Bremžu disks strīķejas pret suportu(kolotkām bremžu). Hidroliskas brem

Gribēju prasit vai kads nezin kaa pareizi iecentrēt suportu, jo ir taa, ka ričuks ir uz stenda(neseežu virsu) viss ir ok, bet kā sāku braukt (ir svars, slodze) bremžu disks sāk strīķēties gar bremžu kolotkām , esmu visu izmēģinajis bet nevaru saprast, kas par lietu, un kā to novērst.

es domāju, ka pie vainas ir rumbu gultņi, pamēģini pakustināt, ja rumbās ir brīvkustība tad ir jānovērš tā savādāk bremzes neatregulēsi

Suportam absa skruves atlaid, un tad suportu noliec precīzi pa vidu, tad skruves pievelc.
Ja pēc šāda regulējuma izskatās ka disku spiež pret vienu suporta pusi, tad iespējams ka bremšu kluči nodiluši nevienmērīgi. Pamēģini klučus apmainīt vietām (pusēm). Varbūt līdz…

http://bikereviews.com/2010/04/new-avid-elixir-3-hydraulic-disc-brakes/ tādas ir bremzes, un vai kāds nezin, ka uztaisit lielāku atstarpi starpi bremžu klučiem un pašu bremžu disku?:)

ak eliksiri, laipni lūgst klubiņā, ja gribi perfekti regulētas bremzes ilgu laiku, tad pērc ko citu, ja gribi pārregulēt ik pa laikam, vari atstāt.
pagaidā lietoju šādas bremzes, neesmu laimīgs, ir visādi mazi sīkumi, kas padara to bremzi neciešamu, lai arī bremzē ļoto labi.

gribēju prasiit kā pašu ex centru var pievilkt, jo ir tā kad iegriežot ratu (ritenis apgriests otradak) nedaudz kustas kasete (minimali) varētu but kad asiite saliekta? jo ričuks ir jauns, un nobraukta tikai viena gonka…

Es tikai ceru, ka Tu ekscentrus jauc ar kaut ko citu, piemēram, ar brīvrumbu vai konusiem. Neticu, ka nezini, kā pievikt ekscentru: http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml08/08321a.jpg

Asīti pārbauda, vai nav saliekta, iegriežot viņu ar pirkstiem, ja būs saliekta, tad to jutīsi, redzēsi. Brīvrumbai ir normāli, ja ir maza brīvkustība. Cik sevi atceros, darbojamies ar rumbām, tad lētā un vidējā gala rumbām, tas bija pilnīgi normāli, ka ir maza brīvkustība. Dārgās gan vēl neesmu aizticis.

Laipni gaidīts mehānisko diska bremžu klubiņā, kur šādas ķibeles novēršamas sekunžu laikā :D

Nu uz jautājumu, kā pareizi iecentrēt suportu, atbilde būs palaist vaļā skrūves ar kurām suports pie rāmja pieskrūvēts, tad nospied bremzes, to darot suports pats iecentrēsies un pievelc skrūves turot bremzi nospiestu, bet izklausas pēc problēmām rumbā, ja bez svara uz riteņa viss ir kārtībā.

Man arī šādi rotors aizmugurējam ratam mēdza striķēties pret klučiem uz abam pusēm, kad ar velo braucot sasveras uz vienu vai otru pusi, gaisā bez svara griezās bez nekādas strīķēšanās. Vaina bija, ka vajadzēja stiprāk pievilkt rumbā gūltņus. To arī var pārbaudīt vai rotors staigā vienkārši ar roku pašu ratu palauzt no augšas uz vienu vai otru pusi, un paskatities vai rotors staigā ratam līdz un pieskarās klučiem-suportam, ja tā tad vaina rumbā un japievelk gultņi, bet vaina var būt mazāka, kur citreiz var iztikt tikai ar ekscentra (QR) stiprāku pievilkšanu.