Ir dzirdēts, ka daudzi ir pārsituši velo riepas uz tramvaja sliedēm pie Nacionālā teātra. Šodien arī man gadījās - pārsitu abas uzreiz, ātrums "padsmit"km/h.
Škrobe par to, ka biju uzlicis pilnīgi jaunas Michelin Pro3 light riepas, no kurām aizmugurējā iespējams ir metama.
Katrā ziņā - nākotnē vairāk uzmanīšos no šīs vietas!
Taču loģiski, ka jāuzmnās no sliedēm. Īpaši, ja mazs spiediens iepumpēts. Man šķiet, ka es tur reiz dabuju nelielu astotnieku…
Nevaino sliedes, vaino spiedienu riepās un braukšanas prasmi(vai tā trūkumu)!
Piekritu Kaspara teiktajam…sliedes nav vainojamas
dariet, kā ziniet. Citur sliedes ir labāk pārbaucamas, šeit, manprāt, sliktāk, tāpēc turpmāk braukšu tām pāri krietni lēnāk!
kasparam taisniba pilniiba-vajag macet braukt un uzmanit spiedienu
nebiju domājis, ka kādu uzstrauc sliedes, bet izrādās ka jā… mani gan vairāk biedē tas naglas kas nereti ir paslēpušās bruģī, jau reiz pārdūru riepu uz 3cm naglas pretī McD “Luna” tieši uz tramvaja sliedēm.
Tur Kasparam taisnība, pumpē iekšā gaisu ( pilsētā nedarbojās G. Dzalbes k-ga teiktais, ka “ziemā var mierīgi nolaist mīkstākas riepas, jo sniegs amortizē visu”, jo pisētā viss paliek tikpat ciets un ass kā tas bijis vasarā).
es savos slikos gāžu 4,5 atmosfēras un braucu pāri bez bēdas
Kādu gadu tas bija mans ikdienas maršruts. No kā jāuzmanās, tad tās ir slapjas sliedes un noslīdēšana, jo tur leņķis pretīgs sanāk, bet ja brauc bieži tad piešaujas un nekādu problēmu.
ir ta vieta bistama, ne tikai parsist, bet ari ka Delfins saka, slapja laika slipas sliedes diezgan pabistami . bet nu supermeistarigajiem jau tas nedraud… lidz pirmajai reizei :D tieši tajā punktā vienreiz pārsitu , hods bij normāls un riepa tikko no hačinsona ar biezajiem bortiem uz pakārnu kendu pa 6Ls biju pārkāpis, spiediens gan bija 8 :)
Pret pārsišanu līdzēs spiediens.
Bīstamāk ir slapjas sliedes, vasarā dabūju 3 šuves elkonī pēc izklāšanās pie Elkor Plaza.
Tur pie Nacionalā teātra pagājušajā vasarā mēneša laikā divas reizes pārdūru riepu tieši uz sliežu bruģī atstātām naglām. Šaubos, ka tās tur bija nonākušas nejauši ! Tagad šķērsoju to vietu lēnām, skatoties, lai netrāpās kāds “pārsteigums” zem ratiem.
Nagla var nonākt tur nejauši. Tie smilšu tīrītāji ar sltām iet pāri vazājot līdzi visādas drazas un tā nagla ieķerās bruģī/starp sliedēm un paliek tur līdz kāds uzbrauc virsū.
protams var izskatīt arī pieņēmumu ka sētnieks Vasja būdams adatu iespaidā tēlojis galdnieku :)
Laikam jau visi ir uzrakstījuši:
- Normāls spiediens riepās
- Braukšanas tehnika - pārbraucot šķērsli, uz sēdekļa nav jāsēž
- Bīstami ir šķērsot (slapjas) ieslīpas sliedes - mācamies no svešām un savām kļūdām
Ja tā ņem, pie pie Laimas makdonalda arī ir tāda sliede.
Pie Laimas Mac’a taču taisnas sliedes pret brauktuvi.
Tas, ka tu nogriezies pa kreisi uz gājēju pārejas pieminekļa virzienā nesamazinot ātrumu vai neapstājoties ir ļoti slikti
pēc CSN.