2012.02.26 The Southeast Bike Expo

Man sanāca aizbraukt uz vienu nelielu velo izstādi Amerikā. Džordžia štats, netālu no Atlantas. The Southeast Bike Expo.
Nekas dižs, pļavā sliktas teltis, daži lielie ražotāji, kā Trek, Scott, Specialized, Felt un tad vietējie - lielāki mazāki, līdz pat vienas ģimenes biznesam vai vispār viena cilvēka kompānijai. Lielajiem ražotājiem bija pēc skaita daudz demo velosipēdu, bet man derīgie lielie rāmji maz un top velosipēdi arī bija maz. Pārāk lielas cenas, lai ļautu cilvēkiem tos lauzt. Daži demo riteņi bija pašu pārdevēju vai veikalnieku personīgie velosipēdi, jo kā jau mēs zinām viņiem statuss liek braukt ar tuvu vai top velosipēdiem ;)
Galvenais iemesls kāpēc es tur braucu bija iespēja izmēģināt jaunos velosipēdus. + vieta bija 1996 gada Olimpisko sacensību XCO trases rajons. Skatoties vecus video atpazinu tikai startu, finišu un elektrības līniju pa vidu. Izskatās, ka koki izauguši un bijusī trase pārtaisīta trijās dažādu garumu un grūtību parastu velobraucēju trasēs, kas ir šaurākas un līkumainākas par video redzamajām. Nez vai jutos apbēdināts, ka bijusī trase ir zudusi. Šī arī bija gana interesanta. 7.5km diezgan cītīgi strādājot nobraucami 25min.
Laiks bija saulains, nedaudz vēss vējš, bet mežā tas netraucēja. Trase cieta, sausa, bet neputēja. Tehniski sarežģītākās vietas bija nemitīga līkumošana gar kokiem. Bija arī dadži 20cm dropi, vai vienkārši 10m uz āru izlīdušas saknes. Dažās vietās bija piņķerīgi izvēlēties ātrāko trajektoriju - pārsvarā asos sakņainos 180 grādu līkumos.
Notestēju Trek SuperFly 100, Scott Spark 40 un Scott Scale 29 Pro. Visi protams bija 29" velo. 2.2 riepas.
Vēl nedaudz pabildēju, bet tā kā tehnoloģijām aktīvi līdzi nesekoju un uztura karbonitratprotein ķīmija arī man sveša nebija daudz ko runāt vai jautāt viņiem. Vienkārši labi pavadīju dienu velosipēdistu sabiedrībā.
TheSoutheastBikeExpo

P.S. Kaut kad būs arī onboard video. Pašlaik cīnos ar problēmu, kā video iedabūt vimeo nepārsniedzot 500mb limitu un nesačakarējot kvalitāti.

Ak jā, to cik daudz uzzināju no katra pārdevēja iekomentēju bilžu galerijā.

daži komentāri nebija nepieciešami, bet tā pat paldies pa aprakstiņu un bildēm :)

Paldies par lielisko fotoreportāžu! :)
ja nemaldos 27. bilde, kurā ir tas verķis ar monstrīgajām riepām man atgādina bērnību, kad uz saliekāmā Aista liku mopēda riepas…:D
Tu teici, ka labāk stumtu kerru, bet mani gan šis uzrunāja, domāju, ka priekš chill braukšanas būtu ok. :))

Šie saucas pa sand bike, braukt ar tādiem izskatās superīgi, tik krēslu tur ērtāku der uzlikt.
Ne tikai pa smiltīm labi iet.
http://www.youtube.com/watch?v=O84kjtkrZTg&feature=related

nevis sandbike, bet fatbike ;)

Jā starp citu. Pirmajam un pēdējam testētajam velosipēdam man vairākkārt izdevās nokratīt ķēdi no zobrata. Tajā vainoju 2x10 sistēmu. Tas notika tehniskās vietās, kur priekšā jālieto mazais zobrats, jo citādi liekot uz lielo pārāk liels lauziens un var pietrūkt aprgiezieni. Tātad mazais zobrats, taciņa paātrinās, bet zināms tas, ka ne uz ilgu laiku, tātad mazais zobrats priekšā paliek, bet aizmugure, visu laiku pedālējot, pakāpeniski tiek slēgta uz ar vien mazākiem zobratiem. Nu gandrīz līdz pašām beigām - teiksim, priekšpēdējais zobrats. Tad trasē uzrodas reāli negludumi, pa kuriem velo viss kratās UN - 2x10 sitēma nomet ķēdi uz centra. Un tā man bija kopā 3x. Pēc tam viens mehāniķis uzslēdza, parādīja un izstāstīja kāpēc tā notiek. Var jau būt ka arī 3x? sitēmā ķēdi nomestu, bet tad vismz nomestu uz mazākā zobrata un nebūtu jāstājas…

man jau liekas, ka tas ir atkarīgs no kratīšanās pakāpes. man Beskidu kalnos vienā nobraucienā (bija ~7-8 km uz leju samērā taisns gabals, bet ļoti nelīdzens) divreiz no lielā zobrata ķēdi nometa uz klaņa (3x9 sistēmai) es domāju, ka LV tādus apstākļus nekur nevar atrast, tā kā LV braucējiem nav par ko satraukties :)

Solītie video: