Pirms dažām nedēļām braucot dabīju biti aiz krekla un attiecīgi dzēlienu krūtīs. Vakar tas pats ar lapseni. Abas reizes bija nedaudz pavērta velokrekla augša, jo karsti. Vai turpmāk arī karstā laikā “jāpogājas” līdz pašai augšai, lai no šitā izvairītos vai arī man vienam šitā viecas? :)
Es teiktu, Tev ļoti veicas, jo ir paziņas, kas lapseni dabūja iekšā rīklē un tad tikai veiksme palīdzēja, ka bija blakus cilvēks, kurš varēja sniegt pirmo palīdzību.
Ir bijis ar moci, kad ķiverē tiek. Ar veļuku pagaidām ne reizi.
Pašlaik visādi mošķi lidinās apkārt. Ne mazāk svarīgas ir arī brilles. Regulāri ar blīkšķi pret brillēm atsitās kaut kādas vaboles. Vakaros reizēm ir mušiņu bari, kurā reiz iebraucot bez brillēm, dabūju pilnas acis.
pagājšnedēļ Ikšķiles gonkā šādi noriju mušu, labi ka tā bija tikai muša ;).
Tiešām interesanti - ko tas cilvēks prata izdarīt?
Aiz krekla nav bijis, divreiz kjivere iepinas starp matiem(kad bija gari), abas reizes kamenes. Abas reizes treninja, nacas apstaties un novilkt kjiveri, neiedzela ne reiz. Esmu sapratis jau sen ka jabrauc ar brillem, aizvertu muti un kreklu. Jo tie moskji sitas uz nebeedu! Vienigi pavasari un rudeni kad paves, tad var bez brillem, jo tad nelido nekas.
Tiešām interesanti - ko tas cilvēks prata izdarīt?[/quote]
Aukstums dzēliena rajonā cietušajam, šķidrums, kā arī elemtāra spēja runāt, lai izsauktu mediķus un nomierināti satrauktu cilvēku (ir diezgan grūti saglabāt vēsu prātu, kad jūti, ka nevari īsti vairs paelpot un paliek grūtāk).
Sieva par manīm smejās kad es šai saku, ka regulāri acīs un mutē dabūnu visādus knišļus.
Tā kā neesi vienīgais. Man šogad ar neveicas samērā bieži. Pat šodien no rīta sīku knisli acī dabūju un tīrīju ārā vismaz minūtes 2 - 3.
Savā vienā no pirmajiem SEBiem Ērgļos vairākus gadus atpakaļ sporta beigu gals izbrauca cauri spietam. Man tika tikai Kādi 2-3 dzēlieni, citiem nepaveicās vairāk. Vaboles pa seju esmu norāvies vairrākārt. Vienmēr cenšos atcerēties brīllēs braukt. Aizvakar , lēni ripinot, lapsene apsēdās uz brillēm un ierāpoja stikliņa iekšpusē, bet nesakoda. Tā ka citiem arī veicās.
Bites un lapsenes nav uzbrukušas, bet visādus mošķus esmu norijis diezgan daudz, vakar pat kāds trāpījās. Vistrakākais ir iebraukt tādā sīku knišļu barā, kuri parasti 'tusē" slapjās un zemās vietā. Bet stāsts nav par to. Dodiet padomu kā tikt galā ar suņiem? Labi ja tu viņu laicīgi redzi un ja viņš rej, bet ir gadījies tā, ka pēkšņi pilnīgā klusumā tev blakus parādās monstrs laba teļa lielumā.
Nekadi ultraskanjas dachiki nelidz, pret citiem lidz, citiem otrada reakcija. Es vadaju lidz pipareni, 2x ir pielietota. Es kad redzu suni, sabremzeju un skatos ko daris, ja metas virsu un nevar atsisties, tad pushu acis ciet. Palidz uz sitiena!
Piparene var nodarīt ļaunumu suņukam,bet RIGA PLAZA mednieku/makšķ. nodaļā bija/ir pret suņiem baloniņi(es pirku 3.50),uz Imanta-Jūrmala veloceļa izmēģināju,suns pamāj ar ķepu ardievas…joks: sāk ar ķepu berzēt purnu un protams apstājas.
Tas mans variants ar ir pret dzivniekiem! Maksaja 2.50ls.
bišk ziedoju savu pudeles saturu (parasti ūdens) - nostrādā. Ja žēl - tad stiepju :D Parasti gan jau redzu pa gabalu, ja tā pēkšņi pie sāniem uzrastos, tad jau trieku dabūtu :D
tiekoties ar suņiem labi noder klipšu pedāļi, to kāju kas uz suņa pusi izklipšē, ar otru turpini mīties :), parasti šie tālu neskrien no mājām.
Pret klaiņojošiem suņiem noderot simulēt ka ar met ar kaut ko, šiem jau reflekss mukt jo ir bijusi pieredze.
Neuzņemos atbildību ja nenostradā hh
Viena lieta ir sētas suņi, kuri pelna sev maizīti un sargā tikai savu teritoriju. Cita lieta, kad braucot pa mežu, satiec kaujas šķirnes suni. Pāris reizes ir sanācis un sajūtas ir vairāk kā nepatīkamas, jo redzi, ka tajā brīdī viņiem aizverās ciet, uz saimnieka komandām vispār vairs nereaģē. Apstājoties, slēpjoties aiz velo rāmja, kaut kā sanācis tik veiksmīgi cauri.
Vazājoties pa pasauli, ir bieži sanācis satikt suņus. Pagaidām neviens vēl nav iekodis. Ir jau tikai divi varianti - aprēķināt visu un griezt pedāļus cik var. Vai arī velosipēdu izmantot kā aizsegu - ir pat nostrādājis 4-5 suņu uzbrukumā.
LV tādā ziņā ir mierīgi, austrumos gan ir daudz klaiņojošu suņu - nereti pat 20-30 īpatņu bars.
Tadā barā var granātu iemest :)