Aizmugurējo disku bremžu uzstādīšanas iespējamība

Tā kā lietoju pamatā aizmugurējās bremzes un bieži sanāk braukāt, tad dilst tās būšanas diezgan aktīvi, kā arī ik pa laikam jāčakarējas ar regulēšana.

Vienreiz kaut ko biju interesējies, bet man atbildēja, ka šim ritenim tādas nevar uzstādīt. Tad man jautājums, vai šai konstrukcijai var kaut ko uzlikt vai arī jāatmet doma un jāpērk cits velo?

Ja ir iespējams, tad kādas un par kādām summām. Simtos latu negribās tērēties, jo pats velo tik daudz nemaksā.

nu nesanaaks vis,tev nav rumba ar db stiprinaajumu un arii raamim nab db stiprinaajuma.buutiiba ja rumba ir ar db stiprinaajumu tad pie raamja vareetu piekontakteeties bet sis raamis ir loti vecs-ta ka doma mosk par ko jaunu

Nevajag arī kautrēties lietot priekšējās bremzes :)

Čābīgi. Tomēr jau 2 gadus rullēts un pierasts. Arī padaudz ieguldīts detaļās.

Priekšējās bremzes lietoju retāk, jo pāris reizes gandrīz ragiem pārlidoju pāri :)

Nav tik traki, uz sitiena nevareju atrast, bet ir adapteri ari shadiem gadijumiem…

Samuditaks variants:

Bet principaa tur nav ko mudriit daudz- prastaakais un stradaajoshais princips ir tads kaa motocikliem aizmuguree jau sen ir realizeets (tik velukiem, nezkapec, megina kaut ko samudriit nevajadziigi). Ko lidziigu atradu:

Tikai normali vajadzetu likt to blekji iekspusee un taisiit pa rami slidosu atbalstu kaa rumbaam ar atpakalj minamam bremzeem- taa kaa motocikliem tas ir realizeets- nav chakara regulejot kedi.

Ja maki zimeet rasejumus uz kompja (deres pat ilustratora fails), vari to blekji iedot izgriezt tiem, kam ir attieciigaas CNC mashiinas… Izmaksaas tas kadus padsmit latus ar visu materialu.

[quote=mezhavecis]Čābīgi. Tomēr jau 2 gadus rullēts un pierasts. Arī padaudz ieguldīts detaļās.

Priekšējās bremzes lietoju retāk, jo pāris reizes gandrīz ragiem pārlidoju pāri :)[/quote]

Risinājumi interesanti:) Bet izmaksas anyway salasīsies, jo vēl jau arī rumbu nāksies mainīt un droši vien arī pašas bremzes gluži nestāv plauktā.

Bet man šķiet, ka varētu līdzēt arī viena cita lieta - citi, kvalitatīvāki v-brake kluči. Sievai uz Smilteni biju uzlicis tādus pamīkstus, sarkanus, pirktus pie FOX @ veloprofs.lv. Tagad vakarā skatos un brīnos - ne mazākās nodiluma pazīmes… Pēc sevis zinu, ka parastos, melnos, cietos klučus šādā padubļainā gonkā būtu iznīcinājis vienā reizē.

Veel variants:

Viss apraksts/projekts:

http://www.omafahrrad.de/projekte/wigro.htm

Tehniski prastaak uzlikt veel var rollernieces…

[quote=alx]Risinājumi interesanti:) Bet izmaksas anyway salasīsies, jo vēl jau arī rumbu nāksies mainīt un droši vien arī pašas bremzes gluži nestāv plauktā.

Bet man šķiet, ka varētu līdzēt arī viena cita lieta - citi, kvalitatīvāki v-brake kluči. Sievai uz Smilteni biju uzlicis tādus pamīkstus, sarkanus, pirktus pie FOX @ veloprofs.lv. Tagad vakarā skatos un brīnos - ne mazākās nodiluma pazīmes… Pēc sevis zinu, ka parastos, melnos, cietos klučus šādā padubļainā gonkā būtu iznīcinājis vienā reizē.[/quote]

ne pa tēmu, bet mani fascinē cilvēki, kuri atsakās lietot priekšējo bremzi, jo ir pārrauts pāri stūrei… pietam es zinu tādus vairākus personīgi un es nezinu, kas viņiem darās galvā… es strauji bremzējot ar abām bremzēm nekad dzīvē neesmu pārrāvis pāri stūrei un es nezinu kam būtu jānotiek, lai kas tāds notiktu. vienīgās reizes kad lidoju pāri stūrei ir kad kaut kur ietriecos ar priekšējo ratu. agrāk braucu ar cieto dakšu, tad ar sūdīgu suspensiju, tagad ar normālu, bet nekad nav bijis tā, ka rauj pāri. es nez, jums, ko pakaļējā bremze vispār atslēgta un kad bremzējat tad sēžaties stūrei virsū???
imho jābremzē ir ar abām bremzēm vienlaicīgi (normālā braukšanas režīmā) un ja rauj pāri stūrei tad jāsaregulē aizmugure stiprāka nekā priekša. galu galā, kad norauj aizmuguri un sāc slīdēt, tad velo kļūst nekontrolējams, bremzējot ar abām un neizslīdot vēl var normāli manevrēt.

veiksmīgi :)

Es vispār nesaprotu kā var nobremzēt ar pakaļējo bremzi vien. Bremzēšanas spēks pirms ritenis sāk slīdēt ir tik niecīgs, ka pat no 15 km/h vajadzētu kādus 20-30 m bremzēšanas ceļa. Vienu vienīgu reizi mūžā esmu pārlidojis pāri stūrei bremzējot ar priekšējo bremzi, bet tas bija tādēļ, ka bremžu sviras bija samainītas vietām (priekša labajā pusē), un bremzēju stāvot kājās.
Tādēļ svešam ritenim vispirms vajag pārbaudīt bremzes. :)

Peec manaam domaam lielaakai dalai veluku bremzes ir otraadi- motociklisti piekritiis. :)

Bet vispar bremzhu efektivitate ir atkariiga no svara sadalijuma arii uz riteniem- ja uz aizmuguri daudz lielaaks svars, arii aizmugurejaas bremzes stradaa loti efektivi. Tapat kaa man mocim- vienam braucot lietoju tikai priekshejaas, jo aizmugure momentaa sliid, bet kad ir pazashieris un krava, aizmugurejaas stradaa loti efektivi.
Tapat likumos, ja nu vajag, pamataa bremzeju ar aizmugureejam…

[quote=klanis]Es vispār nesaprotu kā var nobremzēt ar pakaļējo bremzi vien. Bremzēšanas spēks pirms ritenis sāk slīdēt ir tik niecīgs, ka pat no 15 km/h vajadzētu kādus 20-30 m bremzēšanas ceļa. Vienu vienīgu reizi mūžā esmu pārlidojis pāri stūrei bremzējot ar priekšējo bremzi, bet tas bija tādēļ, ka bremžu sviras bija samainītas vietām (priekša labajā pusē), un bremzēju stāvot kājās.
Tādēļ svešam ritenim vispirms vajag pārbaudīt bremzes. :)[/quote]

pieņemu, ka tev mocim normāla dakša ir, kas absorbē ļoti lielu daļu bremzēšanas enerģijas. velo tomēr ir defaultā paredzēts vienam cilvēkam un izsvarojums tur ir +/- vienāds uz abiem ratiem imho, ja vien cilvēks nav sasvēries attiecīgi uz vienu vai otru pusi.

starpcitu šodien strauji bremzējot gandrīz pārlidoju pāri :))) iemesls bija pārāk švakas pakaļējās bremzes, neesmu vēl pieradis pie regulēšanas DB

ar moci skaidrs, ka bremze ar priekšējām bremzēm.

ko tur diskutēt, priekšējās vienmēr efektīvākas un drošākas. jamak tikai valdīt pār bremzēšanas spēku dažādos apstakļos.

Darbs Nr. 1. - iemācīties bremzēt arī ar priekšējām bremzēm. Tam palīdzēs vingrināšanās sākuma lēnā ātrumā un vājāk spiežot, vēlāk ātrāk un stiprāk.

darbs Nr. 2. - kamēr trenējies ar priekšējām, apdomāt variantus - kas izdevīgāk mainīt rāmi, vai taisīt adapteri bremzēm un krāt naudu jaunai rumbai + bremzēm.

Kad būsi uztaisījis ieliec bildes. ļoti interesanti.

Vai tev tiešām vajag disku bremzes???
Domāju ka kluču dilšanai pie vainas ir slikts materiāls. Man pa pilsētu/šoseju, ikdienas režīmā, kluči jau 8. tūkstoti (!) rullē un izskatās ka vēl pat puse nav nodilusi.
Ir tādi štruntiņi trosei pa vidu ieliekami, kas izlīdzina bremzēšanas spēku, kā viņus sauc gan tagad uz sitienu neatceros. Nu bet ja galīgi nesanāk iemācīties maigi bremzēt ar priekšējām, tad jāliek priekšā rollera bremzes ar ABS.
Bremzēt tikai ar aizmugurējam bremzēm ir diezgan riskanti, jo pakaļējais rats ātri nobloķējas un sāk slīdēt, it sevišķi tagad rudenī, kad slapjš.

Ja jau tik daudz brauc ar velo, nevajadzētu būt nekādām problēmām bremzēt arī ar priekšu, pat, ja priekšā ir hidrauliskās disku bremzes. Varbūt vajag vienkārši labākus klučus uzlikt, kas nedilst tik ātri…

bildē redzamā bremze izskatās pēc kādas no shimano nedārgajām, labajām v-bremzēm m420/m421/m422.
ja ir tā, kā man izskatās, tad tev, mezhaveci, ir laba bremze, uzliec labus klučus, piemēram, šādus

un brauc laimīgs.
šādus var nopirkt šeit, šeit vai gandrīz jebkurā citā cienījamā veloveikalā.
jebkura jēdzīga disku bremze maksā ciparu, kas galīgi nelīmējas kopā ar tava velo vērtību. bremzei pieskaitot klāt vēl rumbu, pārspieķošanu un adaptera izgatavošanu, sanāk iespaidīgs cipars.

Ne jau visi rekina visu nemitiigi… Ja pie veluka pierasts un tas tur labi, kapec neuzlikt labas bremzes vinam? Kada starpiiba cik maksaa veluks pret bremzeem? Bremzes ar riteni tapat var paarlikt uz citu rami, ja nu sagribas… Vieniigaa papildus investiicija ir adapteris ja pec tam nopeerk veluku, kam disku bremze paredzeta aizmuguree… Bremzee jau ne ar daargu raami, bet ar bremzeem. :)