Atpakaļskata spogulis

Ir tam pasākumam jēga , ja ir tad kādus iesakiet . Braucu ar komfortnieku .
Kur nopirkt , cik skatījos veloveikalu mājaslapās tad neredzēju.

Jēga ir, taču nedrīkst pārāk ilgi spogulī skatīties (tā var piesaukt velnu). Kādreiz izmantoju, bija patīkami, it sevišķi uz šaurām šosejām, lai redzētu, ka kāds lielgabarītu pasākums tuvojas (ir vēl citi pielietojumi - piemēram, apbraucot nelīdzenumus vai braucot pa sab-joslu). Bet sacenēm pieradu galvu grozīt, un tagad vairs nav vajadzības pēc spoguļa. Ja jau Tev komforta velo, tad vajag arī spoguli komfortam! Galvenais ir viņu pielikt tā, lai velo nepaliek platāks. Man labāk patika likt zem stūres, nevis virs. Bija viens neslikts Cateye spogulis, kas trubā stiprinās, kādreiz bija dabūjams TREKS Brīvības 111.

Esmu redzējis stūres trubas galā stiprināmus . Bieži braucu pa noslogotu gājēju velo celiņu . Sacensībās pagaidām nepiedalos.

Kaut kāda jēga tikai tad, ja ir gluds ceļš.

Man liekas, ka velo atpakaļskata apoguļi ir tik pat ļoti vajadzīgi cik parkošanās sensori. :)

Vienam vajag gan parkošanās sensorus, gan spoguļus, citam nevajag ne vienu ne otru. Personīgi neesmu izmantojis velo spoguļus, bet nekad arī neesmu izjutis vajadzību, esmu pieradis grozīt galvu. Es domāju, ka, ja kādu laiku pabrauksi bez, tad arī pieradīsi un nebūs nekādas vajadzības.

Viens mans paziņa atpakaļskata spoguli izmantoja tikai tad, kad mina treniņus pa mežu ar dēlu, lai nepazaudētu viņu pārāk tālu.

Kā jau minēju , sanāk braukt pa noslogotu velo /gājēju ceļu . Un nēsmu pats ašākais braucējs . Reizēm viens otrs bīstami tuvu aizšauj garām.

ZZK bija stūres trubā stiprināms spogulītis. Ap 6 naudiņām maksāja.

Lai gan velo mājaslapās neliek spoguļus, tie ir gandrīz visiem , cik nopratu man der tikai galā ( vismaz no redzētiem ) . Tik jāizdomā vai sfērisko vai parasto.

Tādās situācijās labāk iztikt bez spoguļa. ;)
Spogulī tāpat laicīgi nepamanīsi un pats stabilāk brauksi. Ja jau tā skrien garām, tad rēķinās, ka Tu neveiksi nekādus pēkšņus manevrus, bet skatīšanās spogulī to var izprovocēt.

Avots: http://bicyclesafe.com/index.html (droši vien kādreiz jau te tika ievietots, bet iesaku visiem vismaz pārskiet pāri)

Nopirku galā stiprināmo CAT EYE , bet nu nekādi nevaru tajā trubā iebāzt , vai viņam viegli jāiet vai tomēr ar spēku , vai pastāv dažādi izmēri ?