ir.

Piemēram par BH felliem neko šeit neatradu, SUPERIOR man FOX iesaka kā labu, bet citi, saka, ka neko šis nosaukums neizsaka (ar šaubām skatās, jau uz to ka nosaukumā ir SUPER) CORRATEC arī ir variants, bet vai pareizais, vai nepārmaksā tikai par vārdu?

I don`t now! :(

Vai varbūt tiešām nomainīt dakšu un ko labāku ar lockout, bremzes labākas, pārslēdzēju un pārējais varbūt manām vajadzībās pietiks?

Ar reklāmām nenodarbošos, pietiek jau. Bet taisnība Tev ir par to, ka te ir paši tirgotāji vai viņu draugi. Līdz ar to varu pateikt, ka patiesība ir tur ārā (trasē), nevis šeit forumā! :)

P.s. un par tiem nosaukumiem, par kuriem pārmaksā vai nē… piemēram tai pašā Čehijā Corratec neviens nezin. Nu nebūs tā, ka mīties nevajadzēs un visi riteņi lielos vilcienos ir vienlīdz labi. Dārgajā galā parādās kaut kādas minimālas atšķirības, bet tik un tā pedāļus vien pašam būs jāgriež. Nav tāda ideālā varinta.

P.s.s. kas ar šaubām skatās, jo nosaukumā ir SUPER. Ja kas, Superior zīmols ir pasens Čehijā, līdz ar holandiešu palīdzību notika viņa reinkarnācija. Fak, atkal jau slēptā reklāma! Mjau!

Ko nu teiksi, ja es Tev vēl no 3 brendiem velo piedāvāšu. Visi LV nezināmi!