braukt vienatnē posmā Priedaine-Imanta

Sveicināti!
Kā Jūs domājat, cik droši vairs ir braukt pa Jūrmalas veloceliņu meitenei vienatnē? Pagājušo gadu braucu vai ik dienu no Jūrmalas uz centru un otrādāk un par to lāga nedomāju. Bet piedomājot par drošību un klausoties, kas noticis jau šogad ar zināmiem cilvēkiem uz ielām (atņem somas, uzbāžas, špļauj ģīmī, ja otram liek manīt, ka no viņa somas ko velk ārā), tad iedomājos vairāk sevi braucot gar Priedaines, Babītes mežiem, Imantas mazdārziņiem. Pilnībā ticu, domai, ka, ja par to domāsi, tas piepildīsies, bet nu zinot kā pašreiz aug noziedzībzas līmenis, tas jau nav sarežģīti mani nostopēt un atņemt riteni meža malā (divi nelāgi gadījumi man jau ir bijuši, ka skrien virsū vai arī speciāli aizšķērso ceļu - veiksmīgi gan- riteni neatņēma, bet kritiens bija.Abi gadījumi Pārdaugavā dienas laikā ne uz veloceliņa).
Iedomājos, ka varbūt šajā forumā varētu rīkot interaktīvu diskusiju, kad kāds brauks un kādā laikā un virzienā pa veloceliņu (posmā Priedaine-Imanta), lai var pievienoties. Paredzu, ka iespējams sāksies runas cik kurš ātri brauc un kādā nolūkā, tad šajā gadījumā, es domāju, variantu - tie kas brauc ātrāk par 25km/h, kuri lieto ķiveres, tādi kuriem patīk kārtības ievērošana uz veloceliņa un to piekopj, un īsti nepēta apkārt ziedošās puķes. Ka galvenais kopā tikt garām tiem mežiem, tālāk var arī katrs pac pa sevīm.
Ka neveidotu garas diskusijas, domāju, plānoju,skatīšos laikapstākļus un tādā garā, vienkārši padod ziņu un brauc un varbūt kāds arī brauc regulāros laikos, jo, tomēr, divatā jau ir drošāk.
Ko Jūs domājat par braukšanu vienatnē šajā posmā (domājot, ka meitenes ir labāks aplaupījuma gadījums) un vai varētu tādu interaktīvo diskusiju veidot?

labāk sarunā kādu no forumā kompānijai, tiks atrisinātas visas problēmas :)

Vienatnē nu noteikti nevajadzētu ripināt…uzklausi Delfīna padomu…

Tā kā neesmu īpaši augstās domās par to veloceliņu, tad es bez īpašas domāšanas izvēlētos braukt pa šoseju vai citiem ceļiem.

Pagājušo gadu pa turieni daudz braukāju, sanāca tieši pa vakariem līdz tumsai, kā arī agriem rītiem. Nekādu starpgadijumu tur nav bijis,bet ir dzirdēti visādi nelabi gadījumi. Lai gan tikpat labi šo tēmu varētu izvērst vispārināti - vizināšanās vakaros nomaļās vietās… Kautkad sen Iepriekš gan ir bijušas tikšanās Mežaparkā un Biķernieku mežā ar indivīdu baru, kas nepārpotami tendēts uz agresīvām izpausmēm, bet par laimi viss beidzies veiksmīgi. Katrā ziņā sievas un bērnus točna nevajadzētu laist vienus vēlu vakaros vizināties pa parkiem… ;)

gāzes baloniņš kabatā.

Doma jau pareiza - shajos apstaakljos vienam braukt nebuutu droshi, arii dzjekiem…
Taa ka tieshaam, jaasavaacaas domu biedriem, un jaabrauc kopaa - barinjaa jautraak… :)

Bet nu ierobezjot parametros (vismaz 25km/ h, kjivere, bez agresiivaam tieksmeem utt) paaraak strikti arii var palikt bez liidzbrauceejiem.
Pukjiites var apluukot arii virs 30km/h braucot. Es piemeeram braucu tagad lielaakoties bez kjiveres, kopsh ar velotriaalu vairs nenodarbojos… bet tas uz manis pasha atbildiibu kaa nekaa. :)
Cilveeks var buut arii absoluuts miera iemiesojums, liidz briidim kad kaads grib vinjam atnjemt piemeeram to pashu velo. Tad ljaundaris var arii palikt guljam ar lauztiem kaulinjiem, kaut arii uzbrucis miera iemiesojumam… :)

Meitenei liidzbrauceeji jau nu vienmeer atradiisies. ;)

Pilnīgi iespējams, ka šajos apstākļos var sākt organizēties grupas tieši veloceliņa aptīrīšanai. Tāpēc labāk meklē kompadri…
Vai arī brauc agri no rīta, tad arī urlāti vēl guļ.

labāk sarunā kādu no forumā kompānijai, tiks atrisinātas visas problēmas :)

Taa ka tieshaam, jaasavaacaas domu biedriem, un jaabrauc kopaa - barinjaa jautraak… :)

Domubiedri ir jau komandā, gan arī kopīgiem izbraucieniem, bet tā kā dzīvoju Jūrmalā, bet pārējie Rīgā, tad gan uz mājām, gan uz Rīgu ir jāminas vienai un tas neskaitās izbrauciens, bet nokļūšana.
Jā, par to baloniņu ir labs variants, kaut gan ir jāpiedomā, kurš ātrāk reaģēs - es nobiedēta, nogāsta gar zemi, vai divi vīrieši ar iepriekšēju nodomu. Ar kājām ejot citādāk, tad baloniņu var turēt kabatā un ātrāk likt lietā, bet braucot? Godīgi sakot, nav vēl tik labas iemaņas izklipsēt kājas no klipšiem un nolekt no riteņa ļoti ātrā laikā. :(
Doma jau nav braukt pa vēliem vakariem (tas ir jau pašsaprotami), bet gan kad saule pie apvārkšņa.

Varbūt arī, tad ir, jājautā, kuri no šī foruma apmeklētājiem ir no Jūrmalas un kurš biežāk braukā uz Rīgu un pēcāk no Rīgas, kuram var pievienoties?

varam paši organizēt grupas šādu urlātu apstrādei :)

palaižam maddeku pa priekšu ēsmai, pēc tam spēlējam ķeršanas, dūru cīņas un gāzes ostrīšanu :)

maddeka, dziivoju gan Riigaa gan Juurmalaa, taa ka arii paarvietojos shajaa marshrutaa ar velo. :)
Vari atrakstiit skaipaa - nick arvisfoto

airavs, nju shaadas domas jau ir peedeejos paaris gadus citiem ritenjbrauceejiem. Bet tagad tieshaam buutu laikam iistais laiks arii riikoties.
Jo neshaubos, ka buus nelabie ljaudis saorganizeejushies grupaas lai velobrauceejus aptiiriitu…

radziņi uz stūres ir? nesamazinot ātrumu, gāz iekšā urlātam ribās! :)
paldies viņš neteiks. tu var gadīties ka pat noturēsies uz velo un aizbrauksi tālāk.

mans niecīgās fizikas zināšanas liek man domāt līdzīgi kā fubaram - ka, pieklājīgā ātrumā braucošam velosipēdistam ar stūres galu aizķerot gājēju, visticamāk, gājējs sāpīgi palidos, bet velosipēdists, ļoti iespējams, pat noturēsies uz velo.
citādi, ja sadursme notiek nevis starp braucošu velosipēdu un urlas ķermeni, bet gan starp velosipēdu vai velosipēdista ķermeni un urlas beisbola nūju vai mietu, vai stieni.

Vīri , bet tā taču ir meitene. Es to posmu veicu katru dienu. , bet tik pa šoseju. Ir jābrauc droši, taisni. Ne gar pašu malu, atstājot vietiņu kur pamukt ja kāds “sportists” gar pašu elkoni novelk. Jābūt košai drēbītei pa virsu, lai pa gabalu redz. Pirmās dienas būs tā tramīgi, pēčak pierod .Ja esi sportiskās drēbēs tad tik traki uz tevi “neuzbrauc”

Arī razbainiekiem ir dažādi jauninājumi, piemēram, pār ceļu novilkta virve un tuvojoties potenciālajam upurim, tā tiek pacelta…

virve - vēl viens iemesls braukt pa šosejām, kur virves neviens nevelk, un kur asfalts ir normāls, nevis pussabrukšanas stadijā, kā uz veloceliņa

es atceros kādreiz 90-to vidū es braucu pa to pašu veloceliņu un tad tur bija šie briesmu stāsti par novilktām trosēm, saplēstām pudelēm, aplaupīšanām utt, bet jārēķinas ka es toreiz varēju šurpu turpu izbraukt un biju pa visu to laiku vienīgais velosipēdists. tagad jau tomēr vairāk vai mazāk tur tauta pa vakariem apgrozās(vasarās), kautgan tas nemaina to ka man arī vienmēr līdzi ir gāzes baloniņs un biški uzmanīgāks skats uz ceļu un krūmiem, kad aizbraucu garām imantas stacijai

uz veloceliņa riskē ar velo, bet uz šosejas tomēr ar savu veselību.
nepazīstu nevienu, kam uz veloceliņa būtu bijušas problēmas, vienreiz tikai sanāca kašķis ar suņa saimnieci un sadursme.

man prieks par Tevi, bet nekad nedrīkst izslēgt varbūtības teoriju. It īpaši šajos laikos.

PS: pēc maniem novērojumiem auto skaits ir samazinājies, pa kopēju ceļu braukt palika mazliet drošāk, jo visādi jampampiņi nevarēs līzingu un bendžu nokārtot.