Dakša uzvedas dīvaini

Ir dakša, RST GILA ML 100, kāda standartā nāk uz vienkāršajiem Meridas MTB.
Velo ar jaunu dakšu pirkts vasarā, kopā ap 2500km nobraukti. Pēdējā laikā parādījusies fīča, ka sākumā, sākot braukt, dakša strādā OK - smuki mīkstina nelīdzenumus, apmales, utt, bet jau pēc dažiem nobrauktiem km kļūst praktiski par cieto dakšu - nenostrādā arī, piemēram, nobraucot no padsmit centimetru apmales, utt. Simptomi identiski pie dažādiem preloadiem.
Šitas ir nepatīkami, jo ne pilsētā, ne arī mežā nevar zināt, vai to šķērsli dakša paņems, vai arī dabūšu normālu sitienu pa ratu.
Ritenis dažas stundas pastāv, un ir atkal ok uz brīdi.
Kas varētu būt pie vainas un vai tas varētu būt vienkārši labojams/risināms? FOXiem, MZ un tamlīdzīgiem insturmentiem šobrīd budžeta nav, un arī nav vajadzības.

Paldies!

Auksts laiks - izdari secinājumus!

Tad to var uztvert kā normālu uzvedību, ieslēgt lokautu un braukt kā ar cieto?

Tieši tā.

Mitra vesa laika vispar jau. Hz vai tas ir eoshajaa situacijaa.

nu, cik vesa aptuveni? Sakas, kad bija vel +padsmit.

Man ir tieši tāda pati dakša, tikai cits velo, bet būtību nemaina, es braucu pēdēja laika tikai ar lokautu, jo tiešām laikam aukstums vai kas, nestrādā ka pa vasaru, plus vel man krakšķēt sāk reizēm, tāpēc ātri braucot jācenšas neņemt bedres, jo citādāk var dabūt sitienu baigo pa rokām vai arī nolikties !

Man pirms kādim četriem vai pieciem gadiem arī bija gila dakša. Viņa strādāja tikai tad, ja vismaz diennakti bija pastāvējusi garāžā. Tas ir normāli, ka lētā gala dakša nestrādā.
Nav jau jāpērk FOX vai, kas tāds, ir jau arī normālām firmām “lētais” gals. Ļoti labu RS recon tirgo tepat forumā, ties gan 100ls, bet es domāju, ka runājami, ja jau pa 120ls ar grūtībām REBA modeļi iet prom.

Emil, pat ja teorētiski varētu sakasīt kādu naudu dakšai, tad piedāvātās sakarīgās pārsvarā ir tikai DB - a tad jāmaina šifteri, jāpērk bremzes, rumbas/rati jāmaina… :(
Izslēdzu lokautu un mēģinu atkal pierast pie cietās. Pa ielu forši, ātrumu vieglāk uzņemt.

http://veloprofs.lv/lv/products/64/75/
varbūt te var pavaicāt.
manuprāt tās lētās marzocchi ir labākas pa gilu.