aizmugurējā rumba

Sveiki, ir tāda problēma ka tugšgaitā ripojot aizmugurējo kaseti rauj līdzi un tākā pedālus negriež tad met nost ķēdi… jautājums ir tāds vai tur vairs kaut ko tajā rumbā var labot vai vienkāršāk viņu ir nomainīt? …jo man tā pat tas rats ir jāparspieķo, pārāk daudz astotnieku.

Man tā bija ziemas beigās, pateicoties ūdenim un sālim tā rumbiņa aizgāja dabīgā nāvē, jo pats ( par cik nav vajadzīgo štrumu ieeļot nevarēju)…
bet ir iespējamība, ka tev tur kāds zariņš iestrēdzis.
atrādi meistaram, viņš pateiks as par vainu un ko var darīt :)

Zari diez vai, jo tas Ritenis man ir darba lopa statusā, pa pilsētu, bet nu savas 2 ziemas ir nobraukta, lētā gala rumba, tākā ja pie meistara tad labāk uzreiz jaunu paņemt un miers…

ko tad jautā te forumā lieki? dzen uz servisu un miers :) rēķini, ka jauna pakaļējā rumba puslīdz normāla būs ap 15 - 40 Ls (ar slēgtajiem gultņiem) + pārspieķošana ~8 Ls (vismaz mtb.lv tā bija, kad spieķoju savu ratu). + normāli spieķi apm 20 santīmi gabalā.

nu es saku ka pie meistara nebraukšu, jo nav vajdzības, jautājms vairāk par to vai tai rumbai vēl ir kas labojams, jo man nav pieredzes ar šadiem gadijumiem. Ja nav labojams vai arī jābrauc pie meistara tad vienkāršak man ir paņemt jaunu ratu. Itkā jau būtu labi rumba ar slēgtajiem gultņiem, bet nu es pagaidām uzskatu ka man pieteik ar lodītēm, 3 gadus velk, un tas sanāk krietni lētāk. Jo atsevišķi vākt, tad 65-70Ls kaut cik normāls rats un jā tas pagaidām šim ritenim nav vajadzīgs… varbūt vēl pēc 3 gadiem kad būs cits līmenis man :)

Izjauc un iztīri kasetes korpusu,ja tas jau nav par vēlu.
darbības - jānoņem kasete,jāizņem ekscentrs un tad jāizpīpē kā to korpusu(barabanu) dabū vaļā,jo katrai firmai savas gudrības…
Pats interesantākais būs salikt kopā,ja visas detaļas vēl būs saglabājušās(mazās atsperītes u.c. sīkumi atjaucot mēdz lidot uz visām pusēm)
Padoms - labāk nest meistaram,jo liela varbūtība ka nesīsi tik un tā,bet jau ar dažām iztrūkstošām detaļām.

…nu jā man slinkums mocīties, jo atceros kā tas bija tūristam, tikai šiten es domāju ka varētu būt mazākas detaļas un ķimperīgāk. Bet nu sporta pēc vakarā būs japaķimerējas… :)

rumbai var būt sačakarēti ne tikai gultņi. ja gribi pa lēto, tad protams gultņu nomaiņa un miers. lai gan man liekas, ka ir starpība starp “ripo” un “labi ripo”

Kāpēc gultņus gribat mainīt,ja džeks saka ka brīvgaitā kaseti rauj līdzi???tur ar gultņiem viss čiki,ja sačakrēti/nobraukti gultņi tiem nav nekāda sakara ar kaseti.

…saliku daudz maz normālu ratu ( es tā vismaz ceru) ar slēgtajiem gultnīšiem (novatec rumba) un griežas tiešām vieglāk. Bet tai tur saplīsušajai rumbai iesprūdu pie tā, kā dabūt nost to barbanu, tur kaut kāda mistiksā atlēga laikam paredzēta, lai atdabūtu vaļā un vecā labā metode ar resnu skrūvgriezi un āmuru nelīdz :/ Vai tur tiešām tik traki ka nav nekāda staundarta un vai ir iespējams atrast kaut kur tādu mistisko atslēgu, vai arī tomēr pašam kaut kas jauziķimerē līdzīgs?

Kas taa bij par veco, mistisko rumbu? Varbuut mistika nav nemaz tik mistiska. :)

Qando vai kaut kā tā… Tāda pati brīnum slēdzene ir laikam arī vajadzīga Novatec rumbām vismas tā izskatījas tajā Novatec rumbas zīmejumā ka jauc pa detaļām arā tā pat kā man tai Qando :)