[quote]Policijā portālam «Apollo» paziņoja, ka ap plkst. 14.15 1957.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu alkoholisko dzērienu ietekmē pa Saules ielu. Izelpā konstatētas 3,8 promiles alkohola.
Savukārt plkst. 20.05 1950. gadā dzimis vīrietis, vadot velosipēdu Bērzu un Zvaigžņu ielu krustojumā , nedeva ceļu automašīnai un izraisīja avāriju . Arī šis velosipēdists bija alkohola reibumā – 2,4 promiles.[/quote]
Reiz, kad mācījos gadu Dānijā, notika pikniks vakarā, uz ko lielākā daļa brauca ar velo. Alkohola netrūka un pa mājām arī visi brauca ar velo. No savas pieredzes varu teikt, ka braukt ar velo pa pilsētu dzērumā ir ārkārtīgi jautri.
Tomēr bīstami.
Otrā dienā kāds kliboja, kādam nobrāztas rokas, kādam saplēstas bikses utml. Francūzis bija pamanījies ietriekties ielas malā stāvošā auto un pār kapotu uz vēdera nošļūkt lejā…
Visiem bija skaidrs cēlonis. Paldies Dievam, beidzās bez nopietnām traumām.
piekritīšu augstākminētajam viedoklim - braukt jautri, bet ļoti bīstami. ir daudz braukts zem nelieliem grādiem, un pāris reizes zem krietni lieliem un mācība ir viena - jābūt supermega uzmanīgam un visu laiku jāsēņo - jābrauc lēni, nekādu riskantu situāciju utt. jo tiklīdz rodas iespēja - tu noteikti parausi uz acīm.
starpcitu joprojām neesmu noskaidrojis situāciju - ja mani aiztur ar promilēm uz velo, vai man var atņemt B kategorijas autovadītaja apliecību?
Atceros kā vidusskolas noslēgumā braucu ar velo mājās no pasākuma kas saucās “Pēdējais zvans”, alkahols kā vienmēr tajos laikos tika lietots bez apdomas un viss pēc kārtas, brauciens gan neko jautrs nesanāca, bija auksti, sala rokas, tādēļ bija jāstūrē ar vienu roku, kas padarīja braucienu vēl interesantāku, laikam kāds grāvis ar pa ceļam tika paņemts, īsti neatceros, jo “filma” ar pavidam trūka…
[quote=metalpower]piekritīšu augstākminētajam viedoklim - braukt jautri, bet ļoti bīstami. ir daudz braukts zem nelieliem grādiem, un pāris reizes zem krietni lieliem un mācība ir viena - jābūt supermega uzmanīgam un visu laiku jāsēņo - jābrauc lēni, nekādu riskantu situāciju utt. jo tiklīdz rodas iespēja - tu noteikti parausi uz acīm.
starpcitu joprojām neesmu noskaidrojis situāciju - ja mani aiztur ar promilēm uz velo, vai man var atņemt B kategorijas autovadītaja apliecību?[/quote]
administratīvo pārkāpumu kodekss paredz speciālu atbildību par velosipēda vadīšanu reibumā un tas ir naudas sods, bez vadītāja apliecības atņemšanas, pat ja tev ir tikai riteņbraucēja tiesības, tātad naudas sods un viss
Liet alkoholu nevaig vispār, tad arī atkritīs problēma ar domāšanu: braukt pašam/saukt taxi/zvanīt draugam vai radiniekam, jo būs iespējams pašam droši braukt!
Tas ir mans viedoklis un pie tā veiksmīgi gandrīz 2 gadus turos, ja vaig padomu no pieredzes, tad raktiet e-mailu ;)
Bet ja par tēmu, tad tiem diviem pilnīgi noteikti nebija saprašanas ko šie dara, as notiek utt.
Ceru ka admini piedos offtopic!
Alkohos ir sastopams jebkur kur ir noticis rūgšanas process ( kvass, kefīrs utt) rezultātā cilvēka ķermenis ar šiem produktiem var uzņemt nepieciešamo.
Zinu, ka šeit strīds ir tikpat nebeidzams kā par V-breikiem un DB, cieto dakšu Latvijā vai mīksto utt. Tādēļ, vairāk par to vajadzīgs vai nevajadzīgs nediskutēsim, vismaz ne te, domāju, ka citos forumos ir speciālas sadaļas šai tēmai!
tevis pieminētie strīdi nav bezgalīgi. v-breiki un db ir jūtama atšķirība un katram savs pielietojums. tāpat arī cietā un mīkstā dakša.
bet tas, ka ārsti iesaka nedaudz uzšaut pa lampu, tas ir fakts. es domāju nevienam nekaitēs viena laba sarkanvīna glāze pāris reizes nedēļā. pietam neaizmirsti, ka visas sirdsdrapes ir alkoholu saturošas - un ne velti!!!
kvasā jau sen nav alkohola, tagad parādījās tikai tajā jaunajā. kefīrā tas ir tik niecīgā daudzumā, ka tev vajadzētu izdzert spaini, lai atsvērtu vienu vīna glāzi. tu vēl esi pārāk jauns un tāpēc tavi uzskati ir tik galēji :) bet nu zin kā - katram sava dzīve un katrs to dzīvo kā māk :)
Ak tad iesaka? Laikam tāpēc, ka alkohols bremzē procesus un nokauj smadzeņu šūnas… un ārstiem vispār veseli cilvēki nav izdevīgi.
Franči jau uzskata, ka sarkanvīns ir kā sirds slimību riksa samazinātājs, bet nav pierādīts vai tas ir no spirta vai no vīnogām. Vienīgais, kas ir zināms, ka Francijā vidēji salīdzinot ar citām valstīm ir augstāks ar aknu cirozi slimu cilvēku skaits ;)
Tik pat labi ir pierādīts ka zaļā tēja arī tāpat līdz sirdij.
Ai, nu katrs sevi bojā kā vēlas, bet tīņiem gan jāzina, ka alkohola lietošanas nenobriedušam organismam (<21) neatgriezeniski izmaina aknu fermentu sistēmu, kas atbild par alkohola sadalīšanu organismā. Tas veicina fiziskās tieksmes pēc alkohola veidošanos.
starpcitu jau sen pierādīts, ka smadzeņu šūnas atjaunojas, tā kā vari nebaidīties :) vispār tavs aknu cirozes pētījums ir līdzīgs tam, ko es dzirdēju, ka braukšana ar velosipēdu paaugstina iespēju būt neauglīgam 5 reizes un iegūt prostatas vēzi 3 reizes.
par aknu fermentu sistēmu uzjautāšu pazīstamiem ārstiem, kaut kā neticas. nez kādā veidā aknas iektemē fizisku vēlmi buhāt. starpcitu lielu nozīmi alkoholismā spēlē ģenētika
http://www2.potsdam.edu/hansondj/HealthIssues/1103162109.html - par smadzeņu šūnām un alkoholu
[…]Moderate drinking doesn’t kill brain cells but helps the brain function better into old age. Studies around the world involving many thousands of people report this finding[…]
[…]For most people, moderate drinking will not lead to alcohol-induced liver disease. Moderate drinking means no more than one drink a day for women and two drinks a day for men.[…]
varbūt pirms ar izdomātiem “faktiem” mētājies, painteresējies kaut nedaudz???
un galvenais - nevajag mani pārprast, es nemudinu tagad tautu dzert! es atbalstu pozīciju, ka reizēm var iedzert ar mēru un tas nekaitē organismam. un es arī neuzskatu, ka normāli ir dzert katru dienu (kā minēts pētījumos). vot sagribējās piektdienas vakarā labu vīniņu vai aliņu iestrebt - nav ko bremzēt, ja vien nav jābrauc :)
nēnu nav ko tautu biedēt. tas no sērijas - masturbējot uz plaukstām aug spalvas un vēl citas sliktas lietas, kā rezultātā daļa tīņu masturbē ar bailēm :)))