29 er Rapid Rob

Tie, kas lieto 29 er Rapid Rob riepas, sakiet lūdzu, kādu skaitli (riepas ārējo diametru) Jūs esiet ievadījuši spidometrā ātruma un kilometru mērīšanai?

Protams, es pats ar metramēru izmērīju un spidometrā savu skaitli ievadīju, bet ir interese salīdzināt! Varbūt ir kāda tabula internetā? Man neizdevās atrast!

Mans 29 er skaitlis sanāca par 11,2% lielāks, salīdzinot ar 26 er ratiem! Tātad ātrumam jābūt par 11,2% lielākam?! :D

Metramērs ir vislabākais. Kad savam VDO pēc tabulas ievadīju, tas spidometrs rādīja mazliet patīkamākus skaitļus nekā kaimiņam. Un rādījumi nesakrita ar kilometru stabiņiem. Mazliet par ātru kilometri skaitījās.

Tas nozīmē, ka 29er paātrinajums ir ~10% sliktāks nekā 26er. To var visai vienkārši pierādīt ar pāris fizikas formulām. Tas, par cik procentiem brauksi ātrāk vai lēnāk atkarīgs nevis no jauno ratu izmēra, bet gan no tā cik pa ziemu esi trenējies.

Teorētiski, ja spēks ir pietiekams, lai izgrieztu pedāļus, bet kadenci neizdodas attīstīt lielāku, kā dabiski dots, tad ātruma palielinājumam jābūt 11%?! Kā tas ir praksē? Ko teiks tie, kas lieto 29 er? Par cik ir ātruma pieaugums, ja pirms tam ar 26 er brauca uz 30 km/st, tad sanāk kādi 33,3 km/st?
Par paātrinājumu neņemos spriest. Droši vien eduardam taisnība! :)