Atstarojošās vestes

…laikam tomēr būšot obligātas.

“Tāpat likuma grozījumi paredzēs, ka turpmāk diennakts tumšajā laikā riteņbraucējiem būs jāvalkā atstarojošas vestes. Tiks izstrādāta arī norma, ka atstarojošai vestei jābūt arī katra autovadītāja braukšanas līdzeklī.”

It kā saprātīga prasība, bet no otras puses, ja velo aprīkots ar visām paredzētajām gaismām, tad staipīt lieku apģērba gabalu līdzi negribās. Cik tāda veste ir smaga/ērta?

G

nav viņa smaga.
Principā velo-apgaismojums slikti pārredzams, jo to izmērs ir samērā mazs, bet ar vesti būsi līdzīgs “mentam” :)

PS: pašam ir atstarojošās līnijas uz velo vējjakas.

Man tas liekas loģiski, jo, no otras puses padomājot, ja liktu vilkt vestes bez atstarojošiem elementiem, tas būtu neloģiski.

[quote=Delfins]Principā velo-apgaismojums slikti pārredzams, jo to izmērs ir samērā mazs, bet ar vesti būsi līdzīgs “mentam” :)

.[/quote]
Nelasīju noteikumu, bet vai tad rakstīts ka vestei jābūt ultrazaļai? Var taču oranžu, rozā, un nebūsi līdzīgs policim (ja vien tāds nevēlies būt :) ).

Vajadzētu tomēr skaidrību par to, ko nozīmē “atstarojoša veste” t.i. jābūt definētiem kaut kādiem noteiktiem parametriem (% atstarojošā virsma pret kopējo vai atbilstība noteiktai testēšanas metodikai utt.)
Nebūtu loģiski, ka tevi izčakarē tikai par to, ka virsējais abģērba gabals ir ar atstarotājiem bet ar garajām rokām t.i. nav “veste” formāli.

Gan no savas autobraucēja pieredzes jāatdzīst, ka onkas ar “Ukrainām” zināmā reibuma pakāpē rudenī patiešām ir problēma. Jautājums ir kurš šādiem piespiedīs tās vestes valkāt?

bet ja tai vestei pa virsu uzvelk mugursomu, tad tak no vestes taapat liela jeega nav?

[quote=GUF]Vajadzētu tomēr skaidrību par to, ko nozīmē “atstarojoša veste” t.i. jābūt definētiem kaut kādiem noteiktiem parametriem (% atstarojošā virsma pret kopējo vai atbilstība noteiktai testēšanas metodikai utt.)
Nebūtu loģiski, ka tevi izčakarē tikai par to, ka virsējais abģērba gabals ir ar atstarotājiem bet ar garajām rokām t.i. nav “veste” formāli.

Gan no savas autobraucēja pieredzes jāatdzīst, ka onkas ar “Ukrainām” zināmā reibuma pakāpē rudenī patiešām ir problēma. Jautājums ir kurš šādiem piespiedīs tās vestes valkāt?[/quote]
Neuztraucies - runas vīriem spēks rokās - uztaisīs tādu specifikāciju, ka tikai viņa sievas bodē tādu vesti varēs nopirkt - no problemo! :)

Aha, droši vien būs tāpat kā ar aptieciņām, derēs tikai noteiktu ražotāju izstrādājumi - to, kas iepiķos ;)

demagogi un populisti.

P.S. iepriekšējie divi komentētāji

Kungi, vai viss slikti? :D

manuprāt ir nepareizi spiest vilkt vesti, jo ļai būtu vienlīdzība arī visiem gājējiem pa ietvi būtu jāiet atstarojošās vestēs. ja es no rīta braucu uz darbu pa ietvi un vakarā atpakaļ pa to pašu ietvi, tad man nav ne mazākās vajadzības lai mani pamanītu auto vadītāji. ar likumu jau ir noteikts ka velo ir jāizmanto gaismu atstarojošie elementi- oranži ratos un pedēļos, balts priekšā un sarkans aizmugurē. manuprāt ar to ir pietiekoši lai pamanītu velosipēdistu.

Tad ņemam pie rokas papīru, pildspalvu un aploksni ar marku.
Rakstam savu viedokli likumdevējiem un iesakam ļoģiskas, argumentētas lietas, nevis pukstam formumā, cik viss neloģiski.
Vai ejam piketēt.

Tur arī slēpjās tā demokrātijas burvība. Mēs varam kurnēt aizkrāsnē, jo tā protams ir vieglāk.

Lietuvā no 1. jūlija ar tādu vesti jābraukā 24 stundas diennaktī. Neesmu redzējis kādu to ievērojam!
Par velosipēdistu un redzamību - ieteiktu padomāt no autovadītāja viedokļa (nu kurš var, kurš nē) un tad runāt par atstarotājiem un lampiņām, ar kurām ir pietiekami.

Par to demagoģiju un populismu… Lietuvā starp citu tieši tā arī ir - neder jebkuras atstarojošās vestes. Der tikai sertificētas.

Vēl ir jāskatās kā viņi to definēs. Vai tas attieksies gan uz pilsētu, gan ārpus pilsētas…

Bet loģiski,ka konkrētas. arī lielā daļā ES ir jābūt automašīnā vestei - konkrētai, nevis šādai tādai!

Eiropas Savienībā eksistē vairāki šo apģērbu standarti - tādi, kas paredzēti profesionāļiem(dažādiem strādniekiem, kam obligāti jāvalkā utt.) un neprofesionāļiem(gājējiem, sportistiem un visiem pārējiem).

No vadītāja viedokļa jau tiešām nebūtu nekādas vainas. Domāju arī velobraucēja viedokļa. Man viņa īpaši netraucē, ja tik sacensībās arī neliek vilkt…

Hmm, neredzu jeegu kraasainaam vesteem tumshajaa laikaa. Buutu labaak aizliegushi paarvietoties ar kaajaam vai velo pa A kategorijas celjiem aarpus apdziivotaam vietaam tumshajaa laikaa.

To Mr.Derailleur: Tad daudzi cilvēki nakšņotu darbā, jo nevarētu tos 10km pēc darba ar velo braukt mājās pa šosi.

Bet vestes domāju ir laba ideja, jo pārsvarā visiem tās lampiņas ir pilnīgi mēsli un kā auto vadītājs es viņus pamanu diezgan vēlu. Protams vairs nebūs redzama stilīgā velo jaka un nevarēs paņemt batoniņu no aizmugurējās kabatas, bet palielināsies iespēja, ka tevi nenobrauks smagā mašīna.