Tāpēc, ka maijs izsens ir bijis laiks, kad cilvēki svin pavasari un dzīvo. Tāpēc, ka ir nepieciešams izrādīt starptautisku solidaritāti pasaules strādājošajiem, kuri joprojām tiek ekspluatēti Kapitāla vārdā. Tāpēc, ka velobraucēji joprojām netiek uzskatīti par pilntiesīgiem satiksmes dalībniekiem .atceries: mēs nebloķējam satiksmi, mēs esam satiksme! Tāpēc, ka pieaugošais auto skaits nopietni apdraud tavu un apkārtējās vides veselību- satiksmes negadījumi, izplūdes gāzes, kari naftas dēļ. Tāpēc, ka ir nepieciešams atgūt publisko telpu, kuru mums atņēmušas ne tikai automašīnas, bet arī striktais sadalījums, ko kur drīkst darīt .pakļausim publisko telpu savām vēlmēm, nevis savas vēlmes publiskajai telpai vai varas un kapitāla interesēm. Tāpēc, ka citādāka pasaule ir iespējama un tā sākas ar tevi!
Cenšoties izvairīties no centralizētas un hierarhiskas organizēšanās, ticot spontanitātes un dažādības spēkam, aicinām, katru piedalīties pasākuma (paš)organizēšanā- izplatot informāciju (padod ziņu tālāk), izdomājot savus idejiskos motīvus velo akcijai, šis ir tavs pasākums! Aktīvi līdzdarbojies velo brauciena norisē- piedalies maršruta un taktikas izvēlē, izdaiļo sevi un savu velo, ņem līdzi savu karogu, ņem savu skaņas ainavu (ņem līdzi svilpīti vai maģi/getto blāsteru/). Akcijai nav un nebūs līderu- neviens neteiks priekšā, ko darīt tālāk. Vienvārdsakot- viss notiks kā vien tu to vēlēsies
Akcijas izdošanās ir tavās pašas rokās!
bildē gan manuprāt ir redzami satiksmes ierobežojumi un tiek pārkāpti satiksmes noteikumi - brīvības ielā tur nevar griezies pa kreisi uz elizabetes ielu… :) :) es prtoams atvainojos par spamu, bet vnk kaitina, ka saka, ka viss būs čiki piki, bet izskatās, ka ir savādāk bik…
maijā pa Brīvības ielu no Merķeļa ielas līdz Matīsa ielai notiek 1. maija stafetes skrējiens, starts 12.00. Tā kā vecuma grupu diezgan daudz, domājams, 13.00 vēl skries pilnā sparā.Satiksme šajā laikā, protams, slēgta :) /kas diemžēl ne vienmēr notiek velosacensību laikā/. :(
Vai nevajadzētu velobraucējiem šoreiz padomāt par citu starta punktu vai laiku?
man tomeer liekas galiigi garaam, ka velobrauceeju ‘popularizeeshanaas’ notiek divas dienas un kaa izskataas katrai no shiim ‘masaam’ ir dazhaadi organizeetaaji.
rezultaataa visdriizaak sanaaks tikai nokaitinaat citus satiksmes daliibniekus un padariit velobrauceejus veel nepopulaaraakus.
Sakarīgāk tomēr ir, ja šādu pasākumu rīko brīvdienā (un vismaz jau otro gadu).
Pagājušajā gadā KM tomēr sākās 14:00, šogad stundu agrāk. Arī pirms gada bija skriešanas sacensības, tādēļ dažas ielas bija tīri brīvas.
Nav jau neko jauki, ka ir divi tādi pasākumi, un katram savas tradīcijas.
Ja būs pieņemams laiks, ļoti iespējams, ka uz 1. maija pasākumu šogad tomēr atklīstu līdz Rīgai.
sanaaks nevajadziigi nokaitinaat ar to, ka shaads kaitinaashanas pasaakums notiks 25. apriilii un atkal uzreiz 1.maijaa.
manupraat, tas noraada uz ljoti nenopietnu attieksmi, organizeet shaadus vienaadus pasaakumus tik tuvu vienu otram. kaapeec visi organizeetaaji savaa starpaa nevar vienoties par vienu datumu?
laikam tāpēc, ka tos pasākumus tā īsti neviens nemaz neorganizē un nekur arī nesaskaņo (ja es pareizi esmu sapratis). principā - esmu pret šāda veida pasākumiem. tie jau pēc savas būtības ir destruktīvi un neko labu nevar veicināt. Daudz lielāks labums būtu, ja uztaisītu kaut ko līdzīgu sacensībām ar Ērgļu vilcienu (ja nemaldos, tad dc tajā arī piedalījās), piem., vairākas automašīnas ar četriem cilvēkiem iekšā no dažādiem Rīgas punktiem dodas pa noteiktu maršrutu un ar šīm mašīnām sacenšas četru cilvēku komanda ar riteņiem (teiksim, 5 autoekipāžas un 5 velo komandas). vai orientēšanās sacensības pa pilsētu, kur piesakās gan autobraucēji, gan velobraucēji un kontrolpunkti izsvaidīti pa visu Rīgu. šāda veida pasākumam, manuprāt, jēga būtu daudz lielāka.
savādāk sanāk, ka pret bardaku cīnāmies, liekot pretī vēl lielāku bardaku.
Nū, neorganizēts brauciens, kas ir vienkārši lēns brauciens, vai organizētas sacensības ar parasto Rīgas satiksmi un tās īpatnībām…
Manuprāt, abi pasākumi būtu vienlīdz nedroši. :)
Un abu pasākumu idejas jau nav sliktas pēc būtības.
ja taa kritiskaa masa buutu taa sakariigi organizeeta, vienaa dienaa, tad veel vismaz idejiski vareetu apmeeram atbalstiit.
bet shobriid tas izskataas ljoti nenopietni un ir paredzama nopietna antireklaama velobrauceejiem, arii taadiem nevainiigiem kaa es… taapeec es satraucos :)
[quote=x-f]Nū, neorganizēts brauciens, kas ir vienkārši lēns brauciens, vai organizētas sacensības ar parasto Rīgas satiksmi un tās īpatnībām…
Manuprāt, abi pasākumi būtu vienlīdz nedroši. :)
Un abu pasākumu idejas jau nav sliktas pēc būtības.[/quote]
tāpēc jau ir “organizētas sacensības”, kuru nolikumā var paredzēt pārvietošanos pa pilsētas ielām, ievērojot CSN un diskābeli par to neievērošanu. un tas ir tikai piemērs. lielāko daļu lietu, kas varētu slikti atsaukties uz drošību, var atrunāt nolikumā un kontrolēt, izvietojot maršrutā “slēptos kontrolpunktus”. tās jau ir nianses, par kurām jādomā organizētājiem :) (varēja taču noorganizēt Riga Chalange piedzīvojuma sacensības un pilsēta taču dēļ tām nebija slēgta?)
Kritiskā masa kā pasākums ir labs, taču tas notiek konkrētā datumā, un tas ir iepriekš paredzams. Piemēram, katra mēneša pirmais datums. Tad pilsēta zinās, ka tuvojas kritiskā masa. Savukārt ja tas ir ik pa 2 nedēļām, tad tā vienkārši haosa veidošana.
Otrkārt, pati masa nav kritiska. Būtu 1000 dalībnieku, tad jau pilsēta sāktu ieklausīties.
Kopumā, tas kas rakstīts Wikipedia par kritisko masu jau jauki un skaisti, bet pie mums notiek ne gluži tas pats pasākums.
es ar te censhos noraadiit uz to pashu.[/quote]
Bet dzīvē vismaz tā arī ir… ja negrib kārtot bardaku, tad jārīko vēl lielāks bardaks, lai cik tas nebūtu humāni un pareizi… katrai monētai ir 2 puses.
Varu saderēt, ka nedarot neko, velo vēl varāk tiks izspiests no pilsētas (pat ja ir kaut kādi mistiski solījumi) - autiņš tagad ir katram krutajam sētas pacanam.