Ir vēlme iegadāties cieto dakšu,kaut kā acīs iekrita ši -
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=49590
Varbūt kāds lieto?Kādas ir atsauksmes un vai cena ir adekvāta?
Smaga.
Ir lietota Mosso cietā dakša - labas atsauksmes. Ebayā paskaties: http://www.ebay.com/itm/NEW-MOSSO-Aluminum-Rigid-Straight-Bicycle-MTB-Fork-26-DISC-ONLY-BLACK-/150691527937?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item2315ea3d01
vai veloservisā jautā vai kur citur. Es sūtiju ebay un sanāca uz pusi lētāk kā tev un par 200 g vieglāk ;)
Kopš šī gada septembra lietoju tieši šo.
Tikai iegādājos te http://www.ukbikestore.co.uk/product/150/k_ml_ah8_k2/kinesis-maxlight-xlt-atb-fork.html
Būtu zinājis par MKI variantu ātrāk, būtu iespējams iegādājies tieši Mosso. Kāpēc? Lētāk, un neredzu es nekādas lielās atšķirības starp viņām visām. Kinesis pēc skata ir ļoti izturīga, viegla (ja neskaita katru gramu), mežā pat ļoti Ok, ir gan V-brake, gan disku bremžu stiprinājumi, var pielikt pilnos dubļu sargus (tai pusē kur stiprinās disku bremzes gan varētu būt problēmas - es tās apgāju ar piecu šaibu pielietošanu), … nezinu kas vēl. Labi nokrāsota, smuka.
Ja gribi apskatīt dzīvē noteikti varam saskrieties, ja esi no Rīgas. Ja gribi salīdzināt ar Mosso, tad varu teikt, ka Haanja gan man, gan MKI rokas sacīkšu laikā bija lupatās. :D
Atšķirība ir tāda, ka Mosso ass - kronis garums ir ap 415mm, bet tai Kinesis - 437mm.
437 mm ir pilnīgi pietiekoši priekš MTB. Redzēju, ka arī ar 415 mm mierīgi var maukt pa spices galu.
Par 415 mm dakšām uz MTB rāmjiem, kuriem prasās 435-440 mm: ja tāda ģeometrija ripo par 3% sliktāk, bet braucējs ir 5% spēcīgāks kā konkurenti, tad viņš tā vai tā pārspēs savus konkurentus…
Veloatlaides.lv nopirku cieto dakshu ar uzlime Force , bet razhotajs patiesiba ir Mosso . Cena - 36,00 , bet ja esi kluba biedrs , tad bus vel atlaide 15 % . Pavisam patikama cena sanak :) .
p.s. 415 mm.
Tā ripošana atkarībā no dakšas garuma ir vērā ņemama lieta… Pats uz savas ādas pārbaudīju. Jaunajai dakšai ir iespēja regulēt gājienu brauciena laikā (kaut kāda manitou IT sistēma). Ja uz līdzena ceļa kaut nolaiž gājienu uz ~60mm no 100mm, tad liekas, ka kāds visu laiku spiež bremzi un jo vairāk samazina, jo trakāk paliek. Varbūt kāds (Ansis :D) var izskaidrot, kā riteņa ģeometrija ietekmē tā ripošanu, jo neatceros neko tādu no skolas fizikas kursā.
Tāds aprēķins man ir, tiesa gan, ne manis paša veikts, bet citu speciālistu. Nepublicēšu, jo tas ir ļoti komplicēts, otrkārt, būtu jābūt ļoti netaktiskam, lai tādā līmenī rakstītu pret daudzajiem Latvijas spēcīgākajiem MTB braucējiem, kas masveidā brauc ar 415 mm Ritchey, Trigon, Merida, Mosso u.tt.
Es kaut kad ap Ziemassvētkiem varu nopublicēt rakstu par rites berzes aprēķinu, riepas diametra un spiediena ietekmi uz to. Tas ir mans darbs. Maza protektora riepai tas rēķinās gluži vienkārši - par ko bija pārsteigti pat daži diplomēti fiziķi, kuriem es to parādīju.
divos vārdos tur elementāri - smaguma centrs pavirzas uz priekšu un attiecīgi spēka/inerces vektors arī pret pr. rata “uzbrukuma” leņķi mainās (palielinās rites pretestība). Kad pārkāpj to robežu - “pāri stūrei” efekts. Tāpēc jau 29er iet labāk pāri šķērsliem, jo jau pamatos samazina šo vektoru attiecību/leņķi (saving momentum)
Ja es gribu uzlikt 26er velosipēdam, kam rāmis paredzēts ar 80-100mm mīksto dakšu, cieto dakšu (MOSSO FK26M3), tad 440mm būs prātīgs izmērs? Un skatoties cenu/svara attiecību, tad 700g alumīnija ~40LVL izskatās krietni pievilcīgāk nekā 2x dārgāks karbona izstrādājums. Teorētiski, cik lasīts te pat forumā, karbona izstrādājumam ir lielāka elastīgā deformācija un tādējadi tas labāk slāpē vibrācijas bet praktiksi vai tad tas ir tik jūtams?
Man tikai nav skaidrs kādiem rāmjiem tad tās īsās MTB dakšas ir domātas? Kurš ražo/tirgo mtb rāmjus šādām dakšām? Vai tiešam tāds mosso ražo mtb dakšas apzinoties ka nav mtb rāmju kurām tās derētu (nebojājot ģeometriju)?
man esot šāda, crown to axle 445 mm
http://www.ebay.com/itm/2013-TRIGON-26-MTB-XC-Fork-CARBON-RIGID-FORK-NEW-/281184360339?pt=US_Forks&hash=item4177e4d793#ht_10183wt_899
un tā skaitās ar 80-100 ammo dakšas korekciju
tā kā , ja tiešām tai mosso dakšai C to A 440 mm - būs ok!
karbons noteiti slāpēs sīkos nelīdzenumus labāk par alumīniju
Tikai viena pati karbona dakša maz ko dos vibrāciju slāpēšanai, bet ja karbons ir visur tad slāpēšanas efekts ir gana pieklājīgs.
Tad jāņem tā Alu ciet un miers :)
Izklausās, ka japērk mosso un priekšā jāstellē 29 rats ;).
P.S. lai nebojātu ģeometriju daži liek 29er cietās dakšas…
Kā var kompensēties 100 mm dakša, kurai A-C ~470-480mm??
Tas drīzāk kompensē 80mm gājienu.
Protams var jau arī pabraukt ar A-C 400mm, bet tas jau pavisam cits jautājums :D
katrā ziņā, nekadu diskomfortu nejūtu braucot ar šo dakšu. Rāmis paredzēts 100 mm dakšai
No savas pieredzes varu padalīties,man bija alumīnija dakša 440 mm {tagad stāv plauktiņā) nu reizes piecas gonkās uzmetu kūleņus jo klaņi ir zemāk un minoties vai uz akmeņa vai uz kāda celma un tik skaisti lido pāri stūrei ka prieks,tagad braucu ar 29 karbona un nekādu problēmu,kaut gan rāmis ir26 collu.
Nomēriju un esošā mīkstā dakša ir ar 440mm, un slogojot viņu nēesmu vēl aizķēries aiz kaut kā ar klaņiem, tākā 440 mm cietajai vajdzētu būt vēl labāk :)