[color=green]Sveicināti cienījamie foruma lietotāji![/color]
Es šeit vairāk uzturos intereses pēc, bet šad tad, kaut ko ierakstu, lai uzturētu pirkstus formā. Kā jau nojaušat, esmu iesācējs un mazu pieredzi. Ir tā, ka esmu informēts par dažādu firmu velo rezerves daļām, saprotu, kas kur uz velo atrodas, proto to izjaukt un pietiekami labi visu salikt atpakaļ. Tipisks mūsdienu jaunietis.
Lieta tāda, sezonas beigās izjaucu savu velo, jo sapratu, ka tur jau laiks pamainīt šo un to, bet beigās sanāca tā, ka praktiski viss jāmaina, jo vairs neatbilst velmēm. Ziemas laikā sāku periodiski mocīt nost krāsu ar smalku smilšpapīru. Rezultāts iegūts, gatavs krāsošanai. Pats nedzīvoju īpaši apdzīvotā vietā tādēļ jādomā, kur kvalitatīvi nokrāsot par pieņemamu cenu, bet to jau pats atrisināt varētu. Kā arī ir doma dabūt Cube Aim jaunas rāmja uzlīmes. Tas būtu viss par rāmi.
Ja runājam par vienu no galvenajām ritošajām daļām, t.i. ratiem, tad tie tika pakāpeniski saveidoti divu mēnešu laikā. Mājās bija divi jauni aploki - Alexrims XT16, gan jau, ka nav tie labākie, bet man tie būs pietiekami, ja nē, veikšu upgrade. Aploki tika uzspieķoti uz Novatec rumbiņām, kas paredzētas disku bremzēm. Uz aizmugurējās rumbiņas tika uzstutēta viršu Shimano Deore LX 9sp kasete. (11-32) Tātad rati ir.
Hmmm… Vēl svarīga lieta protams ir dakša, kas patiešām bija pamatīgi nolietojusies un nederīga no firmas RST, modeli nepateikšu. Tātad ir jānopērk jauna dakša, ik pa brīdim pavīd skaisti sludinājumi, bet visbiežāk maciņš par šauru. Laikam tādam priekam nesanāks vairāk tērēt par Ls 60. Ir kādi ieteikumi, ko šādā cenu kategorijā ir iespējams iepirkt? Protams arī būtu apmierināts ar kaut ko lietotu. Neliku šo visu pie PĒRK, jo šobrīd vēlos vienkārši kaut kādus ieteikumus.
Ja konkrētāk par pārējo komplektāciju, tad ir doma par vienkāršu Deore, jo aizmugurējais slēdzis ir no šamējiem. It kā esmu ievērojis, ka nav milzīga cena starpība starp Deore un Deore LX, bet vai tas tiešām man atmaksātos? Priekšējais slēdzis ir LX, to ir doma atstāt. Laikam gribas tomēr palikt pie Shimano, nevis doties pie SRAM. Šodien pamanīju forumā piedāvājumu ar Magure Louise bremzēm, Ls 60 par pāri, jūsuprāt tas būtu izdevīgs pirkums, vai pameklēt kaut ko citu. Ar disku bremzēm esmu saskāries ne īpaši reti, bet nu ne īpaši daudz modeļus esmu taustījis.
[color=yellow]Katru mēnesi esmu gatavs iztērēt ± Ls 50 par pirkumiem velosipēdam un ir doma “piebeigt” viņu uz vasaras sākumu, lai var kārtīgi paripināties.[/color]
Kādi ieteikumi par detāļām, ko stumt virsū? Gribas tā, lai turas kādu brīdi.
Paldies, uzklausīšu jebkādus padomus un jebkādu kritiku.