07.04.2013 Latvello velokross

Un kāpēc lai viņš tur nebūtu? :)

Ja tās sacensības notiks, vai nav prātīgāk uzlikt parastos pedāļus, jo pieņemu ka uzkāpt-nokāpt nāksies stipri biežāk kā parasti un arī izslīdēšanas gadījumos ir vieglāk noturēties vertikālā stāvoklī, ja kāja nav ieklipsēta?

sestdien būs jāaizlaiž jānovērtē kas un kā, man ar pedāļu jautājums aktuāls.

Pēc daudzu ziemas braucēju pieredzes vismaz Shimano 520, 540, XT pedāļus var noregulēt tā, lai varētu pietiekami viegli un ātri izklipsēties. Ja nekrīti kā veca sēta, paspēsi. Es ziemā piedalījos sniegotos mačos ap Ogres karjeru; katrā aplī pa vairākām reizēm iebraucām dziļākā sniegā, rāvām kurpes ārā no klipšiem, un pa lielam neviens tāpēc nekrita gar zemi.

Visprātīgāk ir nepiesārņot galvu ar visādiem s…,bet kāpt uz riteņa un pilnveidot savu braukšanas meistarību.Ne ledus,ne sniegs nav šķērslis braukt ar MTB ričuku,ja vien neesi “Baletdejotājs”.

nu tad jau varēji kādu ziemas cx uztaisīt, es noteikti būtu piedalījies!

Šobrīd nebūs ziemas CX ,jo tik daudz čikstētāji…šipu riepas,taciņas jāizslauka ar birsti,ledus,papildus sānu ritenīši jāpiemontē,apsildāmie sēdekļi un tā var turpināt līdz bezgalībai …
Skumji ka velobraucējiem pievienojušies daudz Mīkstie!

Pilnīgi piekrītu cello - uz čīkstēšanu par laika apstākļiem, tehnikas bojāšanu tādos apstākļos un ko tik vēl ne, diezgan daudzi ir naski. Vai nu trenējies un brauc, vai klusē un gaidi sev ideālos komforta apstākļus. Un jāpiebilst, ka kas līdzīgs ir attiecināms arī uz tiem sacensību organizatoriem, kas sāk pārcelt gonkas, argumentējot to ar laika apstākļiem. Piekrītu, laika apstākļi var ietekmet dažus posmus no trases, bet tam var atrast risinajumu. Un laika apstākļi nav tādi, ka nav braucams neviens metrs no trases. Atrast apvedtakas vai ceļus vienmer ir iespējams. Protams, ja grib. Esmu pietiekoši daudz saskāries ar tādu un vēl sarežģītāku pasākumu organizāciju, tāpēc rakstu to, ko zinu. Ja nolikumā ir minēti datumi, laiki un citas lietas, tad tie pastāv un nemainās, pretējā gadījumā var sākt mainīt arī citus nolikuma punktus, kam var piemeklēt dažādus argumentus.

Pirms 9 gadiem Kandavā -18 grādos braucām. Auksti bija, visi locekļi nejūtīgi, bet neviens nečīkstēja.

Tikmēr Beļģijā: http://www.cyclingtips.com.au/2013/04/201213-european-cyclocross-season-in-photos/

http://d4nuk0dd6nrma.cloudfront.net/wp-content/uploads/2013/03/cyclephotos-1213-season-overview-30.jpg

Bet es nepiekrītu! Un lielāko sacensību organizatori arī nepiekrīt, jo visi savus nolikumus sāk ar aptuveni šādu teikumu – „Popularizēt MTB sportu kā visiem (tātad arī mīkstajiem) pieejamu aktīvas atpūtas un veselību veicinošu sporta veidu.”
Vispār nebūtu slikti pateikt no kura numura vai koridorā, piemēram, sebā sākas mīkstie.

[quote=Papuass]Tikmēr Beļģijā: http://www.cyclingtips.com.au/2013/04/201213-european-cyclocross-season-in-photos/

http://d4nuk0dd6nrma.cloudfront.net/wp-content/uploads/2013/03/cyclephotos-1213-season-overview-30.jpg[/quote]
Laba izlase.

Madara sacensībās Heerlen(NL)

[quote=kašķis]Bet es nepiekrītu! Un lielāko sacensību organizatori arī nepiekrīt, jo visi savus nolikumus sāk ar aptuveni šādu teikumu – „Popularizēt MTB sportu kā visiem (tātad arī mīkstajiem) pieejamu aktīvas atpūtas un veselību veicinošu sporta veidu.”
Vispār nebūtu slikti pateikt no kura numura vai koridorā, piemēram, sebā sākas mīkstie.[/quote]
Ja par SEB tad nepareizā jāposto citā tēmā.Šeit CX.
Drīkst nepiekrist ;)

Tā saucamie"mīkstie"nebrauc ne SEBā,ne TREKā,ne kādā citā mtb/cx seriālā,bet tie kas atrod jebkuru ieganstu(sniegs,ledus,dubļi,salst deguns)lai tikai nebrauktu ar velo un pierakstīt ar žēlabām pilnu forumu.Personīgi braucu cauru ziemu(~-25 gradiem),jebkuros laika apstākļos.

Korespodenta pēdējā vizuāla informācija no trases ( 4.04.2013 16:00)

Skaisti…Man patīk-būs jāaizbrauc.

Jāpiedalās!
Bez iespringuma, taču izbaudot to, ko daba mums sniedz! Dubļus var nomazgāt, sniegs no velo nokusīs pats un no viena 45min izbrauciena arī krutā tehnika nesabojāsies

Latvijā sevi ir pieteicis c/x, kas daudziem vēl ir neierasts, tāpēc nepārsteidz braucēju vēlmes, lai nebūtu sniegs, ledus, citam atkal slikti, ka sniegs sācis kust.
Bet pareizi cello rakstīja, ka, ja gribam ko saniegt , tad jādomā kā pilnveidot savu pieredzi, uzlabot meistarību un to var panākt piedaloties, izmēģinot, tad nebūs tā, ka braucot pa šoseju mūs var apgāzt kāds lielāks akmens, kas patrāpījies ceļā.
Un nevajag apvainoties, jo pēc dažiem komentāriem tik tiešām var padomāt, ka esam nevis pieredzējuši braucēji, bet trausli, kuriem jāgaida, kad zālīte sāks dīkt

Muļķīgs jautājums, cik tad kilometrus būs jābrauc?

Esmu skatījies un arī braucis eiropā bet tik izbirstētu trasi nav gadijies redzēt.Cepuri nost! Ko teiksiet trauslie!