Viedie!! Kad jāsāk krāt bāze nākamajai sezonai.Jau tūlīt un tepat vai nedaudz vēlāk-sākot ar novembri.Cik km vēlams sakrāt pirms jaunās MTB sezonas sākšanās?Lūdzu padalieties savā pieredzē! un cik ilgi pirms pirmajiem mačiem jāsāk trenēties izmantojot intervālu metodi?
Jo ātrāk sāksi, jo labāk. Intervālus var taisīt, kad jau ir zināma bāze ielikta (lai gan, var jau arī tāpat).
Ar intervāliem nav jēga uzreiz aizrauties, sākumā liec bāzi, ko vari darīt kaut šodien, bet ar intervāliem sāc trenēties kautkad februārī, tas arī atkarīgs xik agri grasies atklāt sezonu.
bez bāzes intervālus nemaz neizpildīs… “asins garša mutē” garantēta uzreiz, kājas ciet un globāls nogurums :)
un kuraa briidii ir baaze?
Kuru tu domāji 1. 2. vai 3. ? :D
Mačos gribētu piedalīties jau tūlīt kad sākas jaunā sezona-cik saprotu-aprilī.Braucot bāzi process laikam jau jāsaista ar pulsu,vai arī ar ātrumu-km/h.Paldies tiem kas jau atbildēja un tiem ,kas to vēl darīs.
Uzskatu ka bāze ir no decembra līdz febr beigām. Regulāri treniņi izbraucieni. Grūti noteikt kilometrāžu, ieteicams ir stundu skaits. Jo ar tiem laika apstākļiem mūsu ziemā tā i kā ir. Nevar salīdzināt braucienu -5 -7c, smuks patstāvīgs laiks ar +2 -2c vējš lietus/sniegs. Ieteicams obl ar pulsometru, nepārsniegt tos grūti noturamos 115-130 apgriezienus. Tuvāk pavasarim jau pa retam pat vajag uzšaut lai asens pariņķo. Sestdienas un svētdienas ziedot garākiem izbraucieniem-Rīga-Sigulda-Rīga., vai apm 3-4h. Nedēļas vidū 2-3 braucieni 1,5-2h. Rīgā esošajiem labi tam der Biķeru bāze.Pagājušo ziemu pats tur daudz sabraucu. Plusi-var braukt pa krēslu, var braukt ar radio austiņām, maza iespēja ka tevi notriec mašīna, nav tas nejaukais sāls kas bojā visu pēc kārtas, utt. Ieteicams uzbūvēt vienkāršu norm aprīkotu ziemas treniņa riteni. Nav obl MTB baiks. Man ir 28 col pa apm 200 ls ar pilnajiem dubļsargiem, visām lampiņām un aidā. Ieteicams kautko paēst muskulītim, vitamīniņš, minerālvielas. Tas ir -uzlādēt savi kā akumalatoru.
Pirms pavasara vajag kritiski paskatīties uz savu svaru, uztaisīt tievēšanas kūri(baigi grūti). Ideāli marts-aprīlis 2-3 nedēļas nometne kalniņos ar kompāniju, vēl feināk ja ir speciālists tobiš treneris līdzi. Kurš no sākuma pietur, bet uz beigām padzen.
Ja pieturās pie apm šāda plāna, pirms sez gonkām tev jau ir apmēram sabraukts 5-6 tkm.Man pagājušo ziemu izdevās.Iznākums"na ļeco".
Rakstiet, jautājiet.
kurjer Tev jāiet strādfāt par treneri nevis kurjeru!!!
Gribētu sagatavoties tā lai nav kauns braukt Latvijā maratonus,un ieraudzīt finišu (finišēt!) kādā smagākā trasē ārzemēs.Ar šo braukšanas ligu sasirgu tikai šovasar.Pieredze-4 maratoni Latvijā.
Apsveicami. Starp citu Cik tev gadu kakadu?
45.gadi.Un …?
Kurjeram sakarīgs plaņčiks:) Biķernieku trase tiešām ir droša vieta kur apļot un likt bāzi.
Kurjera plāns man izskatās sakarīgs, tomēr, lai paturpinātu diskusiju:
Varbūt kāds vēl tur redz kur piekasīties, ko noņemt vai pielikt?
svaruzāle pa starpam :)
Baseins + slēpošana plaušām :) pa ziemu
Tas bij teiksim pats minimums ko ieteicams darīt. Pārējais ir atkarīgs no brīvā laika un finansēm. Tikai-nepāršaut pār strīpu.Es to salīdzinu ar akumalatora lādēšanu, ja ir teikts ar 10 daļu no jaudas 10-12 h, tad 1h ar 70 proču jaudu nekas labs nesanāks. Svarīgs moments treniņprocesā ir atpūta, lai sadarītais nogulsnējas.
Starp citu KAKADU- man ir 44 gadiņi. Mums vēl viss ir priekšā.
Starp citu, par svaru zāli. Padalieties ar info, varbūt ir kāds saits, kur šis jautājums ir apskatīts: velosports<->svaru zāle.
Paldies KURJER par labu vārdu,a tā es domāju ka man vien gadi 40 palikuši ko ripināt. Galvenais lai paši jūtamies sprauni,vai ne? Domāju ka par bāzes likšanu viss vēl nav pateikts un uzrakstīts…
Ja akurāt vēl kaut ko vajag pateikt, tad varbūt to, vai bāzes darbs vispār ir aktuāls:) Ir cilvēki, kuriem 45 gadu vecumā sirds ir liela (arī tiešajā nozīmē), ar plaušām un asinsvadiem viss kārtībā. Fiziskās spējas ierobežo muskulīšu netrenētība. Ja tā, tad vajag nevis strādāt aerobo (“likt bāzi”), bet lēkāt pa pakāpieniem - kaut vai.