Apsildāmi rokturi

Barga ziiema tuvojas. Temperatūra kļūst zemāka. Biezi, silti cimdi vairs nav modē, tāpēc vēlētos uzzināt jūsu viedokļus par to, kādā veidā velosipēdam uztaisīt apsildāmu stūri/rokturus. Zinu tāda lieta eksistē uz motocikliem. Lūdzu nenopelt ideju, bet gan palīdzēt ar kādu ieteikumu, viedokli. Ieteikums: Nopērc labus cimdus nederēs, man patīk, kad manam velo ir kada “rozīnīte”…

uzliec labak karbona pudeljturetaju… bus rozinite :D

Ja grib ar to ķēpāties, tad pirmais padoms, kas nāk prātā - zem rokturiem uztīt uz stūres nihroma stiepli. Nihroma stieple veido sildspirāli visās padomju laika plītiņās, to nesen (pirms gadiem 15+) varēja atsevišķi nopirkt elektroveikalos. Ja ne tur, tad Latgalītē no veciem onkām vajag varēt dabūt. Nopērc, iztaisno. Tai spirālei nav izolācijas, tāpēc visdrošākais ir ņemt karbona stūri un zem rokturiem uzgriezt uz tās vītni (žēl nebūs?). Ieguldi nihroma stiepli iegrieztajā vītnē, uzmauc rokturus un viss! Ja sagādāsi pārāk jaudīgu barošanas avotu, otra rozīnīte būs rokturu karšanas smakas ostīšana:)

nez kāda ir uzbūve automašīnu sēdekļu un spoguļu apsildes sistēmām, varbūt tur ir kas advancētāks par nihroma stieplēm, varbūt cilvēkam vērts doties uz šrotu meklēt sildelementu donorus?

Jā, varbūt ir. Lai kāds auto lietu specs uzraksta!
Tikai es nojaušu, ka neviens sevi cienošs šrota īpašnieks strādājošu “elektronikas” ierīci neatdos lētāk par 10 Ls, bez tam sildelementu korpusi parasti nav locāmi materiāli - būs grūti pielāgot stūres un roktura formai.
Tad jau darētu apskatīties, vai nevar pielāgot no motocikla!

Auto sildelementi nederēs izmēru pēc.

Zoo veikalos ir tādas plāksnes ko terārijos liek rāpuļiem un abiniekiem.
Uz tausti likās elastīgas, mož mazāko izmeŗu var pielāgot.
Tiesa tur vajag 220V.

mana gaišā doma bija, ka varbūt jamos var izķidāt līdz pašām iekšām, kurās esošo advancēto kaut ko varbūt var šņiku šņaku tāpat kā nihroma stiepli.

galu galā, ja ir daudz naudas, varbūt vienkārši var uzlikt močiem domātos apsildāmos gripus?
http://www.lockitt.com/AccessoriesGrips3.htm#oxhg768
šitie ir viena no pirmajām lietām, ko gūgle man izmeta uz “handlebar heating”.
inčīgi ir tai lapā lejā tie plakanie sildelemnti, kas pabāžami zem jebkuriem gripiem - vot mana doma ir tāda, ka kaut kas tāda tipa arī varētu būt izravējams no kādas apsildāmas ekstras iekš automobīļa.
šitāda tipa sildelementi eksistē arī priekš siltajām grīdām, ja tik es atcerētos, kā tas saucas.

lūk, “plēves siltās grīdas” - šķiet, kaut kāds ķīniešu brīnums, ko apkures profesionāļi neņem nopietni
http://www.thermofilm.eu/lv/floor.html
ja ir iekšā un ja patīk humors, iesaku parakt, kā šitam brīnumam uzrīkot velosipēdam piemērotu barošanas avotu un, ja visi vajadzīgie volti un ampēri izrādās velosipēdistiem draudzīgi, pamēģināt no tiem džekiem iegādāties 0.02 kvadrātmetrus plēves :DDD
(apmēram tik vajadzētu viena velosipēda stūres apsildei)

Aizej uz kādu motolietu veikalu uzjautā pēc apsildāmiem stūres rokturiem, gan jau šiem radīsies kāda pozitīva atbilde.

Auto spogulju apsildes elements pats par sevi ir diezgan lokans, problemas bus ar ta nonemsanu nesatraumejot. Info par to ka to izdarit atradisi lielakajos lv auto forumos.

Izskatas vini uz mata kaa shaja bilde redzamie -

Prieksh kam raut araa ja ir jau gatavi zem rokturiem liekami…? :)

man tik jautajums- kur juus taisaties tos paris amperus pie 12v dabuut? Vadaasiet kaudzi ar akjiem lidzi? Vajaakus nav veerts likt, tad neko nejuutiisi ipashi… Vismaz uz mocha…

mana gaišā doma bija, ka varbūt jamos var izķidāt līdz pašām iekšām, kurās esošo advancēto kaut ko varbūt var šņiku šņaku tāpat kā nihroma stiepli.

galu galā, ja ir daudz naudas, varbūt vienkārši var uzlikt močiem domātos apsildāmos gripus?
http://www.lockitt.com/AccessoriesGrips3.htm#oxhg768
šitie ir viena no pirmajām lietām, ko gūgle man izmeta uz “handlebar heating”.
inčīgi ir tai lapā lejā tie plakanie sildelemnti, kas pabāžami zem jebkuriem gripiem - vot mana doma ir tāda, ka kaut kas tāda tipa arī varētu būt izravējams no kādas apsildāmas ekstras iekš automobīļa.
šitāda tipa sildelementi eksistē arī priekš siltajām grīdām, ja tik es atcerētos, kā tas saucas.[/quote]

o, spoguļu sildelementi = “speciālie zem ručkām bāžamie sildelementi” ir vērtīga atziņa!
uz izraušanu var paskatīties arī no otra gala: ka varbūt šādi “sildelementi spoguļiem” ir atsevišķi nopērkami pie auto šķūninga piederumu tirgotājiem, un varbūt ka tur tādi maksā krietni lētāk nekā tos 40$ tajā moču pričendāļu lapā.
par ampēriem man nav ne jausmas, bet te forumā noteikti ir cilvēki, kas šo to jēdz no bateriju smalkajām tehnoloģijām.

Barošanai tiks izmantoti 10 salodētas akumulatoru batarejas, kas domātas r/c modeļiem, to ar amperāža būs pietiekama.
Jāsāk meklēties pa šķūnētavām…