Ir sanākusi iespēja nejauši nokļūt Andorā, un vēlos laiku izmantot lietderīgi, apceļot turienes kalnus ar velosipēdu.
Vai kāds ir bijis tur un vai var padalīties par iespējām tur noīrēt mtb velosipēdu? (man baigais slinkums jaukt ārā savu velo, pakot kastē, un vēl maksāt Rianairam 80 latus par velo vešanu + galā vēl mēģināt dabūt to visu iekšā autobusā…)
Un vispār, pastāstiet par nacionālajām kalnu riteņbraukšanas īpatnībām un trasēm.
Paldies.
Augustā ar velo izbraucām Andorai cauri no Francijas puses. braucām ar MTB un šosejas riepām. Tā kā maršruta kopgarums bija 1200 km pa Pireneju kalniem, neiznāca īpaši braukt tikai Andorā. Pa ceļam redzējām marķētus velo maršrutus, bet radās iespaids, ka pārsvarā visi brauc ar šosejniekiem. Iznomāt varbūt var pašā galvaspilsētā Andorra la Villa, bet ieteiktu par to vēl pārliecināties, un drīzāk jau šosejnieku. Bagāts kalnu kūrorts, bet pārtikas cenas pieņemamas. Beznodokļu zona, alkohols pie Francijas robežas maksā 3.5 EUR/l. Līdzbraucēji bija atraduši velo veikalu, varu pajautāt, vai bija arī noma.
Ir viņiem tur tāds Vall Nord bike park, ar visāda līmeņa trasēm, tur var izīrēt arī ričukus. Par cenām gan nezinu. Ieliec mātē gūglē šito nosaukumu, gan izmetīs par to parku infu.
Tā, nu šitais sportistiem ir baigi saistošs…:D Treniņu plāns tiek pakārtots alkohola cenai konkrētajā reģionā. Ieteicams iznomāt trīsritieni, jo uz diviem riteņiem pie šāda cenu līmeņa var būt problēmas :D :D :D
Guugli in Bingu lietot protu (vienīgi tur pārsvarā jāprot spāņu valoda via jāiespēdz tulkotājs).
Vēlējos dzirdēt kādus ieteikumus par trasēm, vietām, nomām, vai konkrētu pieredzi.
Cik reiz biju, nav tur īsti kur braukt ar velo. Ielas šauras, stāvas un vispār valsts ātri beidzas :) MTB iespējas neredzēju, tur tik ar kājām kāpt un kāpt… Pa slēpošanas trasēm nevandījos, tur varbūt modes ietekmē kādas daunhil trases ir sataisītas.
Skatoties pēc kartes , velo maršrutu, kas nav asfalts, un būtu vairāk MTB, nav pārāk daudz, bet pieejami tie ir no Andorra la Villa , Francijas un arī Spānijas puses.
Ziņojums tev reiter no vietējā:[quote]Ko es droshi zinu = ka shogad ritenjoshanas sezona ir chush, jau beigusies. Trases jau saak gatavot gada sniegotajam periodam.[/quote]Tas ir par tām tipa DH trasēm (kur tevi kā sēni uzved augšā ar liftu). Par šosejnieku nomu šis neko nemācēja teikt, ne pac nomājis, ne uz darbu braucot acī iekritis…
Nomas internet’ajau atradu.
Par DH un citiem MTB -parkiem izlasīju - tur uzsvars uz trial trasēm (koka rampas, virāžas un tramplīni… Tas tik man pēc nesen pārciestās smadzeņ-trīces vēl trūka :D ).
Man pietikies ar vienkāršu MTB un izbraukāt kalnu grantenes un takas.