Negaidīti viņa priekšā izbrauca policistu mašīna, kurā pārvietojās bruņoti Alfas vienību izskata “bruņvestīti”. Policijas mašīna Igora priekšā strauji atvēra durvis. Nespēdams sabremzēt, viņš tās viegli iedunkāja. Brutālā veidā “bruņvestīti” Igoru sagūstīja un ierāva mašīnā, aizvezdami uz Kurzemes priekšpilsētas policijas nodaļu. Pa ceļam vienības puiši atklāti padalījās, ka galīgi nevēlētos šādu varmācīgu aktu veikt, ja tiem nebūtu dota speciāla pavēle miermīlīgā veloprotesta akciju vajāt un agresīvākos dalībniekus arestēt (uz citiem iecirkņiem esot nogādāti vēl vairāki šīs akcijas dalībnieki).
http://blogs.krustaskola.lv/2009/05/01/critical-mass-pasakuma-laika-areste-igoru-maslakovu/
nu jā, velobraucēji laikam rada apdraudējumu valsts drošībai, ja jau uz sabiedriskās kāryības nodrošināšanu tiek izsaukti specvienība “Alfa” un ģenerāļi. drīz vien tiks sākti kriminālprocesi par mēģinājumu ieņemt Prezidenta pili, braucot tai garām.
Cik pats novēroju šodien, ierinas policisti busiņos un uz motocikliem diezgan draudzīgi sarunājās ar mierigā brauciena dalībniekiem.
Bet saprotu arī viņus, jo viņiem ir tāds darbs, pildīt, citreiz varbūt galīgi greizas, pavēles.
Man pašam bija gadījums šodien, kad es it kā pārbraucu T-veida krustojumu pie sarkanās gaismas, bet pa ietvi. Uzreiz no mašīnas izlec virsnieks ar spožiem uzplečiem un sauc mani pie sevis. Pēc tam kad pateicu ka no velosipēdu nekāpšu nost un to ka vispār braucu pa ietvi, mani bez problēmām palaida tālāk.
nabaga lisapēdisti, nekādus noteikumus nepārkāpj, haosu nerada, provokācijas neveic, bet viņus arestē! tā tas notiek katru dienu. ja masļakova kungs šajā laikā brauktu ar velo pa kādu citu rīgas ielu, nekas tāds ar viņu neatgadītos.
…minēšu, ka airavam ir vairāk gadu, nekā 321 :)
…un par to arestu… tur tai blogā tak skaidri pateikts, ka I.Masļakovam tur bija kkādas citas, senākas, domstarpības ar tiem policijas tipāžiem… un ja riteņbraucēji brauc par braucamo daļu barā, nevis viens aiz otra, tad formāli, taisnība ir policijas pusē, jo nu pa braucamo daļu jābrauc vienam aiz otra nevis barā…(es nepiedalījos, blakus nebiju, secinājumus izdaru no iepriekšējo gadu pasākumu bildēm, ja kļūdos, bildes studijā, kas apgāž manis teikto).
un jā, uz vantinieka ir veloceliņš, un ja atmiņa neviļ, tad pēc noteikumiem, ja blakus brauktuvei ir veloceliņš, tad pa braucamo daļu nemaz nedrīkst braukt… sou, akal plus punkts policijas pusē (no Dimitera bloga sapratu, ka tika braukts pa brauktuvi, nevis pa veloceliņu, jo veloceliņš nerulējot).
līdz ar to, tas viss man izskatās pēc tā, ka KM cik vien var izaicina policiju, bet pēc tam ir nabaga apbižotie velosipēdisti…
ak jā, ja 321 tas kko izsaka, man 26 gadi…
diezgan jau nepiedienīgs piedāvājums - lasīt dimitera blogu :))
Dimiters? Tas pats kurš Kaspars? Tas, kurš vāc ziedojumus mātes piemineklim Brīvības ielas galā? Viņš arī brauc? viņš taču ir dieva bērns, viņam viss būtu jāmīl. kur viņam tik daudz negāciju?
P.S. masaļska kungs ir kaku sviedēju organizācijas nopride.lv vadītājs:)
321: esmu riexta kunga vecumā, precējies, ir bērni, kredītu nav :)
Ka puta uz sienaaam - si sisteem ir tik garlaiciiiga, ka vienigais veids kaaa izklaideeties ir sis sisteemas saboteshana.
Kam nav lemts tam nav lemts.
Spīdošs tas dimitera blogs. Papildus visam parastajam praidistu sviestam un fantastiskajam paštaisnumam viņš lielās, ka esot dabūjis “lietotu” velosipēdu. Es ceru, ka vismaz manu velosipēdu “izlietoja” kāda cienījamāka būtne.
Kā vējš skrien, kā miets atduras!
Alfas džeki ir malači! Esmu redzējis treniņus, viņi ir profi!
aiziet, sākās gadu (ceļamkrānu) izlices garuma mērīšana… :D
Ne vienmēr ceļamkrāns ar garāku izlici pacels vairāk:D wrongway cepums
Cilveeks nerubii par ko te raxta un komenteee
Sho raxtu tapeec ka visss ko Jus uztverat ar savaam manju antenaaam var nebuut tads kadu Jus to uztverat
Ka tur teica - All i see is a part of me
Par vecumu jeb gadu skaitli
Ar vecumu cilveeks zaudeee jauniiibas speeeju uztvert pasauli ar jutaaam
Vecaks cilveks pasauli uztver ar praatu
Un praats ir lapsa kuuuminsh
Var ieboreet cilvekam to kas patiesiba nebuut nav tas optimalakais viduscelsh
Nevis par kkadu gadu skaitu kaaa kraaaninja pagarinaaataaaju…
Tad tās karotes arī nav??
… un idejas, kā uzkasīties specvienības džekiem
[quote=321]Cilveeks nerubii par ko te raxta un komenteee
Sho raxtu tapeec ka visss ko Jus uztverat ar savaam manju antenaaam var nebuut tads kadu Jus to uztverat
Ka tur teica - All i see is a part of me
Par vecumu jeb gadu skaitli
Ar vecumu cilveeks zaudeee jauniiibas speeeju uztvert pasauli ar jutaaam
Vecaks cilveks pasauli uztver ar praatu
Un praats ir lapsa kuuuminsh
Var ieboreet cilvekam to kas patiesiba nebuut nav tas optimalakais viduscelsh
Nevis par kkadu gadu skaitu kaaa kraaaninja pagarinaaataaaju…[/quote]
Ne jau klaja noteikumu neievērošana risinās veloceliņu un neiecietīgo autovaditaju problēmu.
Globālākas sistēmiskas izmaiņas KM ij nevar panākt, un nepanāks.
Sistēmiskas izmaiņas notiek ar mietu un nažu palīdzību.
Starp citu, vai kāds ir ar mieru piedalīties Kulturālajā Masā - braucam smuki, pēc noteikumiem un uzsmaidam autovaditajiem…
Kulturālā masa izskatās varētu būt laba alternatīva kritiskajai masai.