Pēdējās dienās esmu pavērojis velobraucējus Rīgas ielās. Pozitīvi, protams, ka skaits ir pieaudzis, bet… ļoti daudz bezjēdzīgu noteikumu pārkāpumu un tukšas bravūras.
Aicinu cienīt citus satiksmes dalībniekus un uzvesties atbildīgi. Citādi sačakarēsiet mums visiem dzīvi. Poličiem būs rīkojums sodīt X velobraucējus un sāks piekasīties par sīkumiem visiem pēc kārtas. Tas nevienam nav vajadzīgs. Paši ziniet, ka stingri pēc noteikumiem Rīgu ar velo izbraukt ir pagrūti.
Piekrītu!
Nez kāpēc savairojušies tādi, kuri uzskata, ka ar velosipēdu atļauts braukt kā ienāk prātā, neievērojot nekādus noteikumus un nedraudzējoties ar veselo saprātu…
Saprotu, ka hipsteriem tas ir stils un diagnoze, bet ja jau veselas ģimenes sāk pār sarkano braukt, tas norāda uz to, ka kaut kas nav kārtībā.
It kā agrāk tā nebija. Vienīgais agrāk Rīgā bija daudzas reizes mazāk divriteņu, kā šogad. Un pie vainas pa lielam ir velokurjeri. Tāpēc jau ir noteikumi, lai pasargātu vājākos un stulbākos, un ja stiprākie/gudrākie tos pārkāps, tad kas no viņiem mācīsies? Atbilde visiem zināma.
tieši tā ,agrāk nebija, tagad divriteņi savairojušies un viņi meklē sev vietu, pa kurieni un kā ērtāk braukt, veloceliņi, paldies par tiem kuri ir, bet viņu nepietiek, viņi nav ērti visur nevar pa viņiem tikt, par kritisko vienkārši izlasiet wiki, kādi vēl var būt jautājumi, ja ir jautājumi, tad kritiskā strādā. noteikumus ievērot… nu ja tukša iela tad piedodiet, būšu sliktais bet netērēšu savu laiku un braukšu pāri pa sarkano. atklāti provokatīvi izgājieni gan nepatīk, tas pats jau varētu tikt pielīdzināms vienvirzien ielām, tač ar ričuku nebrauks apkārt kvartālu lai uz mājām tiktu , tas tā vispārīgi
Velokurjeri ir profi un zina, ko viņi dara. Pat ja pārkāpj noteikumus, var manīt, ka to dara ar prātu un rēķinoties ar citiem. Neprāši ir tieši “cilvēki no tautas” un pseido-sportisti jaunieši, kam reizē ar pavasara saulīti hormonu līdzsvars izjucis.
Piekrītu novērojumiem, un kategoriski iebilstu pret jebkādu noteikumu pārkāpšanu, it īpaši rādot piemēru citiem, mazāk pieredzējušiem satiksmes dalībniekiem.
No noteikumu pārkāpšanas viedokļa velokurjeri drīzāk pielīdzināmi “džipu” vadītājiem (nekaunīgi, bet veido absolūtu mazākumu).
Slinkevich, atšķirībā no velobraucējiem un gājājiem, lielākā daļa automašīnu stāv pie sarkanā arī tad, ja satiksmes nav (piemēram, naktīs). Ja autovadītāji (kurus nekādā gadījumā neuzskatu par nevainīgiem un pūkainiem) sekotu velosipēdistu piemēram, pēdējie ātri nožēlotu. Nedari citam to, ko negribi lai dara tev pašam!
Velokolēģi, cienīsim sevi un citus satiksmes dalībniekus! Ja nepatīk konkrēti noteikumi/krustojumi/ceļa zīmes, pulcējieties un runājat ar CSDD, Rīgas domi, utt., nevis ar lepnumu pārkāpjat noteikumus.
[quote=Tomazz]Piekrītu novērojumiem, un kategoriski iebilstu pret jebkādu noteikumu pārkāpšanu, it īpaši rādot piemēru citiem, mazāk pieredzējušiem satiksmes dalībniekiem.
No noteikumu pārkāpšanas viedokļa velokurjeri drīzāk pielīdzināmi “džipu” vadītājiem (nekaunīgi, bet veido absolūtu mazākumu).
Slinkevich, atšķirībā no velobraucējiem un gājājiem, lielākā daļa automašīnu stāv pie sarkanā arī tad, ja satiksmes nav (piemēram, naktīs). Ja autovadītāji (kurus nekādā gadījumā neuzskatu par nevainīgiem un pūkainiem) sekotu velosipēdistu piemēram, pēdējie ātri nožēlotu. Nedari citam to, ko negribi lai dara tev pašam!
Velokolēģi, cienīsim sevi un citus satiksmes dalībniekus! Ja nepatīk konkrēti noteikumi/krustojumi/ceļa zīmes, pulcējieties un runājat ar CSDD, Rīgas domi, utt., nevis ar lepnumu pārkāpjat noteikumus.[/quote]
kapēc jātaisa tādas neglītas piezīmes :" nevis ar lepnumu pārkāpjat noteikumus" ja pats :" kategoriski iebilstu pret jebkādu noteikumu pārkāpšanu" Tu vēlies būt labs un pareizs, tad lūk nevajag pārfrāzēt citu rīcības, jo pārkāpjot lepnuma nav, dažreiz tā ir nepieciešamība, jeb vienkārši kā jau teicu sava laika netērēšana
Es pēc viena neliella incidenta esmu sācis braukt ar galvu un tad ar kājām, tā padomājot tās max 20sec, pagaidot zaļo nekas nenotiks, bet ja šaušu pāri pa sarkano tad moš sānāks kādi mēsli, labāk mierīgi un ar vēsu prātu!
Profesionālie sportisti sacensībās, piemēram, BMX, arī ir profi un zina, ko dara. Bet tas neglābj no nelaimes gadījumiem. Tāpēc jau ir tie noteikumi. Un tie ir asinīm rakstīti, tos neizdomāja no tukša gaisa.
Protams, vari laist pāri sarkanajam dienas laikā, galvā izrēķinot, ka laiks pietiks atliku likām. Bet pēkšņi, no attālā furgona aizmugures izleks mocītis uz 200+km/h un kirdik būs. Vai pēkšņi pārtrūks ķēde un novelsies no velosipēda.
P.S. man ir jautājums par Brīvības gatves veloceliņu - ja es braucu virzienā uz centru, man ir obligāti jābrauc pa veloceliņu? Jo, ja es piemēram esmu jauniņais pilsētā, tad man nav nekādu iespēju ieraudzīt, ka pāri ielai ir veloceliņš.
Bēdigi ir noskatīties uz tādiem variantiem kur šādi brauc pret spalvu, bet uz bērnu sēdeklīša vel bērns sēž.
ceru, ka topika autors nedomā ari par pagriezienu nerādišanu pirms manevru veikšanas… jo tomēr ar velo braucot to daudzreiz ir grūti izdarīt, situācija uz ceļa mainās strauji, velobraucējam nepieciešams mainīt virzienu un bremzēt reizē, labi ka pietiek laika pamest galvu atpakaļ lai parliecienātos, ka tas ir droši. reizēm pabakstu elkoni, cerībā, ka šoferits sapratīs. Normalās situācijās gan rādu pagriezienu.
brīvības ielas veloceliņš - ja biežāk degtu zaļais, tad mazāk brauktu pa sarkano.
neesmu mērījis ar hronometru, bet zaļā signāla intervāls ir:
a) velosipēdiem - īsākais
b) gājējiem - īss
c) pārējiem - garš
Diemžēl satiksmes dalībnieki ir sarindoti ierēdņu prioritātē.
.
Ja gājējiem tas ir ok, jo viņi arī pienāk pie krustojuma lēnām.
Tad velosipēdistam ir jāapstājas pie katra krustojuma.
Ja ir krustojums ar pogu, tad arī paspējot uz zaļo, tas neiedegas, ja nepaspēji piespiest pogu.
.
Svētdienas braucējus tas, protams, neuztrauc.
Bet ikdienā braucot uz darba vairāk laika tiek pavadīts pie sarkanā signāla, nevis minot pedāļus.
Ar auto pat stāvot korķi ir ātrāk, diemžēl.
Par tēmu: Tā bija arī pagājušajā pavasarī, kad ielās parādījās pirmgadnieki un tie, kas pa ziemu aizmirsuši kā braukt. Ja nav žēl laika pagaidīt līdz zaļajai gaismai, tad nepažēlojiet laiku arī pamācīt tos, kas neievēro gaismas u.c. noteikumus. Varbūt 1 no 10 tomēr pieleks.
P.S. Brīvības ielas veloceliņš nav obligāts tāpat ka (laikam) visi citi Rīgas celiņi. Vienīgais “obligātais” ir vecais Rīga-Jūrmala, bet tur īpaši nav kur blakus braukt.