Tā nu man ar brālēnu iešāvās prātā doma apskatīt Norvēģiju. Izlēmām, ka labākais veids kā to izdarīt ir braukt ar velosipēdiem. Iegādājāmies biļetes uz Stokholmu un devāmies ceļā! Mūsu galamērķis bija Bergene, otra lielākā Norvēģijas pilsēta, Atlantijas okeana krastā. Tātad no Stockholmas līdz Bergenei ar velo… Reķinājāmies ar aptuveni 1100km, bet sanāca daudz vairāk…
Ceļojums nu ir galā! Tas cik vieksmīgs un ar kādām problēmām saskārāmies variet lasīt mūsu bloga lapā
Paldies mūsu atbalstītājiem gan finansiāli, gan morāli, kā arī paldies veloveikalam “Veloprofs”
http://skandinavijas1000km.tumblr.com/
Isteniba Zviedrija regjionlaos vilcienos ir atljauts parvadat velsoipedus, tur ir pat specialas vietas kur tos novietot.
Autobusos esmu velo parvadajis gan neizjauktu gan ieliktu kastee, abos variantos ieliku bagazhas nodalijuma.
Vel viens variants ir Tallink autobusi, tie iet pa visu Zviedriju, un ja jums ir biljete uz prami ar velo ,tad vinjiem ir janjemt tavs velo. Bet tapat visu jasaruna ar shoferi
Nu pa skaisto. Tikai viens jautājums, kur Daniels dabūjis tik forši izkrāsotu ričuku?
Ļoti interesanti par to robežu un tās sargiem , es ar ģimeni arī tikko biju Norvēgijā , gan ar auto , taču šķērsojot robežu turp vēl varēja nojaust tās esamību pagātnē , atpakaļceļā , jau pa mazas nozīmes šoseju , vienīgais kas liecināja , ka iebraucam citā valstī bija maza balta zīmīte ceļa malā ar uzrakstu Swerige , kas mierīgi varēja būt kārtējā ciemata nosaukums , un asfalta krāsas maiņa ; nobraucot no prāmja Zviedrijā gan bija saruna ar robežsardzēm un ceļu policijas pārstāvi
Interesanti būtu zināt iemeslu , kāpēc tādas bailes no velo pārvadāšanas sabiedriskajā transportā .
[quote=edgarsbaltins]Ļoti interesanti par to robežu un tās sargiem , es ar ģimeni arī tikko biju Norvēgijā , gan ar auto , taču šķērsojot robežu turp vēl varēja nojaust tās esamību pagātnē , atpakaļceļā , jau pa mazas nozīmes šoseju , vienīgais kas liecināja , ka iebraucam citā valstī bija maza balta zīmīte ceļa malā ar uzrakstu Swerige , kas mierīgi varēja būt kārtējā ciemata nosaukums , un asfalta krāsas maiņa ; nobraucot no prāmja Zviedrijā gan bija saruna ar robežsardzēm un ceļu policijas pārstāvi
Interesanti būtu zināt iemeslu , kāpēc tādas bailes no velo pārvadāšanas sabiedriskajā transportā .[/quote]
Tiešām nezinu, ko lai saka… Viņi paši nezina savus noteikumus un sūta mūs tik pie citiem - “viņi jums pateiks”
Kad bracām un Norvēģijas pusi mēs arī neievērojām nekādas īpašas pazīmes, ka būtu iebraukuši NO, bet kad bracām atpakaļ mūsu busu apturēja muitas mašīna. Cik noprotu “smagos” un busus viņi tur regulāri.
Celjot ir forshi, budzets kads?
Neko tā kopā neskaitījām, bet šķiet, ka izbraucām neticami lēti (imo) t.i. zem 300ls katrs - pa šīm 2 nedēļām iesk. prāmi un ēdienu kaudzi, ko sapirkām Latvijā, un sabiedrisko transportu skandināvijā (vilciena biļeti Bergene-Oslo dabujām par puscenu)