Pirms laba laika šajā pat portālā bija diskusija par labas cietās dakšas priekšrocībām un trūkumiem pret ne paša āugstākā gala mīkstajām dakšām.
Nu lūk sakarā ar ierobežotu budžetu jauna velo iegādei (~Ls 500), es varētu ziedot mīksto dakšu apmaiņā pret cieto un labākām detaļām uz riteņa. Kādas ir Jūsu domas šajā sakarā? Un Latvijas apstākļos ar cieto dakšu taču var izbraukt praktiski visas trases - vismaz Raivi Zīmeli ar mīksto dakšu vēl neesmu redzējis braucam…
gruuti buus atrast raami prieksh citaas dakshas, vai arii buus jaapeerk taada nelietderiigi milziiga cietaa daksha lai vareetu iemonteet raamii kursh domaats prieksh 80-100 un vairaak mm miikstaas dakshas.
Ja atradiisi raami tad arii dakshu ar nemaz tik viegli atrast nebuus ;)
nereti cietaa daksa ir tikai kadus 50Ls leetaaka kaa amiitis uz ritena par 500Ls
P.S.
Raivis Kandavaa brauca ar SID ;)
Un 7. jūlijā Apē brauks. Tas arī laikam viss…
Nu jā, bet Baiļos viņš startēja ar cieto un nemaz tik neslikti :) Nebūtu gan peļami dzirdēt viņa viedokli šajā sakarā, nu piemēram, kā viņam patika Baiļu gonka ar cieto dakšu?
es ar cieto dakšu pāris gadu atpakaļ izbraucu gan Somijas akmeņus, gan pabiju Austrijas kalnos. Nav nekāda vaina,mazliet grūtāk savākties nobraucienos, bet vieglāk pret kalnu. Mūsu trases visas 100% braucamas ar cieto.Arī Igaunijā daudzi braucēji bieži izvēlas braukt ar cietajām.Mazāk problēmu apkopē. Ja tagad Fox dakšai samaina blīvslēgus 60 lati beigti.Ražotāji tagad pārsvarā piedāvā velo ar amartizatoriem. Ja uz tāda liek cieto var sanākt ,ka pedāli stipri tuvu zemei .
Jā, par to pedāļu problēmu es arī aizdomājos. Kuriem ražotājiem ir novērojama šāda kaite?
Drīzāk, kuriem nav!!
Paga! Ir ta’cu spec gar’as cietas dak’sas. Piem. Ritchey carbon. Redz’eju Meridas jauno karbonieci- nu joc’igs dizains. Es " k tomu" ka jebkuram labam r’amim var, tikai to pareizo dak’su. FOX- pielabo mani ar gudriem v’ardiem.
nu tagad jau rafo ramjus ar geometriju 100mm daksaam, tacu ari cieto daksu var nopirkt taadus, kas der siem raamjiem
Pareizi! Visu iz’skir kaaposts.
Nevaru saprast, kā MTB var būt ar cieto dakšu?!! Citi jau domā par Fs LV apstākļos, bet citiem gribas cieto dakšu! Abas ir galējības!
Visu sso sezonu esmu nobraucis ar pagarinaato cieto dakssu, uz trek 8500 raamja, esmu lloti apmierinaats, vieniigi Kandavaa braucot gar upiites vagaam iedomaajos, ka te laikam buutu labaak ar miiksto D. Ja nemaldos, un ja kaadam tas interesee, ( ja maldos palabojiet ) pagarinaatas cietaas dakssas ar aluminija sstoku svars ir apm 700 gr!
Redzi, tiešām laba mīsktā dakša neierakstās manā velo budžetā. Tādēļ arī apsveru domu uzlikt labu cieto dakšu low end mīkstās dakšas vietā.
Laba ciet’a ar’i naf l’ets prieks.
Pilnīgi pievienojos viedoklim, ka ar cieto dakšu var normāli
nobraukt Latvijas MTB mačos, normāli protams ir stiepjams
jēdziems, bet nu pēc savas pieredzes- tautas klases pirmā koridora
līmenī bez problēmām. Manuprāt daudzi(tautas klasē) vispār pārspīlē ar mega kruto
aprīkojumu, svarīgāk tomērt ir šad tad mazliet patrenēties:))).
Nekomentējot neko no sevis pārdomāt piedāvāšu sāpošas muguras, tirpstošu roku un sāpošu delnu locītavu problēmu, kas var būt kā sekas vibrācijām un triecieniem bez amortizatora.
Sports protams ir sports un rezultāts ir pāri visam, bet tomēr.
Piekrītu FOXam par to ka, LV braucējam, šobrīd gan FS gan Rigid ir galējības.
Ap 700gr parasti sver cietaa daksha kas liekama uz cietai dakshai domaata raamja. Pie tam virs 700g.
Taas kuras var lietot suspension ready raamjiem (kuri domaati 80-100mm dakshaam) sveers ap 1kg pat nedaudz virs.
Ir jau ir arī vieglākas, tikai maksā…, bet anyway lētāk par labu amortizējošo dakšu:
http://ritcheylogic.com/web/Ritchey~Logic/Ritchey~Site/Templates/eproducts_single.aspx?id=23730&live=true
Ja nekludos jau 3gadu braukaju ar cieto daksu un ne vainas,nekadas rokas netirpst,ne mugura sap!!!(par to muguru runajot,tur laikam lielaka nozime bus ramja lielumam un pareizajiem izmeriem),visas LV gonkas var izbraukat ar cieto,pat Kandavu un Riekstu kalnu,kur kratisana ir nepajokam!!!Veci ir jatrenejas,lai netirptu rokas nesapetu kajas.
Mans savus 5 gadus brauc ar cieto dakšu, bet arvien vairāk sāku skatīties uz labu mīksto it sevišķi pēc Baiļiem un kandavas. Arī Raivis jau sen meta kārus skatus uz pilnīgāk aprīkotu baiku. Tikai ar Latvijas Biatlonu neko nopelnīn nav iespējams, un līdz Kandavai brauca ar garo cieto dakšu, bet nu jau ir ticis pie kārotās mantas un es domāju, ka pie tās arī paliks. Vispār viņam iekšā ir baigais potenciāls un pjedestāls SEBā ir laika un pat veiksmes jautājums, šoreiz nometa ķēdi tā ka pat vēl dabūja piņķēt vaļā un panākt zaudēto vairs nebija iespējams. Izbraukt ar cieto Latvijā var visu, bet vai vajag???