“Zivtiņš tomēr uzsvēra, ka svarīgs ir bīstamais ātrums, kas var nodarīt neatgriezeniskas sekas cilvēkiem. Pilsētās tas ir plus, mīnus 20 kilometri stundā, ārpus pilsētas 30 kilometri stundā.”
Vai nu žurnālisti atkal demonstrē savu idiotismu, vai zivtiņs arī nav pārāk apķērīgs.
Bet tak stumt (vai turēties pie) velo pālī tak drīkst?
Tur gan par juristu jāpiedzimst, bet teorijā tak varētu dikti kašķēties par tēmu, lai pierāda, ka tu tiešām brauci nevis stūmies. Cita lieta, ja esi nofilmēts…
Nekādu problēmu. Šāda situācijā, ja vien Tev pašam nav pierādijumu par savu nevainību tiek pieņemts, ka policistam nav iemesla melot un viņa teiktais ir patiešība, bet Tu melo ;)
Nekā nebija, nav jāpierāda, ka neesi vainīgs, bet otrai pusei jāpierāda ka esi vainīgs. Nav liecinieku/ieraksta - nav pamata ticēt.
Mazāk CSI/Kobru vajag skatīties, kur jāattaisno priekšnieks :D
… un vienalga atrauties sodu par atrašanos uz ielas alkohola reibumā. :)
To gan valsts un pašvaldības policija vaktē, bet gan jau CP arī ir tiesības vismaz protokolu sastādīt.
Ja es pareizi saprotu, tad nedrīkst atrasties citu cieņu aizskarošā alkohola reibumā. Ja tu drusku šūpodamies un nevienam neuzbāzdamies ej, nav iemesla tev piekasīties.
Nekā nebija, nav jāpierāda, ka neesi vainīgs, bet otrai pusei jāpierāda ka esi vainīgs. Nav liecinieku/ieraksta - nav pamata ticēt.
Mazāk CSI/Kobru vajag skatīties, kur jāattaisno priekšnieks :D[/quote]
Esi kādu CP protokolu pārsūdzējis?
Ja neesi, tad neraksti muļķības.
[quote=wrongway]“Zivtiņš tomēr uzsvēra, ka svarīgs ir bīstamais ātrums, kas var nodarīt neatgriezeniskas sekas cilvēkiem. Pilsētās tas ir plus, mīnus 20 kilometri stundā, ārpus pilsētas 30 kilometri stundā.”
Vai nu žurnālisti atkal demonstrē savu idiotismu, vai zivtiņs arī nav pārāk apķērīgs.[/quote]
Man liekas, ka lieks ir vārds “mīnus”, tātad pilsētā ir bīstami pārsniegt ātrumu +20km/h (t.i. 70km/h), bet ārpus pilsētas +30km/h (t.i.120km/h).
[quote=KKTK][quote=wrongway]“Zivtiņš tomēr uzsvēra, ka svarīgs ir bīstamais ātrums, kas var nodarīt neatgriezeniskas sekas cilvēkiem. Pilsētās tas ir plus, mīnus 20 kilometri stundā, ārpus pilsētas 30 kilometri stundā.”
Vai nu žurnālisti atkal demonstrē savu idiotismu, vai zivtiņs arī nav pārāk apķērīgs.[/quote]
Man liekas, ka lieks ir vārds “mīnus”, tātad pilsētā ir bīstami pārsniegt ātrumu +20km/h (t.i. 70km/h), bet ārpus pilsētas +30km/h (t.i.120km/h).[/quote]
Ja auto brauc ar 70 km/h, tad mirst katrs otrais notriektais gājējs. Izdzīvojušie parasti kļūst par invalīdiem.
Ja Zivtiņš uzskata, ka paaugstināta bīstamība ir tikai ap 70 km/h, tad novēlu mums visiem veiksmi.
Mazāk CSI/Kobru vajag skatīties, kur jāattaisno priekšnieks :D[/quote]
Esi kādu CP protokolu pārsūdzējis?
Ja neesi, tad neraksti muļķības.[/quote]
Pats lūdzu neraksti muļķības. Latvijā joprojām darbojas nevainības prezumpcija. Esmu pārsūdzējis CP protokolu, protams, ka CP sūdzību noraidīja uz to, ka policistam nav iemesla melot, bet administratīvā tiesa, tomēr uzskatīja, ka policistam ir jāpierāda mana vaina, nevis man, ka neesmu vainīgs.
[quote=Bigfish]
Pats lūdzu neraksti muļķības. Latvijā joprojām darbojas nevainības prezumpcija. Esmu pārsūdzējis CP protokolu, protams, ka CP sūdzību noraidīja uz to, ka policistam nav iemesla melot, bet administratīvā tiesa, tomēr uzskatīja, ka policistam ir jāpierāda mana vaina, nevis man, ka neesmu vainīgs.[/quote]
Darbojas ne tas vien’. Prieks, ka reizēm darbojas arī nevainības prezumpcija. Cik zinu no pieredzes un dzirdētā, tad tā notiek ārkārtīgi reti.
Kopumā 2011.gada Jāņu brīvdienās no 22.jūnija līdz 26.jūnijam Latvijā tika pārbaudīti 44 383 vadītāji.
Alkoholisko dzērienu ietekmē tika aizturēti 108 mehānisko transporta līdzekļu vadītāji un 288 velosipēda vadītāji.
[quote=321]Kopumā 2011.gada Jāņu brīvdienās no 22.jūnija līdz 26.jūnijam Latvijā tika pārbaudīti 44 383 vadītāji.
Alkoholisko dzērienu ietekmē tika aizturēti 108 mehānisko transporta līdzekļu vadītāji un 288 velosipēda vadītāji.
Dabs dara darītāju[/quote]
Tak tur lielākā daļa ir kukuļnieki auto vadītāji, ne velo braucēji!!!
Gribētu redzēt pašu braucēju aptaujas rezultātus.
Piem. par pēdējo gadu, cik % autovadītājiem ir likts pūst trubiņā, cik % velosipēdistiem un cik no % katras grupas uzskata, ka gada laikā ir braukuši pārsniedzot atļauto promiļu līmeni. Man liekas tur ar mokām nevarētu sakasīt tuvu šai “reālajai” statistikai.
Nepazīstu nevienu velosipēdistu, kam likts pūst trubiņā, pie kam ar promilēm velosipēdu lielākoties var tikai stumt - laikam baigie akrobāti visi, piedzerās un gonko pa ielām.
Ar velo braucot man nekad nav bijis jāpūš trubiņā bet ar motorolleru braucot man reiz poliči gribēja atrast manī promiles, bet saprotama lieta ka šiem iznāca aplauziens.
[quote=makaroni]
Nepazīstu nevienu velosipēdistu, kam likts pūst trubiņā, pie kam ar promilēm velosipēdu lielākoties var tikai stumt - laikam baigie akrobāti visi, piedzerās un gonko pa ielām.[/quote]
Man reizi vajadzēja pūst uz Jūrmalas veloceliņa pie Priedaines, bet tur kkāda akcija bija. Pagājušgad. Špgad apturēja, un vienkārši apjautājās, kā “veselība”, Pagājušo vai aizpagājušo arī…
Vakar ap 15 uz Jūrmalas šosejas pie ZZK redzēju aizturētu “akrobātu” ar maximnieku. Posmā spice babīte spice bij tikai viens ar ķiveri uz šosejnieka visdrīzāk viens no mums:), pārējie 4 izskatījās pēc stādināmiem un pārbaudāmiem akrobātiem, kuriem visdrīzāk ar šo forumu nav un nebūs nekāda sakara…
Līdz ar to šeit principiāli aptauja nav rādītājs par velodzērāju kultūru valstī, jo pamatā XC tiek apspriest kā sasniegt labākus sportiskus rādītājus, sacensību ētika, ķiveres vilkšana nevilkšana no kā neviļšus var izdarīt secinājumus, ka liela daļa no mums pēc treniņā nedodas pieliet mūļus.
Ar to gribu teikt liela daļa no mums uz veosipēdiem ne tuvu neizskatās pēc tādiem, kam būtu jāpārbauda promiles.
Ir skaidrs, ja nav reida uz veloceliņa, tad visdrīzāk pārbauda izvēles kārtībā aizdomīgos tipāžus.
Protams, nepazīstu ne tuvu 4,276 dalībniekus dzīvē, taču projicējot tēmu caur savu prizmu tā izskatās.