Nav jau ar ko iisti saliidzinaat. Konkreetais modelis ir diezgan liels retums, ko ieksh ES nevareeju samekleet, taapeec naacaas suutiit no ASV. Latvijaa taadu dakshu nav. Ar veikala Fans augstajaam cenaam saliidzinaat laikam buutu drusku nekorekti…
Pasham liekas, ka 200 lashi par taadu dakshu ir normaala cena. Leeti nav, bet daargi arii it kaa nav. Topiku ieliku, lai tauta var redzeet aptuveni cik naudas aiziet nodokljos, jo taa ievedmuita ir viens tricky stuff.
Starp citu, ja nekljuudos tad vienaa no ieprieksheejaam izsoleem uz taadu pashu dakshu uzvareeja veel viens muusu tautietis, droshi vien kaads Rotosists.
Mana pieredze rāda kad, ja neraksta preces vērtību tad paciņa mistiski pazūd. Tāpēc silti iesaku uzrādīt kaut mazāku, bet tomēr k-kādu vērtību, lai pasts nestu materiālu atbildību. Lai izvairītos no visa veida nodokļiem paciņai ir jābūt noformētai kā privātais sūtījums (dāvana). Šāds scenārijs nav iespējams ja pa tiešo pērk no i-neta veikaliem (e-bay gadījumā var vienoties ar pārdevēju par privāta sūtījuma noformēšanu). Bet ja ir starpnieks tur (ASV), tad tas ir relatīvi vienkārši neatkarīgi no pirkšanas avota. Par zudušām paciņām bez uzrādītas vērtības, pasts (tai skaitā kurjerpasti) īpaši neuztraucas.
Attiecībā uz ievedmuitām var iznākt dažādi,atkarībā ar ko sūta ja tas ir DHL tad ievedmuita būs 100%+vesala diena šo procedūru kārtojot,ja tas iet caur pastu tad pasts pats aizpilda visas deklarācijas un tu tikai samaksā pie saņemšanas.Ideāli sanāca ar SID Team dakšu kas tika sūtīta no Honkongas ar kurjerpastu,atveda uz mājām bez jebkādas muitas.Tā kā varianti mēdz būt dažādi.
PayPal izmaksas ļoti variablas - atkarīgas no tā, cik drošu norēķinu sistēmu izvēlies
… man kontu vienreiz jau nohakēja, bet tā kā biju nodrošinājies, hakeris dabūja tik 1USD
It kā PayPal mājaslapā viss izskatās ļoti krāšņi, un dzīve solās būt izdevusies. Tomēr uz sitiena norādīt Kkartes numuru nevis konkrētam pirkumam, bet gan pastāvīgai lietošanai, ir mazliet mulsinoši. Tādēļ kko mazliet vairāk par to, ‘cik drošu norēķinu sistēmu’ izvēlēties. Cik maksā viņu pakalpojumi, tb konkrēti % no pirkuma summas vai fiksēta maksa par noteiktu temiņu, utt, utjpr?
Pats lietoju ebay.de - izvēle apmierina; līdz ebay.com vēl neesmu aizsniedzies tieši dēļ gemoroja ar nodokļiem. Bet maksāt katru reizi komisiju par starptautisko bankas pārskaitījumu kļūst arvien neinteresantāk, tādēļ metu acis uz PayPal.
Ar Pay Pal ir O.K. jo tas arī ir e-bay uzņēmums tapat kā skype. Komisijas par pārskait ijumu nav. Tāpat e-bay čeko lai nebūtu krāpšanas gadījumu ,izmetot aizdomīgos pārdevējus no tirgus kā arī garantējot daļēju naudas atgriešanu. vnk nesen izmeta vienu tirgoni kura precei arī es biju pievērsis savu uzmanību,atnāca garš un plašs apraksts kā rīkoties konkrētā situācijā ja esi kļuvis par cietušo.
Esmu veicis 40 pirkumus Ebajā - viss nav tik vienkārši kā sākumā šķiet.
Par principiem, izsoles stratēģiju un daudziem citiem būtiskiem jautājumiem varētu stāstīt stundām…
Īsumā mēģināšu sniegt, kā man šķiet, svarīgāko informāciju.
Par norēķinu sistēmu - PayPal tiešām ir bez maksas pircējam, bet neiesaku piesaistīt savu pamatkredītkarti, labāk atvērt virtuālo - ja paredziet vairāk iepirkties no ASV - atverot USD kontu. Virtuālā kr.karte pēc būtības ir debetkarte, no tās nevar noņemt vairāk par atlikumu - nav overdrafta. Tas ir drošākais variants, bet ne lētākais - būs dažādas komisijas un konvertācijas maksas bankās - par šiem jautājumiem iesaku vispirms pakonsultēties bankā, to pakalpojumu izcenojumi ir visai dažādi. Starp citu - daudzi mani partneri ir pamatīgi iekrituši no hakeriem. Viens veids, kā tiek iegūtas paroles - uz Jūsu e-pastkastīti sāk nākt falšas Ebay vēstules ar brīdinājumu, ka kautkas nav kārtībā ar Jūsu kontu, un lūgumu steidzami to nočekot, citādi tikšot apstādināta Jūsu darbība Ebajā, un tamlīdzīgi…
Vēl par PayPal - apmēram 10% gadījumos pērkot izrādās, ka starp PayPal un Pārdevēju ir vēl kāds finansu starpnieks, tad parādās maksa par pakalpojumu - līdz pat 15% no pārskaitījuma summas. Protams, ir iespēja noprotestēt un atsaukt darījumu, bet sākumā to darīt nav vēlami, jo, iegūstot negatīvu feedback, variet atmest cerības turpmāk iepirkties Ebay sistēmā.
Mazliet statistikas - no 40 sūtījumiem 3 ir pazuduši, par vienu pilnībā atgrieza pirkuma maksu, par pārējiem 2-iem nē, jo sūtījumi nebija apdrošināti. Secinājums šķiet skaidrs - jāpanāk sūtījuma apdrošinājums pat tad, ja Pārdevējs to nepiedāvā, te nav vērts taupīt, var sanākt dārgāk.
2 gadījumos atnāca neatbilstošas kvalitātes vai neprecīzi aprakstīta prece - variet protestēt un cīnīties, bet, ja esiet Ebajā jauniņais, variet dabūt negatīvu atsauksmi no Pārdevēja un tālākais skaidrs …
Vienvārdsakot, PayPal ir labs, bet ‘better be safe than sorry’ un īstās kredītkartes numuru akli neuzticēt nevienam, pat PayPal. Paldies par informāciju!
Pievienošu savu statistiku. No 20+ pirkumiem eBay.de ir pazudis tikai 1 - vienīgais, kuram ‘ietaupīju’ uz sūtīšanas izmaksām, t.i. sūtījums nebija apdrošināts. Tādējādi ietaupīju pamatīgi. :| un Par preces neatbilstību vai kvalitātes trūkumu nav bijis pamata sūdzēties.
… aizmirsu pastāstīt par vēl vienu svarīgu lietu - variet saņemt piedāvājumu ņemt kredītu Ebajā - līdz pat USD800 apmērā. Neiesaku šādus piedāvājumus pieņemt, jo kredīta kontam Ebajā piekļūt ļoti viegli, un vienā brīdī var izrādīties, ka, pašam nezinot, esiet iegādājies kādās ļoti vērtīgas un dārgas mantas…