Aizsargs dakšai?

Sveiki, radās jautājums:
Esmu FOX RLC 2010 gada īpašnieks un iedomājos, ka vajadzētu pasargāt dakšas daļu, kas staigā!
Gribēju iepirkt ar Coshima Coat dakšu, bet nesanāca.

Vai FOX dakšas dzīvi pagarina? Domāts šāda lieta:
http://www.gandrs.lv/aizsargi-velosipedam/aizsargs-daksai/

Ja, jā, kas ir jāņem vēra pērkot un liekot?

Mans subjektīvais:
Pilnīgi garām, jo mēsli tiek iekšā anyway un štoks tiek skrāpēts
vēl vairāk, kā bez šī “aizsarga”

Kāpēc dakšām vispār konstrukcijā neiekļauj FUNKCIONĒJOŠAS armoņikas?
Gan jau ir kāds iemesls - citādi domāju nebūtu problēmas abos galos hermētiski nostiprināt augstas kvalitātes gumijas trubu.

uz ko tadu neparakstitu, labakais veids ir laba kopsana un viss

[quote=Reinis]Mans subjektīvais:
Pilnīgi garām, jo mēsli tiek iekšā anyway un štoks tiek skrāpēts
vēl vairāk, kā bez šī “aizsarga”[/quote]

Pilnīgi piekrītu . Pats 3 gadus atpakaļ lietoju un kad noņēmu tur bija daudz smiltis, kuras strādāja kā smišpapīrs. Labākais variants ir pirms sacensībām ar speciālu eļļu iesmērēt.

gan jau ka ļoti labi aiztur ikdienas putekļus, bet kad izbrauc pa smiltiņām vai tml. tad tāpat jānoņem un jāiztīra

Mans risinājums ļoti putekļainai braukšanas videi - regulāri papildinu float šķidruma krājumus švammes blīvslēgos :) Štoki smuki eļļojas un ir viegli attīrāmi no drazas…

1. var izmantot, bet pēc smiltīm, labi būt paskatīties, kas tur notiek, jo savādāk kā smilšpapīrs strādā!
  2. Kāpēc fabrikās neliek, jo klients, tak netīrs, jo ir tak aizsargs! Domāju, ka fabrikā tā džeki ir izdomājuši -tipa - Ja uzliksim, izbeigsies ātrāk nekā, ja neliks aizsargus!!
  3. Pats galvenais, kur es saktu jēgu, ja plānojas nobrauciens agresīvās un pie kritiena, lai uz akmeņiem nenokasa spec krāsojumu!

Būtībā, doma bija - Siguldas braucienā uzlikt un nobrukt, lai nepakļautu (zakonu podlastķi) pie kritienā lieliem un nenovēršamiem skrāpējumiem!

Protams, palabojiet mani! :)
Pats nopirku, tikko, bet ieraudzīju vienu lietu, kas nepatīk, stiprinājumi uz lipučkā, nedaudz,BET rīvējas par stoku!
Otrs, ka t āgumija uz stoka pie kustībām, sanāk kā pielimēta!

Ir kaut kur instrukcija ko un kā? vai tas ir tā pat kā apkope, bet bez blīvslēgu maiņas (domāju tos Seal?

Nez, man ir lefty un nekadu problemu nav :D
Draza turas pa gabalu foršās gumijas armoņikas dēļ :D

[quote=emils]Nez, man ir lefty un nekadu problemu nav :D
Draza turas pa gabalu foršās gumijas armoņikas dēļ :D[/quote]
BET, tev bija FOX RLC!! un kā bija ar tām lietām!
Cik atceros, ar tevi te XC runājām! :)

Nav vajadzīgi nekādi aizsargi, aizved pāris reizes gadā pa padsmit latiem pārliet eļļu un izmazgāt iekšas un reizi sezonā nomaini saļņikus, viss būs super, dakša kalpos ilgi.
Šie amīšu prezervatīvi tiešām ir kkāds marasms.

Shaadu lizardskins izstraadaajumu izmeegjinaaju uz veina no saviem velo - tieshaam forsha shtelle, tik ik peec paaris izbraucieniem ir jaaizmasgaa taa mizinja, un peec brauciena pa lietu noderiigi ir to mizu njemt nost.

Tik kursh gan ir gatavs chakareeties :D

Man šķiet, ka viņi ir vairāk transportēšanai nekā braukšanai.

Pilnigi vienās domas ar Ati.emils ar A.Vanagu jau skaidri ir pateikuši.