Biju vakar aizbraucis uz Baložu trasīti. Bēdu ieleja :( Puse trases uzrakta ar krosiniekiem un kvadracikliem un visa trase piebārstīta ar šķērsām saliktiem kokiem. Vienā vietā kājas ceļa augstumā bija novilkts pat melns vads! :o Vadu varēja paarraut ar rokām, tāpēc tas motobraucējiem nesagādātu problēmas, tikai velobraucējiem… Kā arī daudzie šķērsām saliktie koki īsti netraucē pat velo, kur nu vēl motocikliem - tāpēc nesapratu īsti to jēgu tur. Izcilākais ceļa bloķēšanas paraugs bija ceļam pāri nolauzta vēl augoša priedīte…
Un protams katra pierīgas meža kultūras un biznesa izpausmes - atkritumu izgāšana mežā…
Ak jā, šur tur ir krietni izbraukāts ar lielām mašīnām - vai tik tur netiek raktas un vestas prom smiltis…
Rezultātā - mežs sajutās naida pils - nebraukšu tur vairs. Tik cik nākamajos sačos. Un organizatoriem šur tur nāksies kautko pārplānot, jo pāris vietās trases segums velobraukšanai ir neatgriezeniski sabojāts…
Saprotu. Tā motobraukšana nāk arvien modē laikam.
Līdzīgi ir Beberbeķu mežā, kur ir izbraukāts ar motorizētiem braucamajiem. Es tā arī nesaprotu, tas ir atļauts vai nav?! Tur taču ir Beberbeķu dabas parks arī, cik man zināms.
nezinu, kā tas ir pēc pastāvošiem likumiem, taču pret dabu braukāt ar krosa močiem un kvadracikliem ir ļoti, ļoti pretīgi. tie cilvēki, kas to dara, ir riebīgi, ļauni un šovinisti, atbrauc, izārda ceļus un aizbrauc ārdīties citur. arī ap citām pilsētām tā ir. tiek ārdīti ne tikai ceļi, bet arī kājāmgājējiem tūristiem ierīkotās taciņas un tiltiņi. un arī mežam un tās pastāvīgiem iemītniekiem tie skaļie pļerkstekļi, it īpaši pavasaros, traucē un ir pat iznīcinoši.
un jo tauta kļūs turīgāka, jo tādu mēslu varoņi kļūs vairāk.
visu laiku esmu domājis, kā būtu, ka pašrocīgi uzmeistarotu dēlīti ar tajā sadzītām naglām un ierakt to visizbraukātājā vietā un izlikt brīdinājuma zīmes, kuras paspēs pamanīt gājējs, riteņbraucējs, bet labi ieskrējies pļerdaks gan nē??? Varbūt kāds jau ir ko līdzīgu mēģinājis?
cien riteņbraucēji un es tai skaitā , arī mēs izbraukājam dabas pamatni , tas varbūt nav tik redzami pēc viena , bet ko mocisti iepēj pa vienam , to mēs panākam ar skaitu ( massu ) , ar šo es gribēju pateikt par skabargu un baļķi acī , nevajag sev izlikties svētākam nekā esi , mocisti protams ir ļaunie
Taa kaa dziivoju netaalu no shiis trasiites un ik pa laikam izmantoju to treninniem, tad varbuut uzrakstiishu ko labu arii :) Pilniibaa piekriitu visam ieprieksh raxtiitajam par pljerdakiem un veloberauceejiem - dabas maitaatajiem. BET domaaju ka taadas smiltis un izliidushas saknes ir arii shiis trases odzinna, domaaju ka ar sho shii trase ir savaa zinnaa unikaala. Un principaa piedaavaa nedaudz citaadaakas sacensiibas kaa ierasts. Ar taam smiltiim ir taa ka nav tik traki, vajag tik uzlikt traktoreni (tipa kaa “FAT ALBERT”) un aiziet juuriinnaa, ptfu balozzu mezzinnaa :)