18.Latvijas riteņbraucēju vienības velobrauciens

kādas trases?

www.velo.lv

http://www.velo.lv/images/upload/shemas/vienibasKarte08.pdf

Mani mazliet neapmierina šī pasākuma dalības maksas. Šie tomēr tiek reklamēti kā velobraucēju svētki un tādiem tiem arī būtu jābūt. Tomēr dalības maksas ir augstākās no visiem LV piedāvātajiem mačiem. Zinot šībrīža ekonomisko situāciju valstī, prognozēju, ka daudzi cilvēki, kuriem velo ir nozīmīga dzīves sastāvdaļa, paliks mājās un veselu gadu gaidītie svētki izpaliks…
Šiem tomēr nevajadzētu būt komercmačiem kā SEBam, TREKam etc. Vismaz reizi gadā nebūtu slikti peļņu atvirzīt otrajā plānā un kko labu izdarīt idejas vārdā!

Igo Japiņa sporta aģentūra
Adrese: Bruņinieku ielā 104 - 6, Rīgā, LV-1009
Tālr. +371 7314150
Fakss +371 7312042
e-pasts igo.mtb@tl.lv

Tā kā es šajos nozīmīgajos svētkos piedalīšos piedalīšos jau 12-to reizi pēc kārtas, tad pieteicos laicīgi iepriekš. Nedomāju, ka Ls 8 ir īpaši dārgāk kā citos pasākumos. Nav daudz tādu, kas no rīta paskatās, “ai, šodien nelīst” un visa ģimene brauc piedalīties Vienības braucienā. Vienības brauciens ir svētki, un svētkiem gatavojas jau iepriekš.

zaķis ir laba lieta, bet kad zaķu īpatsvars sasniedz kautkādu kritisku %, tramvajs tiek atcelts ;)

Ar to braukšanu par zaķi nav ko dižoties. Tas ir tas pats, kas zagšana veikalā. No kura laika tad zagšana ir kautkas ar ko lielīties? (izņemot zināmas skūto aprindas, protams)

Vienības brauciens bija manas 1. velo sacensības mūžā. Neesmu izlaidis nevienu reizi :)
Tikai jau 2. goadu mainījis distanci no tautas uz MTB :)

Man liekas, ka braukt par zaķi ir stulbi un truli…

braukt pa zaķi ir stulbi, bet ar to lepoties ir truli

Kopā ar vīru brauksim tautas šoseju, pat domas nebija to darīt pa zaķi :) Puse baudas nost bez numura…

AIRAVS 100 reiz 100 procentīga patiesība.

Piekrītu arī airavam, ka ar to nav jālepojas, taču, kad dalības maksa Latvijas riteņbraucēju vienības velobraucienā sasniedz “kaut kādu kritisku %” no indivīda pieejamā budžeta, tad…
Tām nebūtu jābūt komercsacensībām. Vismaz tautas šosejas klasei noteikti ne.
Es neticu, ka mana piedalīšanās sacensībās reāli izmaksā vairāk par pāris latiem. Ņemot vērā, cik daudz dalībnieku ir Vienības braucienā, vēl jo vairāk.

Pēc atpūtnieka komentāra izlasīšanas pats gribēju to nokomentēt ar “neviens jau nevar aizliegt braukt pa koplietošanas ceļu bez numura”.
Kad Rīgas velomaratonā maijā liels bars no šejienes un mtb.lv brauca “pa zaķi”, tad gan nebija tādas šūmēšanās, kā tā drīkst, ko viņi iedomājas.

Nekādas šūmēšanās jau nav, katrs ir brīvs savā izvēlē, nevienu nenosodu, gribēju tikai norādīt, ka, ja visi gribēsim braukt pa brīvu, tad pašiem arī būs jāorganizē; izmaksu adekvātumu drošvien vislabāk apspriest ar pasākuma organizatoriem, adreses norādīju augstāk ;) Tas, ka šeit kārtējo reizi vienosimies kopīgā “viss tik dārgs” ir tikai lieka ētera piesārņošana.

Te būs arī mans viedoklis. Vienības brauciens ir sacensības ar savu nolikumu, attiecīgi nesamaksājot dalības maksu, jūs kaukādu iemeslu dēļ nepiekrītiet šim nolikumam un brauciena laikā trasē nevajadzētu atrasties, jo rīkotājs ir noorganizējis pilnīgu vai daļēju satiksmes apturēšanu uz koplietošanas ceļiem. Nu tipa kārtībniekiem vajadzētu cītīgi pildīt pienākumus un beznumurainos stopēt malā, kamēr aizbrauc pēdējais un tad kopā ar mašīnītēm pa brauktuves malu turpināt ceļu.
Olimpiāde arī ir svētki, un ļoti daudz gribētāju startēt, bet vai bija kāds bez numura?

Sava taisnība ir katram no mums, bet mana galvenā doma bija tā, ka Vienības braucienam jābūt SVĒTKIEM priekš visiem velo mīļiem (cik zinu tad ar tādu domu pasākums n-tos gadus atpakaļ tika izveidots un tieši šīs iemesls 1937 gadā spēja pulcēt 5700 dalībniekus!!) neatkarīgi no viņu maciņa biezuma!
Protams, man nav precīzu skaitļu cik izmaksā uzrīkot šādu pasākumu (noteikti ne maz un iespējams, ka dalības maksas ir adekvātas), taču sponsorus piesaistīt noteikti ir daudz vieglāk nekā kaut kādiem mistiskiem mačiem meža vidū.

Nevajadzētu arī idealizēt Vienības brauciena ideju 1937.gadā. Kā zināms, dr. K.Ulmaņa kungam patika pompozas pašreklāmas akcijas par valsts naudu, un “vienotas nācijas - viena vadoņa” ideja tai laikā Eiropā bija dikti populāra …

Pateicoties tiem, kas brauc bez maksas pārējiem nākamās sacensības ir dārgākas un iespējams nekvalitatīvākas. Tā kā, ja redziet kādu bez numura - dodat iekšā pakaļslēdzī!

Kas tā par modi- “braukt pa zaķi”, ja gribi piedalīties sacensībās, tad maksā. Bez maksas vari braukt savā nodabā!!! Organizatori ir ieguldījuši darbu un daudz lielāku naudu nekā savnāk no dalības maksas.
Kad kāds nedabū ūdeni trasē, vot tad nu gan ir tracis…
par servisu ir jāmaksā… ja pats kavējies, tad maksā vēl dārgāk…

Ja kāds grib braukt bez maksas, lai piedalās kritiskajās masās, un nez vai te kādam ir korekti apspriest cik nopelna organizatori, viņi izdara savu darbu, pasaka cenu, ja kādam nepatīk tad var nepiedalīties, tie zaķi un haļavščiki parazītus atgādina, paši neko nav spējīgi izdarīt, bet citu darbu kritizēt prot.