Brauciens Kulturālā Masa (Critical Manners) 8. maijā

Mēneša otrā piektdiena ir klāt,
kurš grib kulturāli pabraukāt?

Te tas ir - brauciens, kurā velo braukšanas kultūra tiek pacelta neredzētos augstumos, un Ceļu satiksmes noteikumi tiek ievēroti ar pedantisku precizitāti!

Šādi braucieni, angliski dēvēti par Critical Manners, citviet pasaulē katra mēneša otrajā piektdienā pulcē izcili apzinīgu velosipēdistu bariņus, parādot, ka velosipēdisti ne tikai vēlas būt cienīti kā satiksmes dalībnieki, bet arī paši prot cienīt citus.

Brauksim vienā rindā, iespējami tuvu brauktuves malai, rādīsim pagriezienus, un apstāsimies pie katra sarkanā luksofora signāla. Brauksim ar velosipēdiem, kas aprīkoti ar bremzēm, skaņas signālu un visiem nepieciešamajiem atstarotājiem. Ar velosipēda (vai jebkuras kategorijas motorizēta transportlīdzekļa) vadītāja apliecību kabatā. Vārdu sakot, skrupulozi ievērosim visas Ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Laipni lūgti visi, kam šī ideja šķiet pievilcīga, it īpaši visi tie, kas kritizē Kritisko Masu par “bardaku” un “nevajadzīgu lekšanos”, kā arī tie, kas vienkārši vēlas piektdienas vakarā izmest kādu līkumu pa Rīgu!

Laipni lūgti pieteikties!
http://www.xc.lv/mtb/ride/index.php?id=38

Kur sakums?

Dailes teātris, 18:00

Smiekliiigi apgeerbties drikst?

Lūk, šajā attēlā uzskatāmi parādīts, ko Kulturālā Masa nedarīs - tā nebrauks vairākās rindās un nebloķēs satiksmi :)

Smieklīgi apģērbties - jā, kāpec gan ne!
Ja vien tērps nav tik iespaidīgs, ka būtu uzskatāms par “kravu, kas traucē vadīšanu vai apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus”, vai arī kā citādi pārkāpj CSN!

…un ko Kulturālā masa darīs ar Kristiskajiem elementiem, kam būs grūti nobraukt godīgi vienā rindā? :)

vot vot… 100%, ka nebūs viss tik ideāli. gan jau būs kāds, ka vai nu “misters ļaunais” piebiedrosies, vai būs situācija, kad nāktos nedaudz bet tomēr pārkāpt CSN.

apdzīt vajag sacensībās, ja brauc vienotā “barā”, lai paustu savas idejas, domāju, nav nekas jāapdzen.

Kā nav?!?!
Esmu šokā, biju domājis, ka visa dzīve balstās tikai uz apdzīšanu un izlaušnaos priekšgalā!

(viegla ironija piektdienas dienā)

Lai 321 nepārmestu nepiedalīšanos, jau tagad pasaku, ka nebūšu, jo nav man velo rīgā.

man nav atstarotāju un zvaniņa. nepiedalos.

Nepamanīs neviens ka tev nav zvaniņa, toties palielināsi godīgi braucošo velosipēdistu skaitu braucienā.

:)

Lai arī iepriekš forumā savā komentārā pie tēmas par Kritisko masu rakstīju, ka, ja būtu tāds “pareizo” brauciens, labprāt piedalītos arī tajā, šoreiz tomēr manis nebūs tā paša iemesla dēļ, ko minēja wrongway, – velo nav Rīgā.
Ziņa par piektdienas vakara pasākumu tomēr tika publicēta tikai ceturtdienas vakarā, to nevar saukt par laicīgi.

Katrā ziņā – bez jebkāda sarkasma – lai jums veicas braucienā, un parādiet klasi!

Es ar nesmu Rigaaaa, yo!

Publisks FUI.
Līdz 18:25 no tur esošajiem cilvēkiem neviens neatzinās ka būtu organizators.

Tur vispār bija kāds aizbraucis?? :D

Smalki :>
Viss tik cēli tik cēli… tikai apziņo pēdējā mirklī un paši organizatori aizmirst ierasties.

Jā, es tur biju un bija vēl daži cilvēki kas vēlējās pabraukt kulturāli pa Rīgu un redzēt kā tas izdodas citiem, līdzīgi domājošiem.

Cik tad ir daži? :)
Un vai tiešām pusstundas laikā jūs nespējāt vienoties par kādu maršrutu paši? Vajadzīgs viens drosminieks kolonnas priekšgalā, kas kā zosumāte vadītu sekotājus?

Man žēl, ka laba ideja ir izgāzusies, bet nu… rezultāts nopietni velk uz “rofl”. :))

laiks bija tik labs, ka stūre vilka tik uz Jūrmalas pusi… gan kādu citu reizi pievienošos!

interesanti būtu zināt tā lietotāja vārdu, kurš lieto to vienu IP aderesi ar “Kulturālā Masa”