Cik ilgi kalpos jaunais Juglas veloceliņš?

Vakar, ejot no darba uz veloceļa aiz Alfas uz Juglas pusi pamanīju ar zaļu krāsu iezīmētas vairākas plaisas… Šodien tās vietas jau bija izfrēzētas, un aizlāpītas ar sarkanas krāsas ielāpiem…
Šo posmu noasfaltēja pagājušvasar, jau remontiņš…

vismaz redz, ka garantijas remonts darbojas :D vai arii kaadam steidzami kaut ko kaarteejo reizi vajadzeeja parakt :D

Garantijas remonts. Turklāt ceļiņu ekspluatācijā nodeva tikai šogad (maijā, ja nemaldos).
Kas notiks pēc garantijas perioda beigām - Dievs vien zin.

Es vakar vēl braucu un brīnijos, kas tie par ielāpiem, tādi jocīgi, kā būtu kāds kabelis ielaists šķērsām celiņam, bet tikai līdz pusei. Vispār ielāpi labi uzlikti, tikai, protams, žēl, ka jau tik drīz. Kad beigsies garantijas apkope, tad viņš divu ziemu laikā kļūs nebraucams :)

Dajoš bruģi… pa smuko + gadsimtiem stāvēs ( ja vien tanki nebrauks)

Lepajaa velocelinjam ir labs brugis, plaksnjveida akmenji bez slipam malaaa,
Tas par brugja temu

Jā jā, tas ir īstais.
Vēl priekšrocība - nekrājas lielas ūdens peļķes.

Jelgavā veloceliņi ir pilsētas abās pusēs nobruģēti, pašā centrā gan ietves un ceļi ieauguši super bedrēs. Jaunajā celiņā kas iet uz svētes upi, celiņi abās pusēs, velosipēdistu skaits kas pa tiem brauc ir mērāms uz vienas rokas pirkstiem rokā. Bet nobruģēti ta ir vismaz 5Km katra josla!

Tas tikai nozīmē, ka bruģis likts nekvalitatīvi. Slikti pavāri uztaisīja sūdīgu putru ;)

Situācija būs vienkārši pakaļā, es to nojautu jau ziemā, jo celiņu lāga netīrīja, sevišķi ziemas beigās, un ik pa laikam bēra sāli. Uz ko ir spējīgs sālsūdens, es domāju, mēs visi zinām. :D Bet problēma jau tāda, ka tās problēmvietas nekur nepazudīs, jo apakšā visticamāk ir kaut kādas saknes, vai zemes tukšumi vai vēl kkas tāds, un pēc gada turpat blakus būs plaisas. Tāpēc normālās zemēs zem asfalta tiek liets betons…

Kādā neformālā sarunā viens no celiņa būvētājiem atzinās, ka vietām zem seguma netika noņemta (vai pienācīgi noblietēta) augsne, ‘‘tur apakšā palika daudz melnzemes’’…

Dažās normālās zemēs vispār automaģistrāles taisa tikai no betona

Melnzemi (augsni), cik es saprotu vispār neatstāj. Tā ar laiku sadalās, noblīvējas un segums iesēžas. Pamatnes sagatavošanai izmanto blietētu smilti, šķembas. Vēl atkarībā no gruntīm iestrādā ģeotekstilu vai ģeorežģi. Neesmu ceļinieks, bet saprotu, ka daudz, kas ir atkarīgs no pienācīgas pamatnes sagatavošanas. Citādi parādās visādi iedobumi, sakrājas ūdens, sals izcilā u.t.t. Asfalta segums vai betona segums, tās jau ir 2 dažādas tehnoloģijas. Var labi uztaisīt gan to gan to, gan arī bruģi.

Viss ir atkarīgs no pamatnes. Pamatnes sagatavošanai izmanto viskautko (atkarībā no plānotās brauktuves noslodzes), tikai ne augsnes virskārtu.

Melnzeme veidojas ar ātrum 0.1mm gadā, diez vai tādu vērtīgu lietu kāds kaut kur atstās.

Kas pa sviestu?

Melnzeme veidojas ar ātrum 0.1mm gadā, diez vai tādu vērtīgu lietu kāds kaut kur atstās.[/quote]

Dr. hab. geol. (joks, tikai bak. geol.) Nauris varētu pastrīdeties par pilsētas vides augsnes virskārtas (šeit kļūdaini dēvetas par melnzemi) vērtību.

Starp citu, par to pašu Centrs-Berģi veloceliņu. Tā kā šim celiņam joprojām ir spēkā garantija, par problemātiskajām vietām (trūkstoši vai neloģiski marķējumi, problēmas ar luksoforiem vai asfalta kvalitāti u.tml.) vajag droši rakstīt uz RDSD (e-pasts sd@riga.lv) un informēt; iespēju robežās jautājumi tiks risināti. Es, piemēram, vairākkārt braucot tā arī nespēju ieraudzīt, kur tad īsti celiņš savieno Valdemāra un Brīvības ielu (ok, tagad no mašīnas beidzot esmu pamanījusi neuzkrītošās pagriezienu plāksnītes, kas visai kontrastē ar citās vietās lietoto pamatīgo asfalota marķējumu), tāpat katru reizi afigēju pie VEF pieturas, kur celiņš kautrīgi izgaist, lai arī tik lielā cilvēku biežņā nekaitētu nodalīt velobraucēju un transporta gaidītāju zonas. Cerams, pamazām šie Bermudu trijstūri tiks sakārtoti.

No Berģiem uz priekšu ir betona bruģis. Es gan balsotu par asvaltu, kā labāko veloceliņiem, jo tas ļauj par to braukt arī ar skritulenēm vai skrituļslēpēm. Saprotams, pie nosacījuma, ja viss uztaisīts pienācīgā kvalitātē.

GUF - bet tagad mieraa!
Shinii forumaa valda uzskats, ka no taadiem sveshkermenjiem kaa skritulotaaji un rollersleepotaaji vellocelinji ir stingri, cieti, etniski un metodiski JAATTIIRA!
Uz Deglava ielas vellocelinja kaads MTB sportists mani gandriiz notiirija ar visu mazo Gustavu beernu ratos. Formaali likuma burts ir velosipeedistu pusee.
Ar vienu vaardu sakot - GUF, esi sveicinaats neveelamo klubinjaa! ;)