Burusports

Nepieciešams saīsināt šļaukas Formula Oro K24 bremzēm.
Zvanīju uz Burusportu, kas skaitās Formula izplatītājs, vai kkas tamlīdzīgs. Tad nu servisa čalītis centās iegalvot, ka lai nu ko, bet Formulas šļauku nevar saīsināt. Kad minēju, ka esmu redzējis atsevišķi nopērkamus Formulas šļauku “galiņus”, tad izvairīgi sāka atbildēt, ka neko par to nezin, un vispār ir ziema, un viņš ir aizņemts ar dēļu labošanu un apkopi.
Nu tāda patizla attieksme…
Nokačāju Formula Oro pdf manuāli, un arī tur šāda operācija ir aprakstīta un attēlota. (Varbūt nosūtīt arī tam Burusporta čalītim, lai nākamreiz nav jāminstinās? ;)
Vai Rīgā ir kāda cita vieta, kur meistars ir zinošs, un spēj veikt šādu saīsināšanas procedūru?

Esmu to darijis Velobikeros Bikernieku iela

bet tas nebija ar formulu, uzzvani pajauta.

Man jau liekas ka jāmeklē kur ir tie maināmie galiņi, nomaiņu jau varēs veikt pie visiem normālajiem servisiem kur remontē hidrauliku.

Burusportā vasarā jautāju par addapteriem disku bremzēm un arī bija ilgi jāstāsta kas tas par “velnu”. :D

Ehh… ja jau Burusportā par tiem galiņiem neko nezina, tad kur lai tādus ellē ratā meklē? Internetā ir, bet tikai vienu mazu pipsīti speciāli sūtīt būs par traku.

Bremzes ir jaunas?

Man ir jaunas K18 bremzes, kuram slaukas ir tik garas, cik vajag (visdrizak). iespejams, ka varetu samainit…

ar pašu saīsināšanu nav problēmu. problēma ir dabūt tos galiņus, un ne visur tev labi atgaisos Formula/Avid bremzes. es varu!

es ar varu :D
un rokas man arī taisnas :D

Arti a galiņš tev ir? :D

es arī labprāt saīsinātu savas K18 šļaukas, tā kā varu piebiedroties galiņu sūtījumam, vai to noorganizēt

viens ir:D:D:D

Āķītis teica, lai bākā netaisa kokteili, jeb varbūt tomēr paskatīties uz citu ražotāju galiņiem. Tuvākie kandidāti - Avid, Hope, Jagwire, Shimano.

?

Pilnībā pievienojos augstāk minētajam, plus otrs meistars Gundars (starp citu Latvijas čempis DH).

[quote=Reinis]starp citu Latvijas čempis DH[/quote]Vairs jau nē ;)

Kurš ir šogad?

Viņš nebrauca čempī, jo vēl nebija atbraucis no štatiem, kur startēja Crankworx.

Vismaz pie lūgumu vai var atjaukt Mavic Crosmax rumbu tika blisinātas acis :D Kā sauc meitaru vārdu neprasiju.

Iespējams ka tas bija jaunais čalis, jo uz vasaru viens dēlietis ir paņemts apmācībā. Katrā ziņā tā nav lieta par ko būtu jāsmejas, jo tikai darbs dara darītāju, kā arī nepārtraukta izglītošanās, jo kaut vai tā pati Mavic Crossmax rumba nav no daļām ar kurām meistars saskaras ik dienas, vēl jo vairāk, ja viņš vēl ir jauns darba pieredzē!

Ta ka tas ir pirmais velo vienigais ko atļaujos tas ir regulāra tīrīšana un ķēdes saeļļošana (paldies forumam).
Apkopes taisu servisos, diezgan biezi jo uzskatu lai turētu kartība vajag viņu kopt.

Ar laiku izvēlējos Burusportu pie Zemitanu tilta jo patika meistari, viss bija labi līdz pagājušajāi nedēļai nodevu turpat meistaram uz pilno apkopi, jo kopuma bija sajuta ka monoblloks staigā drusciņ, aizmugurējo kaseti gribējās iztīrīt jo skan jau no netīrumiem iekša (mežs smiltis). Ideja bija pamatīgi visu iztīrīt saeļļot lai viss ir guldi un klusi.

Saņemot velo šodien, man paskaidroja ka nevajg pilno apkopi viss ok, braucot āra no servis garam Čaka iela pamanīju tādu neviendabīgu griešanos, bet it ka smiltis būtu uz ķēdes, iegriežoties šķērsiela pamanīju krakšķēšanu pie mierigas braukšanas.
Atgriezos pateicu savu problēmu, uz stenda dzirdēju ka patiešam forša mūzika bet kaseti pat nedzirdēju lāga.
Skaidro ka es pārslēdzos nepareizi, uhu pirmais ko es iemācījos aprīli tas bija paslēgšanas bez šķības ķēdes.
Mēģinu paskaidrot ka braucot skan… Izejam āra … vot šeit man patika ka viņš pie tas mazas klusas ielas kur furas brauka mēģināja kaukto sadzirdēt pie tam dodot ručka stāvot.
Saka viss ok. Es ņemu braucu aizstūra kur mazāka iela, lēnam griežot - krakšķ un sajuta ka ķede kautka kasete un parsledzeja azimugureja berzejas nevis gludi iet. Uzlieku viņam ātrumu uz kura pasaku lai aizbrauc aizstūra kur klusāk.
Ne saka viss ok, ta jābūt, nekas neskan. Nospļavos un aizbraucu prom jo sparotu ka esmu tikai viens klients, viens vairāk viens mazāks.

Man nepatīk strīdēties, es daudz ko nezinu no velo, es biju nikns ka tērēju savu laiku, bet šodien es iemācījos regulēt ātrumus. Regulēt nevis ātri kaut lai tikai pārslēdzas, bet mierīgi klausoties katru atsevišķi.

Paldies paviršais meistars no Burusportā!

P.S. Paldies arī par klienta karti tagad bus ar ko logus tīrīt ziema.